FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun CHP'li üyeleri, Komisyon raporuna eklenen bölümlerle ilgili itirazlarını iletmek üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray katıldı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Tanrıkulu, Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından raporun ve muhalefet şerhlerinin Meclis Başkanlığına teslim edildiğini anımsattı. Tanrıkulu, ancak kendilerine 26 Mayıs 2017'de gönderilen rapora eklemeler yapıldığını söyledi.  

"Bu eklemeler korsandır, hukuk dışıdır ve Meclis teamüllerine aykırıdır." diyen Tanrıkulu, TBMM İçtüzüğü uyarınca taslak raporda ancak Türkçe imla kuralları bakımından düzeltmenin yapılabileceğini, bunun dışında bir ekleme söz konusu olamayacağını savundu.

Eklemenin İçtüzük ve Meclis teamüllerine aykırı olduğu gerekçesiyle Komisyon üyeleri olarak Meclis Başkanlığına başvuruda bulunduklarını aktaran Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Öncelikle 26 Mayıs 2017 tarihli taslak rapora sadık kalınması amacıyla bunun komisyona iade edilmesini istedik. Eğer bu yapılmayacaksa bu metnin basılmadan ve dağıtılmadan Komisyona iade edilmesini, bizlere tekrar gönderilmesini ve o eklere karşı da görüş, öneri ve muhalefet şerhlerimizin yazılmasını Meclis Başkanı'ndan istedik. Kendisiyle bu amaçla görüştük ve yazılı talebimizi verdik. Değerlendirecek ve bize sonucu bildirecek. Her ihtimalde bu rapora karşı ek görüşlerimizi yazacağız."