TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "TBMM'de iktidar partisinin oylarıyla adaletten kaçırılan bir bakan hakkında Amerika'da dava açılması, Erdoğan ve iktidarın yarattığı bir süreçtir." dedi.

Gök, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça metal yorgunluğundan bahsederek, "Yolsuzluk yapanı kapının önüne koyarız." dediğini belirtti.

"Keşke yapabilseydiniz ama kapının önüne değil, mahkemenin adaletine teslim etmeniz gerekir." ifadesini kullanan Gök, "17-25 Aralık dosyalarının iktidar partisi tarafından kapatıldı. İstifa etmek zorunda kalan 4 bakan hesap vermedi. Bu bakanları adaletin önüne çıkarabilecek gücü kendinde niye bulamadın?" diye sordu. Gök, şunları söyledi:

"Şimdi Zafer Çağlayan hakkında Amerika'da dava açıldığını öğreniyoruz. Türk yargısına teslim edilmediler. Türk yargısının önüne çıkarılsalar belki kendileri anlatacaklar, onu dahi yapmadılar. Şimdi TBMM'de iktidar partisinin oylarıyla adaletten kaçırılan bir bakan hakkında Amerika'da dava açılması, Erdoğan ve iktidarın yarattığı bir süreçtir. Bu anlayış şimdi ne yapacak? Türk yargısından kaçırmışsın ama Amerikan yargısı peşinde. Türk yargısını ve adaletini bu duruma düşüren de iktidar partisidir. Bu vahim bir tablodur.

Görülüyor ki yolsuzluk dosyaları asla kapanmıyor. Bugün kaçırabiliyorsun ama başka bir gün bir başka yerden çıkıyor. İktidarın bu konuda vereceği çok önemli bir hesap var. 'Kapını önüne koyarız' söylemi onun için boş, ucuz söylemdir. Ortada somut olaylar, yaşanmış hadiseler varken Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkıysa yolsuzluk yapanları adalet teslim etmesini bekleriz."

- "Danıştay Başkanı derhal istifa etmelidir"

Levent Gök, Danıştay Başkanı Zerrin Göngör'ün tarafsızlığını unutarak CHP ile söz yarıştırma gayreti içine girdiğini ve "sözde Danıştay Başkanı olduğunu" savundu.

"Danıştay Başkanı'nın haddini aşan açıklamalarda bulunmaya devam ettiğini, her geçen gün majestelerinin hakimi olduğunu bir kere daha gösterdiğini" öne süren Gök, "Böyle bir Danıştay Başkanı'nı Türkiye taşıyamaz. Utanç duyulacak bir tablodur. Bu Danıştay Başkanı derhal istifa etmelidir. Eğer iddialıysa cübbesini çıkartıp siyasete girmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Danıştay'ın "kendi bünyesinde bu sorunu çözmesi" gerektiğini vurgulayan Gök, "Danıştay Başkanı Zerrin Güngör olduğu müddetçe, Danıştay, Türk yargısı kan kaybetmeye devam edecektir. Danıştay Başkanı 'sözde adalet yürüyüşü, sözde adalet kurultayı' diyeceğine, 'Yurttaşların yüzde 73'ü niye güvenmiyor?' diye otursun, düşünsün. İşte bu hakimler nedeniyle güvenmiyor." diye konuştu.