AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kendini bilmez CHP milletvekili diyor ki 'PYD terör örgütü değil' diyor. Bu ne haddini bilmezlik, bu ne aymazlık? Daha ne göreceksin? 90'dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş, 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK/PYD/YPG sülalesi aynı boyun soyundan. Aynı soysuzlardan. Neresi terör örgütü değil bunların?" dedi.

Yıldırım, partisinin Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Tekirdağ'ın "Mustafa Kemal, Namık Kemal, Yahya Kemal olmak üzere üç Kemal'in memleketi" diye bilindiğini ve Cumhuriyet'in, bağımsızlığın, mücadelenin başladığı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişindeki en büyük başarıyı ortaya koyan bir şehir olduğunu dile getirdi.

Kongrenin 2019'da Tekirdağ'ın yerel yönetimde de iktidara gelişinin habercisi olduğuna işaret eden Yıldırım, partililere, "Tekirdağ, 2019'da Tekirdağ'ı, ilçelerini, beldelerini, ak belediyecilikle tanıştırmaya hazır mısınız? 2019'da yerel seçimlerde yeni bir destan yazmaya var mısınız?" diye sordu. Gelen "evet" yanıtı üzerine Yıldırım, "Maşallah, Tekirdağ bu işi bitirmiş." dedi.

Yıldırım, 45. kongrenin yapıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bitlis ve Batman'da olduğunu hatırlatarak, ilk büyükşehir kongresinin de Tekirdağ'dan başlatıldığını bildirdi.

Tekirdağ'da "Menzile giden yol, seni menzilden ayırmaz. Yol menzilin bir parçasıdır." şeklinde bir söz olduğunu aktaran Yıldırım, "İşte biz, menzile, hedefe giden yolda gece gündüz yürüyoruz, hep beraber yürüyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı başlarken, Mehmet Kuzu isimli bir askerin "Vatan bizim için kızıl elmadır." dediğine işaret ederek, Kuzu'nun Tekirdağlı olduğunu, annesi Ümmühan Kuzu ve babası Cemil Kuzu'nun da bugün kongrede bulunduğunu söyledi.

"İktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kendini bilmez CHP milletvekili diyor ki 'PYD terör örgütü değil' diyor. Bu ne haddini bilmezlik, bu ne aymazlık? Daha ne göreceksin? 90'dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş, 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK/PYD/YPG sülalesi aynı boyun soyundan. Aynı soysuzlardan. Neresi terör örgütü değil bunların? Bunu söyleyen ana muhalefet partisinin milletvekilleri. Tekirdağ, bunu bir yere not et. Millet düşmanlarıyla yola gitmek Tekirdağ'a yakışmaz. 2019'da milletine, vatanına, bayrağına, devletine canı gibi sahip olan Tekirdağlı aziz kardeşlerim bunun hesabını soracaktır." diye konuştu.

Bugün CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın yapıldığını hatırlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Eğitimimiz milli olacak. Afrin Harekatı milli olacak. Ordumuz milli olacak. Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var? Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AK Parti'ye bak. Milli ittifak var, buyur sen de katıl. Hep beraber yolumuza devam edelim. Lafla millilik olmaz, millilik Afrin'de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur. Millilik, hudutlarımızda oluşturulan terör devletine geçit vermemekle olur. Millilik, ay yıldızlı bayrağı alıp Hakkari'de dalgalandırarak gezmekle olur. Lafla millilik olmaz."

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında "İçeride şu kadar faiz verdiniz, dışarıda bu kadar faiz verdiniz." dediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Niğde-Ankara Otoyolu'nu ihale ettiler, kazma vuramadılar. Kriz geldi maalesef bütün işler yattı, bütün projeler bir yana bırakıldı. Tekirdağ'a bakın, 2002 öncesi Tekirdağ'ın yollarına bakın. Tekirdağ-Muratlı arası demiryolu projesi Atatürk'ün vasiyetidir. Kim yaptı? AK Parti yaptı. Tekirdağ'a ikinci limanı AK Parti kazandırdı. Tekirdağ'a bölünmüş yolu, çevre yolunu, alt geçitleri, üst geçitleri kazandıran kim? AK Parti. AK Parti, yapar, söz verirse sözünü yerine getirir. AK Parti yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü de vermez. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin faize ne kadar para verdiğini eğer bilmek istiyorsan rakamlara bak. 2002'de milli gelirin yüzde 14,4'ü, yüzde 15'i faize gidiyordu. Bugün faiz giderlerinin milli gelir içindeki payı yüzde 2'nin altındadır. Kim memleketi soydurmuş, kim memleketin kuruşuna sahip çıkmış rakamlara bakarak konuşalım. Diyor ki 'İktidara gelirsek, öğretmenlere 5 bin liranın üzerinde maaş vereceğim.' Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler, dilin kemiği yok. Böylelerine rahmetli babaannem derdi ki 'Kaval elin, yel Allah'ın', üfle Kemal üfle, seninki de bu hesap. Hesap yok, kitap yok."

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'na çok şükür millet tam destek veriyor. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenler olsa da bu harekat büyük bir kararlılık ve başarıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye'ye öyle veya böyle bu harekatla ilgili kara propaganda yaparak, maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar." dedi.

Yıldırım, partisinin Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında AK Parti'nin hayalleri gerçeğe dönüştüren partinin adı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin sorunları torunlara havale eden değil anında çözen bir parti olduğunu belirten Yıldırım, "AK Parti dağ gibi sorunları dağ hizmetlere dönüştüren partidir. AK Parti Türkiye'nin umududur. Bu büyük davanın birer neferiyiz. Geride kalan 16 yılı birlikte beraberlik içinde büyük hizmetlerle tamamladık. Hiçbir zaman makam ve mevki peşinde koşmadık. Her zaman vatandaşımızın hakkını ve hukukunu savunduk. Bizi bir araya getiren en önemli şey, Türkiye'nin geleceği, milletin refahı ve mutluluğu oldu. Bu kutlu yürüyüşümüzü birçok defa durdurmak için önümüze çıktılar. Hiçbirine fırsat vermedik. AK Parti'yi yolundan çevirmek istediler. Karşımıza çıkan engelleri aşa aşa bugünlere geldik. AK Parti'nin kapısına mühür vurmak istediler. Gezi ayaklanmasını organize ettiler. Başaramadılar. Ekonomik büyümeyi durdurmak için uluslararası işbirlikçileriyle operasyon yaptılar yine başaramadılar." diye konuştu.

Yıldırım, bunları başaramayanların 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Yine başaramadılar. Çünkü gençler, kadınlar, erkekler 7'den 70'e bütün millet, Tekirdağ meydana indi. Bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Alçaklara gereken dersi verdiniz. Nice oyunları, nice planları başlarına geçirdik. Bundan sonra da inşallah hiçbir şekilde hiçbir vesayet odağı bu ülkeyi kutlu yürüyüşünden döndüremeyecek. Darbecilere, vesayetçilere, ayrımcılık yapanlara bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bu böyle bilinmeli."

- Zeytin Dalı Harekatı

Konuşmasının devamında Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'na çok şükür millet tam destek veriyor. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenler olsa da bu harekat büyük bir kararlılık ve başarıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye'ye öyle veya böyle bu harekatla ilgili kara propaganda yaparak, maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar. Zeytin Dalı Harekatı terörün başının bulunduğu yerde ezilme harekatıdır. Zeytin Dalı Harekatı, zulüm altında inim inim inleyen Arapların, Kürt kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin bu zulümden kurtarılma harekatıdır. Zeytin Dalı Harekatı, emperyalistlerin sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları, terör devletinin, terör kuşağının sona erdirilmesi, yok edilmesi harekatıdır."

Yıldırım, harekatın, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sınırların teminat altına alınması için yapıldığını hiçbir şekilde sivillere yönelik amacı ve sonucu olmadığına vurgu yaptı. 

Harekatta zarar görenin Hatay'da, Kilis'te yaşayanlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 15 günde 90'dan fazla roketli saldırının gerçekleştiğini anımsattı.

Yıldırım, harekatın haklı olduğunu ve Mehmetçiğin bu kapsamda destan yazdığını belirterek, mesele vatan kurtarmak olduğunda 81 milyonun yollara düşeceğini ve alçaklara hak ettiği dersi vereceğini ifade etti.

Harekat hakkında değerlendirmelerine devam eden Yıldırım, "Bu harekat komşular için özgürlük demek. Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek. Ama hiçbir zaman terör örgütlerinin propagandasına kapılıp burada yaptığımız harekata gölge düşürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyiz. Bazılarının AK Parti'ye olan düşmanlığı, husumeti o kadar artmış ki ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorlar." dedi.

Yıldırım, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'ın hepsinin aynı yolun yolcusu olduğunu anlatarak, bunların hiçbir kutsalı olmadığını kaydetti.

Bu terör örgütlerinin öldürme ve şiddet üzerine kurgulandığını vurgulayan Yıldırım, örgütlerin başka isimlerle faaliyet göstermesinin milleti kandıramayacağını aktardı.

Yıldırım, Afrin'deki Öcalan Anıtının imha edilişini anımsatarak, "Bütün dünya bunu görsün istiyoruz. Arkalarında durdukları, silah verdikleri, sırtlarını sıvazladıkları terör örgütlerinin gerçek kimliğini hala görmedinizse o zaman Mehmetçik bunu size en iyi şekilde gösteriyor. Yerle bir ederek, darmadağın ederek, siper ve mevzilerini yok ederek bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, mücadelenin yurt içinde, sınırların ötesinde barış, kardeşlik, güvenlik sağlanana, vatandaşların ve komşuların, can ve mal güvenliği sağlanana kadar devam edeceğini yineledi.

Yıldırım, Türkiye'ye dışarıdan yönelen bütün tehditler ortadan kalkıncaya mücadelelerine devam edeceklerini anlatarak, bir yandan da kalkınma mücadelesinin süreceğini ifade etti.

Ekonomide iyiye gidişin devam edeceği bilgisi veren Yıldırım, şunları aktardı:

"Felaket tellallığı yapanlar, yine hepsi mosmor oldu. 2018'de sanayiye, üretime desteğimiz artarak devam edecek. İhracatımızdaki artış devam ediyor. Üretimdeki güven endeksi büyümeye devam ediyor. Bütün göstergelerimiz ekonominin 2018'de de büyümeye devam edeceğini gösteriyor. Kim hangi felaket tellallığını yaparsa yapsın Türkiye'nin 2019'a giden bu kutlu yolda başarıları artarak devam edecek."

Yıldırım, gençlerin endişe etmemesini tavsiye ederek, milletin içeriden ve dışarıdan gelecek her türlü tehdide misliyle karşılık verecek güce sahip olduğunu kaydetti.