İSTANBUL

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde, Alperen Ocakları tarafından düzenlenen "Birlik Şöleni"ne katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuduğu şölende bir konuşma yapan Destici, tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Irak'taki seçimler

Irak'taki Türkmenlerin durumuna dikkati çeken Destici, şöyle konuştu:

"Irak'taki seçim sonuçlarında Türkmenlere sahip çıkılması gerektiğini her zaman söyledik. 10'larca yıl bizim yöneticilerimiz bizi kurtarıcı gibi gören Türkmenlere el uzatmadılar onlara sahip çıkmadılar. Bugün Allah'a hamdolsun, Türkmenlerin dertleri ile dertlenen bir Türkiye var. Biz de buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Türkmenlere karşı sandıklarda yapılan hileler var. Oradaki konsolosluklarımız ve Dışişleri'nin harekete geçmesi ve bu haksızlıkların ortadan kalkması gerekiyor. Türkmen kardeşlerimiz oranın meclisinde en iyi şekilde temsil edilmeliler."

"Cumhur İttifakı zaferle çıkacak"

24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin birlikte olacağını vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden bugüne, 1980 darbecilerinin Türkiye'ye dayattığı anti demokratik sistemin, bunu dayatan cuntacıların sisteminin değişmesi için hep mücadele ettik. Şehit liderimiz Muhsin başkanımız da 'Biz a partisi b partisinin alternatifi değiliz bu köhnemiş düzenin alternatifiyiz' demişti. 2007 yılında cumhurbaşkanını halkın seçmesini teklif eden ilk lider Muhsin Yazıcıoğlu'ydu. Mekanı cennet olsun. Biz de onun izinden giderek bu manada yapılan bütün değişikliklere destek olduk. 16 Nisan Referandumu da bu değişikliklerin finaliydi. Ama seçimler yapılmadığı için bir kısım eski sistem bir kısım yeni sistem devam edildi. Seçimlerin yapılması ile eski sistemden kurtulmak yeni sistemle yönetilmesi için bu seçimler erkene alındı. 24 Haziran hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçimlerinde 'Cumhur İttifakı' zaferle çıkacak ve Türkiye'de yürütmede istikrarı, temsilde adaleti sağlayarak, yeni sistemle tam anlamı ile yönetilmeye başlanacak." ifadelerini kullandı. 

"Büyük Birlik Partisi Erdoğan'ın yanındadır"

Seçimlerde oy kullanma ile ilgili bir kafa karışıklığı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir fitne ateşi yakmaya çalışıyorlar. Efendim neymiş Cumhur İttifakı'nda, ittifakın Cumhurbaşkanı adayına, milletvekili seçiminde başka adaya, ya da milletvekili seçiminde partiye cumhurbaşkanı seçiminde başkasına, bunların hiçbiri doğru değil. Doğrusu nedir? Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak Büyük Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındadır. Milletvekili seçiminde de desteğimiz Cumhur İttifakı'nda ve listelerinde yer aldığımız AK Parti'yedir. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımdan bu hassasiyete dikkat etmelerini istiyorum. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız. Sahada da AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Biz kendi ittifakımızı anlatıyoruz. İki ittifak protokol metnini alın okuyun farkı görürsünüz. Cumhur ittifakı metninde aynen şu, (İ'la-yı Kelimetullah için Nizam-ı Alem) ifadesi geçer."