ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için bugün başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne ilişkin, "Yorgun değiliz, kararlıyız, endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir haber geldi, bir gazeteci arkadaşımızın serbest bırakıldığına ilişkin. Bu bizi mutlu etti. İnşallah İstanbul'a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiçbir gazeteci kalmasın." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı "Adalet yürüyüşü"nün bugünkü bölümünü tamamladı.

Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında, Çankaya ve Yenimahalle Belediyeleri'nce oluşturulan alanda yürüyüşüne ara veren Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adalet yürüyüşünün birinci etabını tamamladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Yorgun değiliz, kararlıyız, endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir haber geldi, bir gazeteci arkadaşımızın serbest bırakıldığına ilişkin. Bu bizi mutlu etti. İnşallah İstanbul'a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiçbir gazeteci kalmasın." ifadesini kullandı.

Yolda zaman zaman provokatif eylemlerin olmasına rağmen, tahriklere kapılmadıklarını anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz haklıyız, adalet için yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Gün gelecek, bugün adaletsizliği yaratanlar için de adalet geçerli bir kavram olacak. Onlara da adalet lazım olacak. Biz, onlar adaletsiz yargılandıkları zaman yine yollarda olacağız. Adalet, bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın hak ettiği bir olgudur. Dolayısıyla kararlılıkla, azimle yolumuza devam edeceğiz."

Yürüyüşü takip eden gazetecilere, "Sizler de bizi izlediniz. Umarım yorulmamışsınızdır. Belki sizin de gazetecilik hayatınıza renkli bir sayfa olarak bu yürüyüşümüz geçer. Adalet bizim için geçerli, sizin için de geçerli. Özellikle sizin arkadaşlarınız hapiste." diye seslenen Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a daha önce "150'nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız." dediğini aktardı.

- "Yürüyüşler olursa mutluluk duyarız"

Dünyada "Türkiye'de demokrasi yok" diye bilindiğini, yürüyüşe uluslararası yayın organlarının da Türk televizyonlarının da geniş yer verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun için teşekkür etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu yürüyüşlerin diğer illerde de olup olmayacağının" sorulması üzerine, "Bu yürüyüşümüzle güçlendik aslında. Adalet arıyoruz, endişeli değiliz. Yolda gelirken arkadaşlarımız, gençlerimiz slogan attılar, alkışladılar. Bir şenlik, bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Diğer illerde de elbette olacaktır, olması da gerekiyor. Adalet hepimiz için geçerli bir kavram. Dolayısıyla diğer illerde, ilçelerde adalet yürüyüşleri olursa bundan mutluluk duyarız." diye konuştu.

Akşam Çankaya ve Yenimahalle belediyelerince oluşturulan alanda konaklayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şenlikli bir akşamın olacağını, kendisinin de burada yer alacağını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından dinlenmek üzere parti otobüsüne geçti.