Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Serik İlçe Teşkilatı’nda MHP ve AK Parti Serik İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nı anlatmak için Serik'te olduğunu belirten Çavuşoğlu, yerel seçimlerin de en az genel seçimler kadar kritik olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girmesiyle daha hızlı kararlar alındığını ve ülkenin bu sistemin faydasını görmeye başladığını anlatan Çavuşoğlu, bu sayede partiler arasında ittifaklar kurulduğunu söyledi.

İttifakların kiminle ve ne için yapıldığının önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir seçimi kazanmak uğruna mı ittifak yapıyorsun, bir seçimi kazanmak için mi bugüne kadar savunduğun değerleri, ilkeleri ayaklar altına alıyorsun? Yoksa devletin bekası için mi, 'Gerekirse kaybetmeye razıyım yeter ki devletin, milletin bekası iyi olsun' diye mi ittifak yapıyorsun? Bu çok önemli. Biz ülkemizin, milletimizin bekası, geleceğimizin aydınlık olması, güçlü olması, ülkemizin istikrarı için ittifak yapıyoruz."

"Kandil zillet ittifakı için oy istiyor"

Cumhur İttifakı'nın karşısında kurulan ittifakın genel seçimlerde adının konulamadığını, yerel seçimlerde ise ittifakın kendisini net olarak ortaya koyduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Karşı tarafta bir ittifaktan bahsediliyor. Bu ittifakın adına kirli, zillet, illet ne derseniz deyin ama millet ittifakı değil. Adı net bir şekilde konuldu. Kim var bu ittifakın içinde PKK var, HDP var, HDP'nin arkasında PKK var. Zaten Kandil doğrudan zillet ittifakını desteklediğini söylüyor ve oy istiyor. Ülke içinde birlik, beraberlik olursa ülkemize vatanımıza, milletimize ihanet edenlerin sayısı fazla olmazsa hedeflerimize ulaşırız ama maalesef bu ittifakın içine baktığımız zaman bunun içinde terör var, terörist var. DHKP-C var. Bu ülkenin parçalanması, yıkılması, bir milletin yok olmasını isteyen ne kadar terör örgütü varsa bu kirli ittifakın içinde. Bir de FETÖ var."

CHP’nin içinde PKK'ya sempati duyan, destek olan, teröristlerin cenazelerine katılanların olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, CHP içinde bu zillet ittifakıyla ilgili rahatsızlıklar olduğunu da vurguladı.

"İki parti ortak bir davada buluştu”

AK Parti ile MHP'nin kurduğu ittifakın ise milletin bekası için kurulduğuna işaret eden Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi, dışarıdan saldırılar, içeriden ihanet şebekelerinin çalışmalarına karşı AK Parti ile MHP'nin ülkenin geleceği için bir noktada buluştuğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'nın aslında tabanda oluştuğunu belirten Çavuşoğlu, iki partinin ortak bir dava için harekete geçtiğini ifade etti.

Yerel seçimlerin önemini anlatan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin geleceğe yönelik hedeflerine yürüyen yolları bu yerel seçimler açacak." dedi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı atılımlardan bahseden Çavuşoğlu, teröristleri desteklemek için Türkiye'ye yaptırımlarda bulunanların Türkiye'nin yerli ve milli üretimini artırmasını sağladığını kaydetti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olması sayesinde bugün dünyada zor durumda bulunan soydaşlarına, kardeşlerine el uzattığını aktaran Çavuşoğlu, "İmkanımız var da bunları yapıyoruz." dedi.

"Üretici de tüketici de kazanacak"

Yaş meyve ve sebze fiyatlarına da değinen Çavuşoğlu, üreticinin ve tüketicinin haklarını korumak için mücadele ettiklerini anlattı.

Çavuşoğlu, burada 2 liraya satılan bir ürünün başka kentlerde 6-8 liraya satılmasını engellemek istediklerini belirterek, "Çiftçinin aldığı paraya bakıyorsunuz düşük, tüketicimizin aldığı paraya bakıyorsunuz onun da ödediği yüksek. Zor şartlar altında çalışan üreticilerimiz kazanması gerekirken aradaki rantçılar kazanıyor. Çiftçilerimiz ürününü değerinde satacak, emeğinin karşılığını alacak, tüketicilerimiz de ürünü makul fiyatta alacak ve aradaki rantçılar ortadan kalkacak." diye konuştu.