Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "CHP'li yetkililer Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin söylemiş oldukları sözler nedeniyle bu harekata karşı bir psikolojik harp harekatı merkezi haline gelmiştir." dedi.

Çavuşoğlu, NTV'de katıldığı programda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hatay Reyhanlı'ya terör örgütü PYD/YPG/PKK tarafından atılan roketlerden dolayı yaralanan vatandaşlar için Allah'tan şifa dileyen Çavuşoğlu, ilçe halkına da geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Türkiye'nin bu harekata ilişkin gerekçesini tam manasıyla ortaya koyacak bir durumun yaşandığını belirten Çavuşoğlu, kendisinin de Kilis'te bulunduğu esnada aynı roket saldırısı yaşadığını anımsattı.

Çavuşoğlu, "Teröristler hedef gözetmeksizin genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden tamamen orada zarar vermek, kaos oluşturmak, tedirginlik yaşatmak amacıyla terörizm mahiyetini oluşturacak ne varsa onu gerçekleştirmek amacıyla bu roketlerini atmaya devam ediyorlar. Ama Allah'ın izniyle kısa bir zaman kaldı." diye konuştu.

Bölgede yaşayan vatandaşları bu tehditlerden kurtarmak, sınır güvenliğini sağlamak, bölgede güven ve istikrar ortamını tekrar ortaya çıkarmak için bu harekatın başlatıldığını anımsatan Çavuşoğlu, harekatın planlanan çerçevede son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

"Bölgeyi teröristlerden steril hale getireceğiz"

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bölgeyi mutlaka teröristlerden temizleyeceğiz, arındıracağız, teröristlerden steril bir hale getireceğiz." diyen Çavuşoğlu, "Bunu gerçekleştirmek için hangi plan, hangi çerçeve oluşturulacak, bunları ortaya koyduk. Kararlıyız. Türk milletinin büyük bir desteğini de arkamızda görüyoruz. Buradan Türkiye'ye gelebilecek her türlü saldırıyı, müdahaleyi, terörist eylemleri ortadan kaldırmak, bertaraf etmek için bu planlanan harekatı sonuca ulaştırmak kararındayız."

Çavuşoğlu, olası bir Münbiç operasyonuna ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamalarını anımsatarak, "Bölgeye güvensizlik ve istikrarsızlık getiren terör unsurlarının temizlenmesi için Münbiç'te aynı kararlılığı göstereceğimizi milletimizin bilmesi gerekiyor. Zaten milletimizin de bu anlamda bize olan desteği tam." dedi.

 "Cahillikten kaynaklandığını ifade etmem gerekiyor"

Çavuşoğlu, CHP'nin ÖSO'ya yönelik değerlendirmelerine ilişkin, "ÖSO ile ilgili CHP temsilcilerinden yapılan açıklamalar eğer kasıtlı değilse, cahillikten kaynaklandığını ifade etmem gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

ÖSO'nun bütün uluslararası platformlarda muhatap alındığını anımsatan Çavuşoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"CHP'nin burada yapmak istediği ne? Teröristlerin sadece eylem gerçekleştirmekle sınırlı kalan faaliyetleri yoktur. Aynı zamanda kendi hedeflerine ulaşmak ve bu eylemlerini meşrulaştırmak bakımından bir de propaganda faaliyeti yürütürler. Olanı olmamış gibi, doğruyu yanlışmış gibi göstermek suretiyle manipülasyon yaparlar, millet üzerinde yılgınlığa, bezginliğe sebebiyet vermek için bir propaganda faaliyeti yürütürler. Maalesef CHP bu anlamda psikolojik harp unsuru olarak kullanılmaktadır. CHP'li yetkililer Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin söylemiş oldukları sözler nedeniyle bu harekata karşı bir psikolojik harp harekat merkezi haline gelmiştir. Bu son derece tehlikelidir."

"PYD/YPG/PKK'nın yükünü alıyor"

ÖSO'nun, teröristlerle göğüs göğüse çarpıştığını ve şehitler verdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "CHP'nin bugün söylediklerini kim söyleyebilir? PYD/YPG/PKK söyleyebilir. CHP, bunları söylemek suretiyle aslında PYD/YPG/PKK'nın yükünü alıyor. Bunu görmemek siyasi basiretsizlikten başka bir şey değil." dedi.

Çavuşoğlu, CHP'nin 2011'den itibaren bir faz değişikliğine gittiğini bildirdi. Çavuşoğlu, "CHP'nin başına getirilen kişi adeta bir operasyon aparatı anlamında kullanılmaya çalışılıyor. Türkiye'ye ilişkin ne kadar algı operasyonu söz konusuysa özellikle bu kişi üzerinden CHP'li seçmeni yerli ve milli noktadan uzak tutmak gibi bir görev yüklenmiş durumda." ifadesini kullandı.

 "Bu teröristlerin propagandasına alet olmaktır"

Türk Tabipler Birliğinin tüm hekimleri temsil eden bir meslek kuruluşu olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bunu geçmişte de olduğu gibi zaman zaman teröristlere destek veren çıkışlarından biliyoruz. Türkiye, teröristlerle ilgili ne zaman bir kritik aşamada bulunsa Türk Tabipler Birliği, Mimar ve Mühendis Odaları ile beraber ortaya çıkarak Türk milletine adeta hakaret edercesine bir yaklaşım ortaya koyduğunu biliyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Türk Tabipler Birliğinin şimdiye kadar "terör halk sorunudur" yönünde bir ifade kullanmadığına dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

"Türk Tabipler Birliği neden bu harekat başlamadan önce bölgede yaşanan zulme, terör faaliyetlerine ilişkin bir açıklama yapmadı? Ne zaman ki Türk askeri Burseya Dağı'nda ilerlemeye başladı, Türk askeri sahada güçlü bir şekilde varlık göstermeye başladı, teröristleri etkisiz hale getirmeye başladı, işte o zaman Türk Tabipler Birliği buna ses vermiş oldu. Dolayısıyla bu tamamen teröristleri desteklemek, teröristlerin propagandasına alet olmaktır. Sosyal medyadaki açıklamalarına baktığımızda bunun planlı, projeli yaklaşım olduğunu açık bir şekilde anlıyoruz. Bu ifade özgürlüğüyle değerlendirilebilecek bir şey değildir. Bu Türkiye'nin varlık ve beka mücadelesine halel getirmek, onu sekteye uğratmak adına teröristlere destek vermek anlamına gelir ki biz bunun adını da ihanet olarak koyuyoruz. Bu bir hainliktir."