TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Bu mübarek Ramazan ayında bile saldırılara ara vermiyorlar ama bu, onların son çırpınışlarıdır, terör örgütü de bunun farkındadır ki Türkiye'de son terörist kalana kadar terörle mücadele aktif bir şekilde devam edecektir." dedi.

Kahta Öğretmenevi'nde, ilçedeki oda başkanları ile bir araya gelen Aydın, son günlerde terör olaylarında artış olduğunu anımsattı.

Özellikle Batman'ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke'nin tüm ülkeyi büyük üzüntüye boğduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bu mübarek ramazan ayında bile bu tür saldırılara ara vermiyorlar ama bu, onların son çırpınışlarıdır, terör örgütü de bunun farkındadır ki Türkiye'de son terörist kalana kadar terörle mücadele aktif bir şekilde devam edecektir. İster adı PKK, DAEŞ ya da DHKP-C veya FETÖ olsun, tüm terör örgütlerine karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Halkımızı terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtararak kucaklayacağız. Bu, onların son çırpınışlardır, çırpındıkça çamura batmaya devam edeceklerdir."

Aydın, Türkiye'nin her zaman zalimlere karşı mazlumlara yardım ettiğine dikkati çekerek, "DAEŞ ve PKK'ya silah veren kimler, onu çok iyi biliyoruz ve gözlerinin içine baka baka söylüyoruz. Dünyanın beşten büyük olduğunu haykıran başka bir lider var mı? O zalimlere karşı mazlumları kucaklayan ve onlara yardım eden Türkiye'den başka ülke var mı? Büyük bir Türkiye istemiyorlar, Ortadoğu'nun rahata kavuşmasını istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'da her zaman çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirten Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir tarafta Katar'la uğraşırken diğer tarafta Kuzey Irak'ta bir referandum sürecinden bahsedilmeye başlandı. Aslında temel hedefte güçlü olan, dünyanın gündemini belirleyen başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hedef Türkiye'dir. Mübarek ramazan ayında çatışmacı dili bırakarak birbirimizi kucaklamak zorundayız. Katar'ın kime zararı var, ne günahı var? Amerika, tüm dış borçlarını Ortadoğu'da mı kapatacağını düşünüyor, silah satarak mı kapatacak, birilerini birilerine karşı kışkırtarak mı kapatacak? O şekilde demokrasiyi mi sağlayacak? Adına demokrat diyeceksin, batı medeniyeti diyeceksin, demokrasinin tüm kurallarını altüst ederek adına demokrasi diyeceksiniz, böyle bir şey olmaz."