AĞRI (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "AK Parti, bugün Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin tam da çimentosudur. AK Parti'yi Türkiye'nin siyasi hayatından çekin, siyasal olarak paramparça olmuş bir Türkiye haritası görürsünüz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ile kente gelen Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ı, Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı'nda Vali Süleyman Elban, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti 24. Dönem Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ve kurum müdürleri karşıladı.

Beraberindekilerle valiliğe geçen Bozdağ, şeref defterini imzaladı, Vali Elban'dan brifing aldı.

Bozdağ, valilikte yaptığı konuşmada, Ağrı'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılmak üzere geldiğini belirtti ve kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi için Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'ne geçen Bozdağ, partililer tarafından karşılandı.

- "Türkiye'nin her yerinde AK Parti var"

Bozdağ, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti kongrelerinin, bugüne kadar diğer partilerin kongereleri gibi kavganın, tokadın ve sandalyelerin yarıştığı kongreler olmadığını söyledi.

AK Parti kongrelerinin büyük demokratik olgunluk içinde, bayram ve şölen havasında yapıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin Türkiye siyasetine getirdiği pek çok yenilik ve güzellik var. Siz bu yenilikleri ve güzellikleri hep gördünüz, inşallah bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Türk siyasetinde birliğin, dirliğin, beraberliğin ve birlikte Türkiye olmanın merkezi, adresi AK Parti olmuştur. AK Parti, sadece bir ilin, ilçenin veya bölgenin değil, Türkiye'nin tamamının partisidir. Baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi, bazı kıyı şeridi illerimizde, bazı içerideki illerde var. MHP, nokta nokta bazı yerlerde var. HDP, bazı illerde ve birkaç bölgede var ama Türkiye'nin her yerinde olan AK Parti dışında bir parti yok. Her yerde teşkilatı olan, her yerde halkın seçtiği temsilcileri olan, 81 ilin neredeyse tamamında milletvekili olan parti, AK Parti'dir."

- "AK Parti'yi çekerseniz Türkiye, siyasal olarak paramparça olur"

Bozdağ, AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde bulunmasının milletin ortak dilinin, hissiyatının, duygusunun yakalandığı anlamına geldiğine dikkati çekerek, AK Parti'nin olduğu gibi göründüğünü ve her kesime aynı yaklaşımda bulunduğunu dile getirdi.

Ağrı'da vatandaşlardan alkış alan konuşmayı batıdaki bir ilde başka şekilde yapmadıklarını anlatan Bozdağ, "AK Parti, bugün Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin tam da çimentosudur. AK Parti'yi Türkiye'nin siyasi hayatından çekin, siyasal olarak paramparça olmuş bir Türkiye haritası görürsünüz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye düşmanlık yapanların birçok nedeni bulunduğuna işaret eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu düşmanlık nedenlerine girsek bitiremeyiz ama bilesiniz ki bunlardan en önemlisi, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'nin birliğini siyasal anlamda tesis eden ve iktidar olarak da bu birliğin içini dolduran icraatlarıdır. Diğer partilerin yaptığını yapan bir AK Parti olsaydı, hiç kimse bize düşmanlık etmezdi. Dışarıdaki güçler, şunlar, bunlar, hiçbiri bir araya gelmezdi ama şimdi dikkat edin, hepsi bir araya geliyor. Ne için? AK Parti'yi, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığından indirmek için. Peki ben soruyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, bu millete, devlete hangi kötülüğü yaptı veya hangi ihaneti yaptı da herkes böylesi bir düşmanlığın içine giriyor?"

- "Uçak gibi giden hızlı trenlerle Türkiye birbirine bağlandı"

Bozdağ, Türkiye'deki üniversite sayısını 76'dan 185'e çıkardıklarına dikkati çekerek, 81 ilde üniversiteler kurulduğunu söyledi.

Ağrı'ya çok güzel bir üniversite yapıldığını belirten Bozdağ, şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin bütün illerine üniversite kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve AK Parti, Türkiye'ye ihanet mi etti, iyilik mi etti, kötülük mü etti? Türkiye'nin yolları yoktu, Ağrılılar daha iyi bilir. Buradan benim ilimden geçip Ankara'ya tek şeritle ne zahmetle gittiğinizi hepiniz biliyorsunuz. Şimdi otoban gibi yollarda Ankara'ya gidiyor musunuz? Sadece Ağrı'da değil, 81 ili bölünmüş yollarla birbirine bağladık.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeye iyilik mi etti, hizmet mi etti yoksa ihanet mi etti? Kara treni bazı illerimiz görüyordu, 'Onu da sökelim.' diyorlardı. Bir yandan bunu konuşan bir Türkiye vardı. Şimdi AK Parti geldi, kara trenin bütün yollarını rehabilite etti, yeni raylar döşendi. Onun dışında hızlı trenle Türkiye'yi buluşturdu, uçak gibi hızlı giden hızlı trenle Türkiye'nin illerini yeniden birbirine bağlamaya başladı."

- "Bu kadar hizmeti yaptık da millete ihanet mi ettik?"

CHP'nin Onuncu Yıl Marşı'nda Türkiye'yi on yılda demir ağlarla ördüklerini söylediğini anımsatan Bozdağ, "Sen bir bak bakalım, 16 yılda demir ağlarla nasıl örüldü Türkiye. Birbirine bağlandı ve muhteşem bir noktaya doğru Türkiye gidiyor. 26 havaalanını 54 havaalanına çıkardık. Her zenginin binemediği hava yolunu şimdi gariban Ağrılının bindiği havayoluna, Erdoğan dönüştürdü de bu millete ihanet mi etti? Bolu Tüneli vardı, 'Patates mi koyalım yoksa başka bir depo mu yapalım?' diye konuşuluyordu. Bir tünel yapmayı beceremediler. Şimdi ne tüneller yapıldı. Bolu, Ovit Tüneli'ni, Marmaray'ı, Avrasya'yı biz yaptık. Dağların altından denizin dibindeki karayı bulup, onun altından tüneller geçirdik de bu devlete, millete ihanet mi ettik?" diye konuştu.

Bozdağ, geçmişte sağlıkta birçok dram yaşandığını hatırlatarak, ambulansların köylere ve şehrin mahallelerine bile gitmediğini anlattı.

Torpille vatandaşların ayağına giden ambulansın deposuna vatandaşların kendi cebinden yakıt doldurduğunu anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Koca Yozgat'ta 5 ambulans vardı ama doğru dürüst çalışan ambulans sayısı 2 idi. Acil bir vakada Azrail ile başbaşa bırakan bir hükümet, icraat vardı. Ne oldu? Havadan, hava ambulansları, helikopter, uçak ambulansları, paletli ambulanslar, her yerden hastayı köyden de mezradan da dağın zirvesinden de alıp Ankara'ya, İstanbul'a götüren bir Türkiye var.

AK Parti, Cumhurbaşkanımız sağlıkta böyle bir devrim yaptı da bu millete ihanet mi etti? Şehir hastaneleriyle Türkiye'yi donattı."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Eğer gazete manşetleriyle iktidar olunsaydı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, asla iktidar olamazdı. 'Muhtar bile olamaz' diye manşet atmadılar mı ama ne oldu? O şimdi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. İktidar manşetlere rağmen olunur, manşetlerle olunmaz." dedi.

Bozdağ, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, ekonomide yaptıkları yeniliklerden bahsederek, faizleri düşürdüklerini ve vadeleri uzattıklarını belirtti.

Yapılan düzenlemelerle herkesin ev ve araba sahibi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları ifade etti:

"AK Parti iktidara gelmeseydi CHP, SSK Genel Müdürü veya o anlayış, iktidarda olsaydı bu evi alanlar, CHP'liler dahil, hiçbiri ev mev alamazdı, arabaya da binemezdi. Ailede zenginlik olsaydı o zaman olurdu ama kendisi bu rahatı bulamazdı. Bunu sağlayan bu kadrodur, bu iktidardır. Savunma sanayiinde öyle... 2002'de Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerlilik oranı yüzde 20, size bir ambargo uygulasalar çöktünüz gittiniz, çünkü hep dışarıya bağlısınız. Şu anda yerlilik oranımız yüzde 65. İHA'yı yerli mühendislerimiz yaptı, SİHA'yı yerli mühendislerimiz yapıyor. Tanklarımızı, helikopterlerimizi yine öyle biz yapıyoruz. Üç çevresi denizlerle çevrili Türkiye, savaş gemisi yapamıyordu, şimdi savaş gemimizi biz yapıyoruz."

- "Ekonomimizin kötüye gitmesi için yapmadıkları kalmadı"

Bozdağ, otomatik silahların AK Parti hükümeti öncesi olmadığını ve şimdi kendilerinin bu silahları ürettiğine dikkati çekti.

ABD senatosunun Cumhurbaşkanlığı korumalarına silah vermeme kararı aldığını hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ondan daha iyisini şimdi biz yapıyoruz. Versen ne yazar, vermesen ne yazar. Bizim ekonomimizin kötüye gitmesi için yapılmadık iş kalmadı. Darbe teşebbüsünden, gezi olaylarından, terörden, Suriye, Irak'taki iç çatışmadan, mülteciden, bir sürü hadiseyi şöyle yan yana koyun; Türkiye'nin notunu bilerek uluslararası derecelendirme kuruluşlarının kırmasına varıncaya kadar, Türkiye'nin ekonomisi kötüye gitsin, kriz, kaos çıksın diye yapılmadık şey kalmadı. Koca koca ülkelerin başbakanları Türkiye'nin ekonomisi batsın diye Türkiye aleyhine bilerek açıklama yapıyor." 

Bozdağ, Turistlerin Türkiye'ye gelmemesi için kirli haberlere destek olunduğuna değinerek, ekonomik kriz söylentileriyle milletin iktidara ve Cumhurbaşkanına bağlılığını azaltmaya çalışıldığını belirtti.

- "2017'de inşallah büyüme rakamları yüzde 6'yı geçecektir"

Türkiye'nin başına gelen bu kadar olumsuzluklara rağmen ekonominin çökmediğine işaret eden Bozdağ, şu görüşlere yer verdi:

"Bakın IMF bile bizim büyüme rakamlarımızı revize etti. 2017'de inşallah büyüme rakamları yüzde 6'yı geçecektir. Bu, dünyada çok önemli bir rekordur. Terörü azdırıyorlar ekonomi çökmüyor, mülteciler var ekonomi çökmüyor, 'darbe yaptık' dediler ekonomi çökmüyor, turizmi baltalıyor ekonomi çökmüyor. Niye çökmüyor ekonomi? Sebebi şu; at sahibine kişner de onun için çökmüyor. Siz ata sahibini bindirdiniz, Recep Tayip Erdoğan'ı bindirdiniz, at şaha kalktı, bu atı kimse durduramaz, buna güçleri yetmeyecektir Allah'ın izniyle. Onun için de Cumhurbaşkanımıza düşmanlık yapıyorlar. Eğer Türkiye'nin siyasi istikrarı, güçlü iktidarı, iyi yönetimi, huzur ve barış ortamı, ekonomik istikrarı 5-10 yıl daha devam ederse 'Türkiye'ye gücümüz yetmez' diyorlar. 'Ne yapalım edelim, 2019'a giderken havayı, iklimi, ortamı ona göre oluşturalım darbeyle yemediğimiz Erdoğan ve arkadaşlarını, bu halka yedirtelim' diyorlar. Hesap kitap bu. Sadece Kılıçdaroğlu bu işin için de yok. Bu işin içinde bir dünya var."

- "Vatandaşımızın özgür iradesini etkilenmek isteniyor"

Bozdağ, liderini seven ve gönül veren milletin onun için her şeyi yapacağına inandığını belirterek, 2019 yaklaşırken pek çok kirli operasyona Türkiye'nin şahit olacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle dedi:

"Ama bilesiniz ki hepsinin hedefi de 2019 seçimine giderken vatandaşımızın özgür iradesini etkilemek olacaktır. FETÖ, PKK, DHKPC, bazı ülkelerin istihbarat örgütleri, uluslararası ve yerli bazı medya organları bir yandan hep beraber Türkiye'de kirli bir algı operasyonu yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler. Dışarda da aynısını yapıyorlar. Bu FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri Türkiye'nin aleyhine bir yazı yazdırmak için dünyanın parasını harcıyorlar. Vekillere, komisyonda görev yapanlara, yetkililere gazetecilere medyacılara sivil toplum örgütlerine hazırladıkları raporları götürüyorlar 'bunun altına imza at kendi raporun gibi yayınla şu kadar milyon dolar para senin' diyorlar." 

Bütün terör örgütlerinin oyununu bozan büyük bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin de milletine aşık cesur bir liderinin olduğunu aktardı.

- "CHP'nin söylemleriyle terör örgütlerinin söylemleri aynı"

Derin güçlerin, lideriyle kenetlenmiş Türkiye'yi yok etmek için uğraştığına dikkati çeken Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de bugün bir muhalefet var. İktidar alternatifidir muhalefet. Şimdi CHP Türk halkına iktidar olmak için hangi projeleri sunuyor? Yok. Plan, proje, program var mı? Yok. Varsa hakaret, yoksa hakaret. Varsa suçlama, yoksa suçlama. Bakın şimdi CHP'nin söylemlerine, terör örgütü FETÖ'nün, PKK'nın, DHKPC'nin söylemleri. Türkiye düşmanlarının söylemlerine bakın, bir de bunların söylemlerini yan yana getirin koyun. Bu kadar iktidara talip olan bir partinin söylemi terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının söylemleriyle uyum, aynılık arz eder mi? Etmez. Eğer bu millet, terör örgütlerinin eylem ve söylemlerini, siyasi partinin eylem ve söylemleri haline getiren partileri iktidar yapsaydı, onlara gerek kalmazdı, terör örgütleri şimdiye kadar iktidar olurdu."

- "İktidar manşetlere rağmen olunur"

Bozdağ, milletin terörü, teröristi, 'kan ve gözyaşı' diyeni, bu millete, devlete tuzak kuranı, düşmanlık yapanı sevmediğini ifade ederek, milletin her zaman terörün karşısında durduğunu belirtti.

Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bunu hala bizim ana muhalefetimiz idrak edememiş. Türkiye'de umudunu krize bağlamış bir anamuhalefet var. Umudunu kaosa, teröre, bölgedeki savaşlara, başka ülkelerin Türkiye'ye yaptırımlarına bağlamış bir ana muhalefet var. Umudunu Türkiye aleyhine yapılan açıklamalara, Türkiye'ye yabancı ülkelere yaptığı şikayetlere, Türkiye aleyhine dile getirdiği iftiralara bağlamış bir ana muhalefet var. Bizim umudunu millete bağlayan bir ana muhalefete ihtiyacımız var. Milletiyle dayanışma içerisinde olan bir ana muhalefete ihtiyacımız var. Şu an bütçe açığımız var, onu kapatırız evelallah ama bizim kapatamadığımız bir açık, ana muhalefet açığıdır.

Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı var. Yatan bir ana muhalefet var, başka işleri yok. Emin olun Cumhuriyet, Sözcü gibi bazı gazeteler olmasa konuşacak gündem de bulamazlar. Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine ve aynı paralelde yayın yapanlara diyorum ki sizin CHP'de  fikri mülkiyet hakkınız var. Dava edin, fikirlerinizle siyaset yapıyor, ürettiğiniz fikirlerin bedelini alın. Çünkü Cumhuriyet, Sözcü ve diğer gazetelerin manşetleri ve köşe yazıları olmasa Kılıçdaroğlu ve arkadaşları grup konuşmalarında konuşacak laf bulamaz. Kim hangi manşeti atmış, o manşetin peşinde koşan bir muhalefet var. Eğer gazete manşetleriyle iktidar olunsaydı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan asla iktidar olamazdı. 'Muhtar bile olamaz' diye manşet atmadılar mı ama ne oldu? O şimdi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. İktidar manşetlere rağmen olunur, manşetlerle olunmaz."