Recep Tayyip Erdoğan, bu sırada vatandaşların "Recep Tayyip Erdoğan şeklindeki tezahüratları üzerine, "Şu coşkuya bak, Denizli'ye bak. Her zaman böyle, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan." dedi. 

AK Parti'nin 16 yıldır Türkiye'ye sadece ve sadece hizmet getirdiğini belirten Erdoğan, "Biz eski dönemlerde olduğu gibi ülkemizi koalisyonlara, krizlere, kaoslara, belirsizliklere mahkum etmedik. Karşımıza çıkan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun demokrasi yolundan, kalkınma hedeflerimizden, yatırımlarımızdan, projelerimizden asla taviz vermedik." değerlendirmesini yaptı. 

Uluslararası camiada Türkiye'yi büyüttüklerini dile getiren Erdoğan, "Davos'da 'One minute.' dedik işi bitirdik. Birleşmiş Milletlerde 'Dünya beşten büyüktür.' dedik, onlara bunu öğrettik. Bu liderlik işidir liderlik, çıraklık işi değil. Bakkal dükkanınız var çırağa teslim eder misiniz? Bunlara beş koyun verin kaybeder gelirler." diye konuştu.

"15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdik"

Denizli'ye 14 baraj ve 8 gölet inşa ettiklerini, 4 baraj ve 5 gölet daha yapacaklarını belirten Erdoğan, son 16 yılda 628 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını dile getirdi.

Denizlili çiftçilere son 15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bay Kemal bu paraları biz çiftçimize verdik, çiftçimize. Sen sadece çık kürsüden hakaret et. Kadıköy'de miting yapıyor, Kadıköy'de, 'Hırsız Erdoğan' diye bağırtıyor. Kimi, kendi tabanını. Bağırtan kim, Muharrem. Yazıklar olsun. Hangi delilin var terbiyesiz. 'Man Adası' dediniz, sizleri yargı mahkum etti. 197 bin liraya sizi mahkum etti. Bunlarda terbiye diye bir şey yok, ahlak diye bir şey yok. Ne olacak, 24 Haziran'da sizleri inşallah benim milletim sandığa gömecek."

"Kıraathanenin ne olduğundan da haberi yok" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanlara seslenerek, "Tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden kullanıyor muyuz? Vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Denizli vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Bütün bunlar için 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde AK Parti'ye mührü basıyor muyuz?" diye sordu. 

Kadınların desteğinin, yol arkadaşlığının takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, gençler ve kadınların seçimlere kadar gece gündüz demeden çalışıp, herkese AK Parti'yi anlatıp anlatmayacaklarını sordu. Sorularına katılımcılardan "Evet" cevabı alan Erdoğan, "Maşallah" diyerek, şöyle devam etti:

"Bugün gazetelerde okudum. Bay Kemal, bay Muharrem, hani biz millet kıraathaneleri diyoruz ya bu millet kıraathanelerini bu adam öğrenmemiş, cello, cello, ne diyor biliyor musun? 'Onlar size o millet kıraathanelerinde kek versin, ben de size fabrikalarda iş vereceğim.' Bunların hayatı yalan zaten ve bu kıraathanenin ne olduğundan da haberi yok. Hatırlayın, eskiden bu kıraathanelerde iskambil oynarlardı, okey oynarlardı, paralı adeta kumar oynarlardı. Bay Muharrem, kıraathanenin manası şudur, okuma evi... Bu kıraathanelerde kitaplar, internet olacak, kek, çay, kahve de olacak, gençlerimiz orada kitap okuyacaklar. Orada senin gibi iskambil atmayacaklar, senin gibi okey taşlarını sallamayacaklar. Sen ne konuşuyorsun, anlamadan bilmeden cehaletini ortaya koyuyorsun."

"Konumlarını tahkim etmeye çalışıyorlar"

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde sadece cumhurbaşkanının, milletvekillerinin belirlenmeyeceğine, ülkenin gelecek yarım asrının, bir asrının da tercihinin yapılacağına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir tarafta 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş bir cumhurbaşkanı adayı ve onun partisi var. Diğer tarafta tek vaadi yıkmak, kapatmak, atmak, sökmek olan bir ana muhalefet adayı ve onun partisi var. Rozetini çıkartmakla tarafsız olduğunu sanıyor. Aslında o, yakasından partisinin rozetini çıkarmadı. Partisi onu başından savmak için sahaya sürdü. Öyle mi? Kırk yıllık yani olur mu kani? CHP'nin faşizmi bunların ruhuna işlemiş. Attığı her adımda, söylediği her sözde millete o tepeden bakışın izlerini görüyoruz. Adı halk olan ama tüm tarihi halk düşmanlığıyla dolu olan bir partiden başka türlü aday da zaten çıkmazdı." 

Her seçimde karşısına Kılıçdaroğlu'nun çıktığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu defa, 'Gel bakalım buraya, gel bakalım buraya Muharrem.' Kim bu Muharrem, cumhurbaşkanı adayı. Seçim beyannamesini bile ona okutmadılar, Genel Başkan okudu. Gördük ki bir ayda Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Daha doğrusu bu da çakma Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda, çakması öteki yanda hepsini toplasan, bırakınız Türkiye'ye cumhurbaşkanı, CHP'ye bir tane genel başkan etmiyor. Bunların cumhurbaşkanlığı falan diye derdi yok. Bunların tek derdi seçimden sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı. Tüm kavgaları, tüm mücadeleleri koltuk için. Bu sebeple ülkemizin ve milletimizin hiçbir temel meselesiyle ilgili dişe dokunur bir projeleri, vaatleri, sözleri bulunmuyor. Tayyip Erdoğan'a sataşarak, AK Parti'ye saldırarak sadece kendi partileri içindeki konumlarını tahkim etmeye çalışıyorlar."

"Tatilin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz"

Vatandaşa sandıklara gitmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, demokrasiye sahip çıkılmasını istedi. 

Erdoğan, "Kimsenin sizi kendi siyaset mühendisliği hesaplarında meze yapmasına izin vermeyin. Avrupa'daki yakınlarınızı da arayın, onları da uyarın. Kimsenin ucuz ayak oyunlarıyla iradenizi yok saymasına fırsat tanımayın. 24 Haziran'da mesele, Türkiye'nin istiklali ve istikbali meselesidir. Her kim, 24 Haziran'ı hırslarının, öfkelerinin, kırgınlıklarının hesap yeri gibi görürse sadece kendinin değil, evlatlarının da geleceğini tehlikeye atar." ifadelerini kullandı. 

Miting meydanlarında bir yıkım ekibi, bir de kendileri gibi inşa ekibi bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Yıkım ekibindekilerden herhangi birini dükkanınız olsa yanınıza çırak olarak alır mısınız? Dükkanınızı emanet etmeyeceğiniz bu insanlara ülkenizi, geleceğinizi emanet eder misiniz? Öyleyse 24 Haziran'da sandıkları boş bırakmayalım. Sakın öyle bayram tatiline gidip de dönmemezlik etmeyin. 'Nasıl olsa okullar da kapandı.' deyip rehavete kapılmayın. Tatilin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. İradenize, oyunuza sahip çıkın." diye konuştu.