Canikli, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Gürcistan'ın Batum kentinde, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataradze ile görüştü.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Bakan Canikli, Gürcistan ve Türkiye arasında çok özel ilişkilerin olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki yakınlaşmanın halkların talebi olduğunu ve bunun önünde kimsenin duramayacağını dile getiren Canikli, Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğun hareketliliğinin bunun kanıtı olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkiler artarak devam ediyor." diyen Canikli, Türk ve Gürcistan halklarının birbirini sevdiğini ve bunun da iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine katkı sağladığını dile getirdi. Türkiye'de aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Gürcistan kökenli çok sayıda vatandaşın olduğunu vurgulan Canikli, soğuk savaş döneminde iki halk arasına örülen duvarların yanlış olduğunun altını çizdi.

Gürcistan'da Türk iş adamlarının önemli yatırımlarının olduğunu ifade eden Bakan Canikli, Sarp Sınır Kapısı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik projede sona gelindiğini kaydetti.

- Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Pataradze

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataradze ise "Hoş geldiniz" diyerek karşıladığı Canikli'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

"Dost" olarak adlandırdığı Türkiye'nin her zaman toprak bütünlüklerini koruduğunu belirten Pataradze, bunun için Bakan Canikli'ye teşekkür etti.

Pataradze, geçen sene boğulan iki dalgıç için Türkiye tarafından gönderilen arama kurtarma gemisi için de şükranlarını sunrak artan Türk turist sayısından duydukların memnuniyeti dile getirdi.

Görüşme kısa süreli görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.