CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediyelerimize yönelik Cumhurbaşkanı'nın işaret ettiği yönde atılacak her adım, hukuki zeminden yoksun, meşruiyeti olmayan ve Cumhurbaşkanı'nın siyasal geleceğini güvenceye alma kaygısının gölgesinde kalmış icraatlar olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Torun, yazılı açıklamasında, son günlerde belediyelere yönelik operasyonların Türkiye'nin siyasal gündeminin en önemli konusu haline geldiğini belirtti.

Kayyum uygulamaları ile başlayan görevden almaların, AK Parti'li bir dizi belediye başkanının istifa ettirilmesiyle sürdüğünü aktaran Torun, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediye başkanlarını hedef gösterdiğini öne sürdü.

Erdoğan'ın sözlerini eleştiren Torun, "Hukuk devleti anlayışı ve Anayasa’ya derinden bağlı her CHP’li gibi, belediye başkanlarımız da yasal olan hiçbir denetim ya da soruşturmadan beis duymaz, gerekli iş birliğini yapar." ifadesini kullandı.

Gelinen noktada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisini yargının yerine koyan bir anlayışla, hukuksuz biçimde CHP'li belediyeleri tehdit ettiğini ileri süren Torun, "Bu nedenle, buradan ilan ediyoruz; belediyelerimize yönelik Cumhurbaşkanı'nın işaret ettiği yönde her adım, hukuki zeminden yoksun, meşruiyeti olmayan ve Cumhurbaşkanı'nın siyasal geleceğini güvenceye alma kaygısının gölgesinde kalmış icraatlar olacaktır." açıklamasında bulundu.