Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu açılışına katıldı.

Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, seçimlerde muhalefetin ortaya bir proje sunmadığını belirterek, "Seçim davulu çalınca herkes heybesinde olanı ortaya kor, ne yapacağını anlatır, nasıl yapacağını anlatır ama dikkat ederseniz bizdeki muhalefet nasıl yapacağını, neyi yapacağını değil, neyi nasıl yıkacağını anlatıyor." diye konuştu.

"Yıkmayı vadediyorlar"

Muhalefetin yeni bir şey vadetmediğine dikkati çeken Bozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Şehir Hastanelerini yaparak kötü mü yaptı? Sorgun'a, Yozgat'a doğalgaz getirerek yanlış mı yaptı? Üniversiteleri her ile götürerek hata mı etti? Kendi yerli silahlarımızı üreterek yanlış mı yaptı? IMF'ye borcumuzu ödeyip 'hadi oradan' diye göndererek hata mı ettik? Kendi yerli politikalarımızı hayata geçireceğiz. Uluslararası alanda da milletin ve devletin menfaati, hukuku ne ise onu koruyacağız. ABD'nin, Avrupa'nın ağzına değil, Türk milletinin gözünün içine bakacağız dedikte hata mı ettik? Hangi hatayı yaptık? Terörle inlerine gire gire mücadele edeceğiz dedik. Teröristlere Türkiye'yi de dünyayı da dar edeceğiz dedik, dar ettik de yanlış mı yaptık? Biraz el insaf. Elini vicdanına koy, 'şu işleri bu adamlar güzel yaptı ama şurasını eksik yaptı' de ama yaptığımız her işe düşmanlık ediyorlar. Sanki yetki alınca bölünmüş yolları yeniden tek şeride getirecekler. Güçleri yeter mi buna? Yetmez Allah'ın izniyle. Bunlar millete yeni bir şey vadetmiyorlar, yıkmayı vadediyorlar. İleri götürmeyi vadetmiyorlar durdurmayı vadediyorlar."

"Tek dertleri Tayyip Erdoğan'ı yenmek"

Millet İttifakı altında fikren birbirine benzemeyen partilerin bir araya geldiğini savunan Bozdağ, "Fikren benzemeyenler bir araya geldi. Soruyorum Saadet ile CHP. Fikri en ufacık bir benzerliği var mı? Hiç yok. Adam 'imam hatiplerin orta kısmını kapatacağım.' diyor, bunlar kapı kapı gezip o ittifaka oy topluyor. İmam hatip okulları Erbakan hocamızın Türkiye'ye hediyelerinden değil mi? Peki diğer partiyle fikri benzerliği var mı? Yok." dedi.

Bekir Bozdağ, bu ittifaka HDP'nin de destek verdiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:

"İttifakın içerisinde yer almayan ama ittifakın göbeğinde olan bir de HDP var. Milleti aldatmak için o ittifakın dışında. Eğer HDP burada olursa bazı seçmenler 'HDP burada' diye oy vermez, onun için herkes ayrı ayrı aday göstersin ikinci tura iş kalırsa nasıl olsa hep beraber olacağız. Bilin ki o dört benzemezlerin ittifakının içinde HDP de resmen ve alenen vardır, beraberlerdir. Oraya gidenler aynı yere oy veriyorlar, aynı istikamette koşuyorlar. Bunları motive eden şey ne? Türkiye hayrı mı? Daha büyük bir Türkiye olması mı? Türkiye'nin kalkınması mı? Dertleri Türkiye'yi daha iyi yönetmek mi? Açıklamaları dinliyorsunuz. Televizyonlarda, meydanlarda, sokaklarda ağızlarını açıyorlar Tayyip Erdoğan, kapatıyorlar Tayyip Erdoğan. Herhalde rüyalarında da Tayyip Beyle uğraşıyorlar. Emin olun başka dertleri yok. Tek dertleri Tayyip Erdoğan'ı yenmek, Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek. Türkiye diye bir dertleri yok. Kin ve nefretle motive oluyorlar. Kin ve nefretle motive olanların kin ve nefretle konuşanların kendilerine faydası olmaz ki, millete, devlete faydası olsun."

"Taviz vermeyeceğiz"

Bozdağ, doların artışının normal olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Doların ayarını kaçırarak, ekonomiden başka başka sıkıntılar oluşturmak suretiyle seçmenin iradesini etkileme çalışmalarını hep beraber görüyoruz. Ne oldu da dolar böyle birdenbire yukarı doğru çıktı. Hangi tedbiri aldık da yanlış sonuçları gördük? Hangi ekonomik gelişme oldu da Türkiye'de böylesi bir hadiseyi yaşadık? Dün iyi giderken, bugün ne yanlış gitti de birdenbire bunlar oluyor. Bakın seçim olmamış olsaydı bu olmazdı. Türkiye'de ekonomik olarak her şey Allah'ın izniyle yolundadır ve hükümetimizin kontrolündedir. Mali disiplinden taviz vermeden, bütçe açığını aşağı çekerek, cari açığı aşağı çekerek, milletin ihtiyaçlarını en doğru en uygun şekilde karşılamak suretiyle biz yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar ekonominin kurallarından bir taviz vermedik. Popülist politikaları uygulamadık. Bundan sonra da taviz vermeyeceğiz. Popülist politikaları uygulamayacağız ve yolumuza devam edeceğiz."

"Kalitede geri adım olmayacaktır"

Bozdağ, sağlık alanında AK Parti hükümetinin yatırımlarının çok fazla olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yozgat'taki şehir hastanesi Türkiye'ni ilk şehir hastanesi. Avrupa'da Amerika'da olmayan teknik aletler var. Binası mükemmel. Bunu siz görüyorsunuz. Sağlıkta Yozgat'ın her tarafını ayağa kaldırdığımız gibi Türkiye'yi de ayağa kaldırdık. Şimdi gelmiş 'Şehir hastaneleri israftır.' diyor. Sağlıktan daha büyük bir nimet olabilir mi? Milletin sağlığına yapılan yatırıma israf denebilir mi? Ama bu dar kafalılar, buna israf diyorlar. Esas israf sizsiniz ki bu milletin içinde siyaset yapıyorsunuz. Esas siz israfsınız. Bunlara onu demek lazım. Milletin hukukunu koruyan işlere karşı çıkıyorlar. Kalitede geri adım olmayacaktır."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sorgunlu vatandaşlardan destek ve dua beklediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizin duanıza, desteğinize çok ihtiyacımız var. Siz duayı, desteği keserseniz bizim gücümüz, takatimiz biter. Biz dünyaya hükmedebiliyorsak bilin ki sizin dualarınız ve destekleriniz sayesinde. 'Arkamda dayım var' diyorlar ya, Tayyip Bey'e karşı bloklar oluşturuyorlar, biri elinden biri ayağından tutuyor, halledelim diyorlar ama halledemeyecekler. Çünkü Tayyip Erdoğan'ın dayısı kuvvetlidir, dayısı aziz Türk milletidir. Dayısı Türk milleti olanı kimse yenemez Allah'ın izniyle. Bugüne kadar yenemeyişlerinin sebebi Tayyip Bey'in Türk milletine dayanmasıdır, onların duası ve desteğiyle yol almasıdır. Bundan sonra da devam edecek inşallah."