Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hükümet olduğumuzda Türkiye'nin 35 bakanı vardı, biz 25'e indirdik. Daha da azaltmamız gerekiyor. Yeni dönemde bunun daha da azaldığını hep beraber göreceğiz." dedi.

Nevşehir'de çeşitli programlara katılan Bozdağ, geçen yıl Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan polis memuru Emre Fıstıkeken ile Diyarbakır'da şehit düşen polis memuru Furkan Demir'in ailelerini ziyaret etti.

Daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde esnaf, sanayici ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bozdağ, buradaki konuşmasında, Türk devleti ve milletini yok etmek için çalışan örgütler ile onları besleyen güçlere karşı, ülkenin sisteminde değişiklik yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Adlarını saymakta insan yoruluyor, o kadar çok terör örgütü var. Bu vatanı, bu milleti, bu devleti yok etmek için uğraşmaktadırlar. Dünyada 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden yegane ülke Türkiye'dir. Sadece terör örgütleriyle değil, bu örgütlerin yularını elinde tutan ülkelerle, istihbarat örgütleri ve karanlık güçlerle de Türkiye mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de güçlü iktidar tesis eden bir sistemi hakim kılmamız şarttır"

Türkiye'de mevcut sistemle istikrarın mümkün olmadığını dile getiren Bozdağ, ülkede son 67 yıldaki darbe ve muhtıralar ile darbe teşebbüsüne dikkati çekti. Bozdağ, sistemin önleyemediği bu gelişmelerin, ülkenin ağır bedeller ödemesine neden olduğunu vurguladı.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'de güçlü iktidar tesis eden bir sistemi hakim kılmamız şarttır. Şu andaki siyasi istikrar, lidere bağlı bir istikrardır. Parlamenter sistemin doğası gereği olan bir istikrar değil, geçici bir istikrardır. Atatürk, Menderes ve Özal’dan sonra yaşadıklarımız ortada. Özal'dan sonra AK Parti iktidarına kadar geçen 10 yılda, 9 hükümet kuruldu, 3 tane de ekonomik kriz yaşadık. Anayasanın hükümleri çok açık, cumhurbaşkanını halk sandıkta seçecek. Kabineyi de cumhurbaşkanı kendi oluşturacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlardan oluşacak. Bunlar cumhurbaşkanı kararnamesiyle belirlenecek. Hükümet olduğumuzda Türkiye'nin 35 bakanı vardı, biz 25'e indirdik. Daha da azaltmamız gerekiyor. Yeni dönemde bunun daha da azaldığını hep beraber göreceğiz."