CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Muharrem İnce'nin adaylığı için mükerrer imza tartışması yaşandı. İnce'nin genel başkan adaylığı için gerekli 126 imzayı aşarak 166 imza ile aday olduğu açıklanmıştı. İnce'nin adaylık konuşmasını yaptığı sırada 166 delegeden 2'sinin imzasını geri çektiği, 49 imzanın da mükerrer olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesinin ardından imza sorununun aşıldığı ve İnce'nin adaylığının kesinleştiği bildirildi. Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İnce'nin aday olabileceğini açıklamasının ardından kürsüye çıkan Muharrem İnce, "Lütuf istemiyorum. Delegelerin özgür iradelerini istiyorum" açıklamasında bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV canlı yayınında "Çok delegeden imza isteniyor. 49 delege her iki adaya imza vermiş. Delege bunu bilmeyebilir. Huzura çağrılır ve kararı sorulur. Şu anda 49 delegeye imzası sorulacak. Genel Başkanımız bir tasarrufta bulundu. 'Madem ikimizde de var. Bana verilen kısımları ben çekiyorum. Her ikimize verilen imzayı bana saymayın' diyor" dedi. Habertürk TV'den Çimen Çetin'e konuşan İnce, imza sorununun olmadığını söyledi.

DİVAN 'ADAY' DEDİ, İNCE 'LÜTUF İSTEMİYORUM' ÇIKIŞI YAPTI

Saat 18.00 sularında Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kılıçdaroğlu'nun mükerrer imzaların İnce'ye yazılmasını istediği dilekçesini okudu ve İnce'nin de aday olabileceğini belirtti. Ancak bu sırada kürsüye çıkan Muharrem İnce, "Lütuf istemiyorum. Delegelerin özgür iradelerini istiyorum" açıklamasında bulundu. 

"O KURULTAYI BAŞLARINA YIKARIM"

Muharrem İnce, "Neden mükerrer imzalar bana yazılıyor? Algı operasyonu yapmak istiyorlar. Ben kurultayı aldım, benim kimsenin imzasına ihtiyacım yok. Bu bir algı operasyonudur. O kurultayı başlarına yıkarım. Ali Cengiz oyunları bunları. Medyaya şunu söylüyorum, akşam sonuçları görürsünüz.

700'ÜN ÜZERİNDE OYLA GENEL BAŞKAN OLACAĞIM

49 imza yerine 490 imza verecek babayiğit var salonda. 700'ün üzerinde oyla genel başkan olacağım." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Genel başkanlığa aday olmak için delegelerden imza alan Muharrem İnce'nin bazı oylarının mükerrer olduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, atılan mükerrer oyların hepsinin Muharrem İnce'ye yazılması gerektiğini söyledi.

Yaşananlar Muharrem İnce'ye bu açıklamaları yaptırdı.