Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AP'de Daily Sabah gazetesinin dağıtımının yasaklanmasına ilişkin soru üzerine, AP Başkanı tarafından böyle bir kararın alınmasının çok yıkıcı olduğunu söyledi.

AP'nin esasında Avrupa değerlerini ve Avrupa'nın hukukunu hem korumakla hem de yaşatmak, yaygınlaştırmak ve güçlendirmekle görevli olduğunu belirten Bozdağ, "Aldığı karara baktığınızda Avrupa değerlerini koruyan değil, aksine yok eden bir karardır. Yaşatan değil, katleden bir karardır. Ben şimdi soruyorum; Avrupa Birliği'nin hangi değini AP Başkanı'nın aldığı bu kararı haklı kılmaktadır. Resmen bu karar Avrupa Birliği'nin üzerinde yükseldiği temel değerlerin tamamını yok eden bir karardır. Görülüyor ki AP Başkanı ve o müracaatta bulunan ve ona destek veren çevreler farklı bir sesi duymaya tahammül edememektedirler." ifadelerini kullandı.

"Bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz"

Bozdağ, Daily Sabah gazetesinin teröristlerin, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının, yalan, yanlış ve asılsız haberlerle oluşturduğu algılar karşısında gerçeği ve doğruyu yazdığını ifade ederek, doğruları okumalarını, doğrulardan haberdar olmalarını sağladığını dile getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Öyle gözüküyor ki AP Başkanı ve oradaki sayın üyelerin bir kısmı Türkiye hakkındaki doğru haberlerden, doğru bilgilerden, gerçeklerden rahatsızlar. Bu AP Başkanı'nın aldığı bu karar esasında Avrupalıların çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Biz bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'ye her defasında terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye'de suç işleyen, terör örgütlerine destek olan, propaganda yapan kişiler nedeniyle açılan soruşturmalarda itham yapanların herhangi bir teröre, şiddete, olaya karışmayan, suç işlemeyen sadece ve salt haber yapan ve yorum yapan gazeteyi parlamentoya sokmaması çifte standardın çok net bir göstergesidir. Umarım Sayın Başkan yaptığı bu yanlışlıktan çabuk döner ve bu kararı kaldırır."