KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Artık bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir dizayn yapılması mümkün değil, artık bu bölgede Türkiye'ye rağmen yeni bir oldu bitti yapılması mümkün değil. Bu her bir teşkilat üyesinin büyük gayretlerle çalıştığı 15 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiği bir başarı." dedi.

Başiskele'de bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'nda konuşan Işık, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne Türkiye'de çok büyük bir değişim ve dönüşüme imza attığını ve bu sürecin hala devam ettiğini söyledi.

Bugün hangi alana bakılırsa bakılsın Türkiye'nin 2002 ile kıyaslanamayacak ölçüde mesafeler aldığını belirten Işık, Türkiye ekonomisinin 2002'den bu yana 4 kat büyüdüğünü, 236 milyar dolarlık milli gelirinin bugün 900 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydetti.

Işık, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da geçirdiği darbe teşebbüsünün ardından "Her şey ne olacak?" diye endişeyle bakılan bir dönemde, 2017'de yüzde 7'nin üzerinde büyüme yakalamış bir ülke olarak yoluna devam ettiğini dile getirerek, "Ekonomide hangi göstergelere bakarsanız bakın Türkiye Allah'a hamdolsun dünyada kendisiyle rekabet eden ülkeleri dahi gıptayla baktıracak bir performansı ortaya koyuyor. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye ile ilgili felaket senaryosu yazanların her zaman olduğu gibi hayal kırıklığına uğradığını bir kez daha gördük. Türkiye ekonomisi sağlam şekilde yoluna devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin önceden dış politikada kendisine dikilen elbiseyi giymek ve kendisine verilen rolü oynamak zorunda olan bir ülke durumunda olduğuna dikkati çeken Işık, şöyle konuştu:

"Bırakın küresel gelişmeleri, bölgesel gelişmelerde dahi 'Türkiye ne der?' diye kimsenin baktığı yoktu. Aksine Türkiye 'ABD ne der, Rusya ne der, Birleşmiş Milletler'in şu üyesi ne der, bu üyesi ne der?' diye bakardı ama bugün Allah'a hamdolsun son gelişmeler bir kez daha ortaya koydu ki artık herkes 'Türkiye ne der, Recep Tayyip Erdoğan ne der?' noktasına geldi. Artık bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir dizayn yapılması mümkün değil, artık bu bölgede Türkiye'ye rağmen yeni bir oldu bitti yapılması mümkün değil. Bu her bir teşkilat üyesinin büyük gayretlerle çalıştığı 15 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiği bir başarı."

Başbakan Yardımcısı Işık, Türkiye'nin artık bölgedeki gelişmelere "Aman bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." mantığıyla bakmadığını vurgulayarak, bölgedeki her gelişmenin kısa, orta ve uzun vadede kendisine etkisi ne olacak diye hesabını yaptığına işaret etti.

Türkiye'nin bunları önce insani bir bakış açısıyla daha sonra da kendi milli güvenliği ve milli çıkarı açısından değerlendirdiğini aktaran Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Suriye'deki gelişmeler; önce Fırat Kalkanı Harekatı'yla ülkemizin ve bölgenin istikrarının tehdidi anlamına gelecek gelişmeleri ortadan kaldıracak adımı attı. Şimdi de Allah'a hamdolsun Zeytin Dalı Harekatı'yla bölgede bir terörist yapının hakimiyet kurmasını, bir teritoryal alan oluşturmasını engelleyecek adımı hiç tereddüt etmeden attı. Çok fazla ses çıkaran oldu. Türkiye o eski Türkiye değil. Türkiye bölgenin huzurunu, istikrarını da kendi milli güvenliğini ve milli çıkarlarını da hesap ederek gerektiğinde gerektiği adımları atma kudretinde ve kabiliyetinde olan bir ülkedir. Bunu Zeytin Dalı Harekatı'yla bir kez daha herkes görmüş oldu."

Zeytin Dalı Harekatı'nda önceki gün 8 askerin şehit edildiğini anımsatan Işık, "Allah hepsine rahmet eylesin. Ben de Kastamonu'daki şehidimizin uğurlanması törenine katıldım. Bütün şehit ailelerine şahsım, hükümetim ve milletim adına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimiz bizim buradaki ebedi varlığımızın teminatıdır. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Artık bölge Türkiye'ye rağmen dizayn edilebilecek bir bölge değildir. İnşallah Türkiye bu gücünü arttırarak sürdürecek." şeklinde konuştu.

Işık, "Daha düne kadar 'Falanca ülke bir bomba vermezse falanca ülke bir kısıtlama koyarsa bizim uçağımız uçmaz, gemimiz gitmez, tankımızın paletini değiştiremeyiz.' anlayışı bugün artık neredeyse yüzde 65'i geçen yerli ve milli silahların kullanıldığı ki operasyonda kullanılan mühimmatın da yüzde 90'ını yerli üretimle karşılanıyor. Artık savunma sanayisinde bu noktaya geldik. Artık Türkiye namerde muhtaç olmaktan çıktı, dostlarının, kardeşlerinin yardımına koşan bir Türkiye haline geldik." değerlendirmesinde bulundu.

- "AK Parti aslında belediyecilik anlayışının Türkiye'ye hediye ettiği bir partidir"

Türkiye'de her alanda yaşanan değişim ve dönüşümün en belirgin olduğu alanlardan birinin de belediyecilik alanı olduğuna işaret eden Işık, şöyle devam etti:

"AK Parti aslında belediyecilik anlayışının Türkiye'ye hediye ettiği bir partidir. 1994'te Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanı seçilmesiyle Türkiye'de yeni bir hareketin filizlenme dönemini yaşadık. O dönem Refah Partisi'nin belediyecilik anlayışının, belediyede gösterdiği değişim ve dönüşüm Türkiye'de muhafazakar demokrat insanların iktidar olma yolunu açmıştır. Bu aslında hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bizim aklımızdan çıkarmamız gereken bir gerçektir. Bunun tersi de bir tehlike olarak önümüzdedir. Eğer Allah muhafaza AK Parti'de bir gerileme olacaksa bunun birinci sebebi belediyelerdeki uygulamalar olacaktır. Onun için belediye başkanlarımız nasıl Türkiye'de AK Parti'nin umut haline gelmesinde büyük katkı sahibiyseler aslında AK Parti'nin bu noktadaki Allah korusun bir başarısızlığı olacaksa bunda da ciddi sorumluluk sahibi olacaklar. Bunun bilinmesini istiyoruz."

- "Muhalefet bu seçimlerde var olma, yok olma mücadelesi verecek"

Başbakan Yardımcısı Işık, Türkiye'nin doludizgin 2019 yerel seçimlerine gittiğini belirterek, "Önümüzde tam 1 yılımız var ve 1 yıl sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk uygulanacağı seçimden önceki seçimi yapacağız. O seçimde alacağımız başarılı bir sonuç bizim cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde çok daha güçlü, moralli ve başarılı bir sonuç almamız için çok ciddi bir motivasyon olacak. Allah muhafaza bu süreci iyi değerlendiremezsek işimizin zorlaşacağını bilmek durumundayız. O açıdan 2018'in en güzel şekilde değerlendirilmesi hepimiz için en önemli öncelik." diye konuştu.

Son bir yılda bütün belediye başkanlarının bir kez daha değerlendirme yapmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Işık, "İstiyoruz ki şu son bir yılı çok daha iyi değerlendirelim. Bu kesinlikle en zor seçim. Gerçi bugüne kadar hiç kolay seçimimiz olmadı ama 2019'daki 2 seçim Türkiye için aslında en zor 2 seçim olacak. Muhalefet bu seçimlerde var olma, yok olma mücadelesi verecek. Onun için çok daha çetin bir mücadelenin, çok daha çetin bir rekabetin 2019 yerel seçimlerinde ve sonrasında cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde yaşanacağını bilmek durumundayız." ifadelerini kullandı.