TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, "CHP ve İYİ Parti ittifakının görünmeyen ortağı HDP'dir." dedi.

Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde AK Parti'nin başarılı bir sonuçla seçimi tamamlayacağını CHP ve İYİ Parti ittifakının da başarısız olacağını söyledi.

CHP tarafından İstanbul'daki bazı belediye başkan adaylarının HDP'ye yakın isimlerden oluştuğunu savunan Şentop, "CHP ve İYİ Parti ittifakının görünmeyen ortağı HDP'dir. HDP neden görünmeyen ortak? Çünkü HDP görünür hale gelirse özellikle Trakya'da CHP ve İYİ Parti ittifakının desteğinin azalacağını düşünüyorlar. Bu bakımdan vatandaşlarımızı, milletimizi, seçmenimizi kandırmak için HDP'yi görünmez bir ortak olarak arka planda tutuyorlar." diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti ittifakının seçimlere kazanmak için girmediklerini, başka amaçları olduğunu öne süren Şentop, şunları kaydetti:

"HDP malum birçok büyükşehirde aday göstermedi. Aday göstermemek değil sadece bunu çok açık olarak eş başkanları Pervin Buldan söyledi. 'Biz AK Parti karşısındaki her türlü ittifakın yanında olacak, her türlü çalışmayı yapacağız, her türlü desteği vereceğiz' dedi. Dolayısıyla AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın karşısında kim varsa onu destekleyeceklerini çok açık olarak ifade ettiler. İstanbul'da bazı yerlerde HDP'ye yakın isimlerin aday gösterilmesi, meclis üyeliklerinde HDP'lilere yer verilmesi çok açık olarak CHP ve İYİ Parti ittifakının üçüncü gizli ortağının HDP olduğunu ortaya koyuyor.

Seçimler ne için yapılır? Kazanmak için yapılır. Memlekete, millete hizmet için yapılır. Ancak burada görüyoruz ki CHP'nin temel meselesi AK Parti'yi geriletmek, kendilerinin kazanması değil. AK Parti'nin gerilemesi onlar açısından önemli. Bu sebeple kim olursa olsun, terör örgütü ile ilişkisini sürdüren, devam ettiren bir siyasi hareket olan HDP başta olmak üzere onlarla ittifak yapmaktan da çekinmiyorlar, kaçınmıyorlar. Bu tablo açık. Milletimizin bunu gördüğünü, bildiğini düşünüyoruz."