MHP Antalya İl Başkanlığının, Korkuteli ilçesinde gerçekleştirdiği piknikli bayramlaşma töreninde, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’in posterinin asılmadığını iddia ederek ‘Başbuğ’un kemiklerini sızlattılar’ başlığıyla iftira dolu haber yapan Yeniçağ gazetesi, yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Alandan fotoğraflar ve video görüntülerini yayınlayan MHP Antalya İl Başkanlığı, gazetenin fitne haberini doğrularla düzeltti.

BALTALAMAK İSTİYORLAR

Konuyla ilgili, Türkgün gazetesine açıklamalarda bulunan MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, İl Başkanlığı olarak, yıllardır gelenekselleşen bayramlaşma törenini, bu sene de 19 ilçeyi kapsayacak şekilde, piknik havasında gerçekleştirdiklerini ve milletvekilleri, ilçe başkanları, Ülkü Ocakları il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe başkanları ve bunların yanı sıra parti ayrımı gözetmeksizin, tüm vatandaşları davet ederek bir program hazırladıklarını söyledi. Aksoy, “Amacımız, sadece parti içerisinde bayramlaşma değil, Antalya’nın tamamını kapsayacak şekilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla birlik ve beraberlik vurgusu yapmaktı” dedi...

Oyun parklarının kurulduğu, midilli atları ve develerin de getirildiği, kültürel etkinliklerin düzenlendiği törenin yoğun ilgi gördüğünü, 4 binin üzerinde katılımın olduğunu ifade eden Mustafa Aksoy, fitne yayan gazetelerin ve bunların hizmet ettiği siyasi görüşün bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyduğunu, bu nedenle de organizasyonun baltalanmak istendiğini kaydetti.


YÖRÜK KÜLTÜRÜNE UYGUN ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: Geleneksel oyunlarımızla, yörük kültürümüze uygun etkinliklerimizle, coşkulu bir kalabalık oradaydı. Dokuz Işık doktrinine uygun şekilde, 9 tane kır çadırı kurduk. Türk devletlerimizin armalarını da astık. Orada, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri alanda yer alıyordu. Ayrıca üç hilal ve bozkurt posterlerimiz de alanın her tarafına hakimdi.

MHP’DEN HAZZETMEYEN SATILIK UŞAKLAR

Bütün bu flamalar ve posterler alanda olmasına rağmen, Yeniçağ gazetesi gibi buna benzeyen, Türk milliyetçilerinin adresi MHP’nin liderinden ya da yöneticilerinden hazzetmeyen satılık uşaklar, bir haber yapmışlar. Haberin içeriğinde de ‘Başbuğ Alparslan Türkeş’in kemiklerini sızlattılar’ diyorlar.

Türkiye’de normal bayramlaşmanın dışında, piknik havasında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programdan, ülkücülerin birlik ve beraberliğinden hoşnut olmayan kişilerdir bu kesim. Sendika başkanlarının, geçmiş dönem il ve ilçe başkanlarının da alanda olması rahatsızlık yarattı. Böyle ucuz siyaset yaparak, yalan haber yapmaları tamamen yersizdir. Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır.