Gürsu Belediye Meydanı'nda nokta mitinginde halka hitap eden Bozdağ, Türkiye'nin çift başlılıktan çok yorulduğunu, çok çektiğini söyledi.

Bozdağ, "Çok kavgalar gördük. Başbakan ile cumhurbaşkanı arasında çıkan kavganın bedelini siz ödediniz, beraber ödedik. Turgut Özal ile Mesut Yılmaz kavga etti, Demirel ile Tansu Çiller kavga etti. Bunun faturasını Gürsulular ödedi, hep beraber ödedik. Bu sistem baba ile evladı, ana ile evladı kavga ettirir, birbirine hasım haline getirir. Onun için kavga çıkarmayacak bir sistem kurmamız lazım. Cumhurbaşkanı, başbakan, Bakanlar Kurulu birbiriyle didişmek yerine Gürsu'ya, Bursa'ya eser kazandırmak için yarış yapmalıdır, emek vermelidir.'' diye konuştu.

CHP'ye "eş başkanlık" önerisinde bulunan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki 'Başbakan ayrı olur, Cumhurbaşkanı ayrı olursa kavga çıkar' diyor, kafa karışık. Bu sistemde başbakanlık ile cumhurbaşkanlığını birleştiriyoruz. Kavga çıkmasın diye biz bunu getiriyoruz. Bu Kılıçdaroğlu gizli evetçi ama haberi yok adamların. Emin olun biz onun dediği sakıncalar olmasın diye bunu getiriyoruz. Kılıçdaroğlu, eğer çift başlılık çok iyi bir şey ise CHP'nin başına eş bir genel başkan seçin, gül gibi ikiniz beraber partiyi yönetin, madem iyi, öyle yapın." 

Avrupa ülkelerinin son dönemdeki tavırlarını eleştiren Bozdağ, ''Bugün PKK terör örgütü Almanya'nın polislerinin aldığı güvenlik tedbirleri altında Türkiye'deki referandumda 'Hayır' çıksın diye Almanya'nın himayesinde nasıl bir gösteri yaptı, nasıl bir toplantı yaptı hep beraber gördük. Ben soruyorum Türkiye'de 16 Nisan'da oylanacak hükümet sistemi Almanya'nın hükümet sistemimi ey Almanya? Biz Hollanda'nın hükümet sisteminimi oylayacağız, Avusturya'nın hükümet sisteminimi oylayacağız biz. Türkiye'nin hükümet sistemini oylayacağız, öyleyse size ne bizim hükümet sistemimizden. Biz kendi kaderimiz, geleceğimiz hakkında karar veriyoruz. Avrupa'nın bazı ülkeleri niye telaş içinde? Çok net söylüyorum, onlar siyasi ve güçlü istikrarın olmasından, refahın artmasından rahatsızlar." ifadelerini kullandı.