İSTANBUL (AA) - Brezilya'da 2022 yılında düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları (Deaflympics) grup elemelerinde 29 Ağustos Pazar günü Çekya'ya konuk olacak İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, bu ülkenin başkenti Prag'a gitti.

İstanbul Havalimanı'na gelen milli takım kafilesi, işaret dili eğitimi alan İGA çalışanları tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın, Türk spor tarihinin en başarılı ekibi olduğunu belirterek, "Çünkü mazisinde bir Avrupa, iki dünya, bir de olimpiyat şampiyonluğu var. Şimdi Çekya ve Fransa ile olimpiyat eleme maçları oynayacağız. Hedefimiz 2022'de Brezilya'da yapılacak olimpiyatlara katılmak. Son şampiyon olmak bizi favori yapıyor." şeklinde konuştu.

Milli takım kaptanı kaleci Ersin Mert ise 15 Temmuz'da başlayan kamp çalışmalarında güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şimdi Çekya maçına gidiyoruz. Çekya maçını kazanıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Sonra ikinci maçımızı Fransa ile yapacağız. Olimpiyatlara katılıp, şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak. Takımda bir problem yok. Yeni ve genç arkadaşlarımız katıldı. Onlarla daha güçlü olduk. Takım arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

Kafileye havalimanında gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ersin Mert, "İşaret diliyle karşılanmamız bizi çok mutlu etti. Tüylerimiz diken diken oldu. Çok mutlu olduk. Çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Futbolculardan Diyar Yılmaz ise Türkiye'nin hedefleri olan ve iddialı bir takım olduğunu vurgulayarak, "Türkiye olarak çok güçlü bir takımız. Çok iyi hazırlandık. Güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İlk hedef Çekya. O maçı kazanmak, gruptan çıkarak olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli takım teknik direktörü Ramazan Karacif de hazırlıkların pandemi dönemine denk geldiğini dile getirerek, "Oyuncularımızı çevrim içi gönderdiğimiz eğitim programlarıyla zinde tutmaya çalıştık. Daha sonra kampımız gerçekleşti. Çekya'dan zaferle döneceğiz. Sonrasında Fransa maçı var. İki maçtan da galibiyet alarak ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Kafile toplu fotoğraf çekiminin ardından İGA çalışanları tarafından çiçeklerle uğurlandı.