AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı ve 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın kabul edilmesine ilişkin, "2018 bütçesinde ne var diye sorarsanız, büyüme var, kalkınma var, refahın artması var, iş var, aş var, aydınlık Türkiye'nin açılan kapıları var." dedi.

Yıldırım, Ömertepesi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bartın 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasına, "Türkiye'nin incisi Bartın'ı, Bartınlı kardeşlerimi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum." diyerek başladı.

Kurucaşile, Ulus ve Fatih Sultan Mehmet'in şehri Amasra ile Bartınlıların şahsında 81 ildeki 80 milyon vatan evladını, milleti saygı ve sevgiyle selamladığını belirten Başbakan Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

"Sözlerimin başında milletin adamı, Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sizlere selamını iletiyorum." diyen Yıldırım, il kongresi vesilesiyle bugün Bartınlılarla bu coşkuya ortak olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu ifade etti.

Geçen hafta Artvin ve Ardahan'da bulunduğunu, müthiş bir heyecan ve coşkuyla Çankırı ve Kırıkkale'de de partinin il kongrelerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Yıldırım, şimdi ise Bartınlılarla bir araya geldiğini belirtti.

Yıldırım, referandum öncesi 3 Mart'ta Bartın'a gelmek istediğini, ancak hava şartlarından dolayı o gün gelmenin nasip olmadığını ve Sinop'a geçtiğini vurgulayarak, Sinop'taki mitingin ardından dört saat geçmesine rağmen, "Bartınlılar bekliyor" sözleri üzerine, video konferansla Bartınlılara hitap ettiğini anımsattı.

Bartın'ın 16 Nisan'daki referandumda bir destan yazdığını vurgulayan Yıldırım, "Bartın, yüzde 57 ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dedi. Allah sizden razı olsun. Bugün de hava şartları iyi değil yağmur, kar var. Helikopter kalkmıyor, uçak kalkmıyor. 'Arkadaş, mazeret yok, hiç kimse bizi Bartın'a gitmekten alıkoyamaz' dedik, 'geç olsa da güç olsa da muhakkak Bartın'a gideceğiz kardeşlerimizle bir araya geleceğiz' dedik ve buradayız. Sizi gördük heyecanımız daha çok arttı. Sizi gördük, ülkemizin geleceğine, ülkemizin aydınlık yarınlarına olan güvenimiz daha da arttı." ifadesini kullandı.

- "Demokrasiden, hukuk devletinden asla taviz vermedik"

Dün TBMM'de AK Parti hükümetlerinin, bugüne kadar hiçbir iktidara nasip olmayan, 16. bütçesini yaptıklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, "16 bütçe, 16 sene demektir. Türkiye'de 94 yıllık cumhuriyet tarihinde bu kadar üst üste memlekete hizmet eden başka hiçbir iktidar olmadı. Sadece bize nasip oldu, milletin iktidarına, milletin partisine, AK Parti'ye, sizin partinize nasip oldu." dedi.

Bütçenin Meclis'te kabul edildiğine işaret ederek, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan  Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018'in bütçesinde ne var? Çok şey konuşuldu. Eleştirenler, beğenmeyenler, her şeye bir kulp takanlar burada da boş durmadı. Ama 2018 bütçesinde ne var diye sorarsanız; büyüme var, kalkınma var, refahın artması var, iş var, aş var, aydınlık Türkiye'nin açılan kapıları var. AK Parti ailesi olarak 15 yıl boyunca milletin bize verdiği emanete sahip çıktık. Sayısız fırtınayı, kasırgayı, vesayeti ve darbe girişimlerini milletle birlikte, milletle dayanışma halinde bertaraf ettik. Bütün hain saldırılara rağmen ülkemizde güvenin ve siyasi istikrarın bozulmasına izin vermedik. Demokrasiden, hukuk devletinden asla taviz vermedik. Vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve esenliği en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hamdolsun. Sizlerin, milletimizin duası ve desteğiyle hiçbir kimse bu güne kadar milletin iktidarı, AK Parti'nin bileğini bükemedi, inşallah bundan sonra da aynısı olacak."

- "Türkiye'ye yakışan da budur"

Bugün Türk ekonomisinin, güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ettiğini belirten Yıldırım, "Bu yılın ilk 9 ayında, son 3'üncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme gerçekleştirdik. Bu, Türkiye'nin iyi yolda olduğunun en açık göstergesidir. Dünyada en fazla büyüme sağlayan ülkeler Çin ve Hindistan. Ancak Türkiye, üçüncü çeyrekte bu ülkeleri de solladı, açık ara öne geçti. Listenin başına oturdu. Türkiye'ye yakışan da budur, bu millete yakışan da budur." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'ye darbe vurmak isteyenlerin bir kez daha hüsrana uğradığına vurgu yaparak, "Bu başarı, sizin bu başarınızdır. Bu başarı, milletin başarısıdır. Bu başarı büyüyen, kalkınan Türkiye'nin başarısıdır. Bu destan, sizin eserinizdir kardeşlerim, sağ olun, var olun, Allah sizlerden razı olsun." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, "Amerika Başkanı bütün ülkeleri arayarak, aramakla kalmayıp tehdit ederek, 'bu karara karşı oy kullanırsanız sizlere para vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Amerika, biz büyük ülkeyiz karışmam' diye gözdağı vermeye çalıştı. Ama bir şeyi hesap edemedi. Hesap edemediği şey, siz ne kadar büyük olursanız olun dünyada her ülke, bayrağı olan, toprağı olan, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir, kendi kaderini kendi belirler." dedi.

Yıldırım, Ömertepesi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bartın 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına değinerek, "Amerikan Başkanı bir gün çıktı, böyle de böbürlenerek, imzasını da göstererek bir kağıda imza attı. Neymiş? Kudüs'ü Amerika'nın başkenti yapacakmış, Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapacakmış. Neyse aralarında fark yok. Ha Kudüs ha İsrail ha Amerika." diye konuştu.

"Ben yaptım oldu" demekle olmadığını ifade eden Yıldırım, "O gün 'yanlış hesap Kudüs'ten döner' dedik. 'Kudüs sahipsiz değil' dedik." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün üye ülkelerin devlet başkanlarını, hükümet başkanlarını İstanbul'da acil toplantıya çağırdığını anımsattı.

Bütün devlet başkanları, hükümet başkanları ve bakanların bir araya gelerek uluslararası hukuka karşı, tek taraflı bu kibirli karara karşı gür bir sesle, "Biz bu kararı tanımıyoruz, Kudüs Filistin'in başkentidir" diye yeni bir karar alındığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Daha sonra işi burada bırakmadık. Meseleyi BM'ye götürdük, diğer İslam ülkeleriyle beraber. Önce Güvenlik Konseyi'ne. Güvenlik Konseyi'nin 14 üyesi Amerika'ya karşı bu kararı kınayan, tanımayan oy verdi. Sadece Amerika tek başına kararın arkasında kaldı. Bundan da sonuç çıkmayınca bu sefer doğrudan Genel Kurul'a bir karar getirildi. Bu karar ABD Başkanı'nın aldığı kararı tekzip eden, tanımayan bir karar tasarısıydı. Bu karar gelir gelmez Amerika Başkanı bütün ülkeleri arayarak, aramakla kalmayıp tehdit ederek 'bu karara karşı oy kullanırsanız sizlere para vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Amerika biz büyük ülkeyiz karışmam' diye gözdağı vermeye çalıştı. Ama bir şeyi hesap edemedi. Hesap edemediği şey, siz ne kadar büyük olursanız olun dünyada her ülke, bayrağı olan, toprağı olan, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir, kendi kaderini kendi belirler."

- "Dünyanın 1'den büyük olduğu bir kez daha ortaya çıktı"

Yıldırım, yapılan oylamada dünyanın 1'den büyük olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına işaret ederek, "Bu noktaya gelinmesinde, bölgedeki sorunların çözülmesinde, mazlumların, mağdurların meselesine sahip çıkılmasında kim var? Türkiye var. Kim var? Recep Tayyip Erdoğan var. Elhamdülillah. Türkiye güçlü olmak zorunda. Türkiye sadece kendisi için güçlü olmak zorunda değil, Türkiye bölge için güçlü olmak zorunda. Bölgedeki krizleri gidermek, sorunları çözmek için güçlü olmak durumunda. Bu topraklarda 100 yıl önce ortaya konulan planların, projelerin bölgenin iradesi dışında olduğu ve yürüyemeyeceği bugün çok açık şekilde ortaya çıkmıştır. O gün bölge hakkında dizayn yapanlar, karar verenler bugün yine aynısını yapmaya çalışıyorlar. Ama Türkiye var. Türkiye ne diyor? Bu bölgede bize rağmen, bu bölgede yaşayan ülkelere rağmen hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip plan yapamaz, racon kesemez." değerlendirmesini yaptı.

- "Sahip çıkan ülkenin adı Türkiye'dir"

Türkiye, İran ve Rusya'nın Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşın sona erdirilmesi, insanların normal hayatına dönmesi için yoğun bir gayret gösterdiğini anlatan Başbakan Yıldırım, "Nerede mazlum, nerede mağdur varsa Türkiye her zaman onların yanındadır. 3,5 milyon kardeşine evini açan, bağrını açan, ekmeğini paylaşan, mülteci kardeşlerine sahip çıkan ülkenin adı Türkiye'dir." dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin barışın, huzurun ve bölgedeki istikrarın ile küresel barış ve istikrarın da güvencesi olduğunu belirtti.

Bartın'a ilk kez 2003'te geldiğini, o günden bugüne Bartın ve Türkiye'nin çok değiştiğini ifade eden Yıldırım, daha sonraki gelişinde ise Kurucaşile'ye gittiğini anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, "O yollarda dön, dön başımız dönüyor ama yol bitmiyor. 'Bu ne kadar uzun yol, bu ne biçim iş?' dedim. 80 senedir bu memlekete uğraşan olmamış mı? 'Bu yolların hali nedir' diye soran olmamış mı? Maalesef tabiatın heybeti karşısında çaresizlik hakim olmuş. Dağı görmüş boynunu bükmüş, geri dönmüş. Dedik ki 'ey dağlar inatta bir murattır. Karşımıza çıkarsanız başımızı eğmeyiz, deleriz geçeriz. O gün o kararı verdik." ifadesini kullandı.

Kurucaşile yolunda 20 kilometrenin üstünde tünel yapıldığını, Amasra'ya tünel yapıldığını belirterek, şimdi o yolun yarı yarıya kısaldığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Yol medeniyettir. Medeniyetin gereği de yolları yapmak, yolları bölmek ve milleti birleştirmektir. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Dert insanı yollara düşürür. Biz milletimizin derdiyle dertlenerek ve o dertlere çare bulmak için yollara düştük. Bizi arayan Hakkari'nin dağlarında bulur, bizi arayan Tekirdağ'ın, Malkara'nın yollarında, Erzurum'da, Aşkale'de, Kırşehir'de, Siirt'te, Trabzon'da, Sakarya'da görür. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde görür."

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'Biz iktidar olursak belediyelerde muhtarların işiyle ilgili görevlendirme yapacağız.' Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu. Kanunları da var, bu ihtiyaçların hepsi düşünülmüş." dedi.

Yıldırım, Ömertepesi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bartın 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 15 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma Türkiye için Bartın için çalıştıklarını dile getirdi.

Bartın'ın 1994'te il olduğunu ancak uzun süre beklediği ilgiyi, desteği göremediğini aktaran Yıldırım, AK Parti'nin böyle yapmadığını, diğer iller gibi Bartın'ı da seçimden seçime kapısı çalınacak bir il olarak görmediklerini ifade etti.

Sadece Bartın'a 15 yılda 5,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Toplu konuttan, dersliklerden, spor tesislerinden... Yapılan hizmetleri sizler biliyorsunuz. Bartın'a 2008'de üniversite kurduk mu? Üniversite kısa sürede ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri haline geldi. Bartın'a hastane, ağız diş sağlığı merkezlerinin de aralarında bulunduğu 12 sağlık tesisini yaptık, hizmete verdik. Yetmez dedik, şimdi Bartın'ın girişinde 400 yataklı yeni bir hastane daha yapıyoruz. Sadece binalar yapmak yetmez dedik. İçine uzman da personel de doktor da koymak lazım. Koskoca Bartın'da 2003'te sadece 81 doktor vardı. Şimdi tam 700 doktor var. Koskoca Bartın'da sadece 4 ambulans vardı, şimdi 26 ambulans var."

- "Yolun açık Türkiye"

Yıldırım, çiftçileri de unutmadıklarını, bugüne kadar çiftçilere 120 milyon lira nakit hibe desteği verdiklerini söyledi.

Bartın OSB'nin alanını genişlettiklerini, yeni alanlarla birlikte 3 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını aktaran Yıldırım, şimdi yeni ilave bir alan daha yapılacağını belirtti.

2002'den önce Bartın'da sanayi sitesi olmadığına işaret eden Yıldırım, bugün iki sanayi sitesinde 758 çalışan bulunduğunu dile getirdi.

Bartın'ı büyütmeye, geliştirmeye devam ettiklerini vurgulayan Yıldırım, Bartın'da sadece 7 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bugün ise bunun 73 kilometreye çıktığını ifade etti.

Safranbolu yolunu bölünmüş olarak yapacaklarına söz verdiklerini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"15 kilometresini yaptık, gerisi de devam ediyor. Çaycuma, Perşembe, Kozcağız yolunu tamamladık. Ankara'ya giden yolun bir tüneli vardı, Dorukhan Tüneli. Tünelde bir araba bekliyor, öbürü geçiyor, tünel güya yolu kısaltacak ama geçmesi 20 dakika sürüyor. Şimdi onun yanına bir tünel daha yaptık. Yaz kış yolumuz açık. Yolun açık Türkiye, merak etme. 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonuna emin adımlarla gidiyoruz. Amasra Tüneli'ni açtık. İnsanlar şehre nasıl girdiğinin farkına varamıyor. Tarlaağzı Balıkçı Barınağı'nı hizmete verdik. Kirazlıköprü ve Kışla barajlarını inşa ettik. Şimdi de Kozcağız Barajı'nı yapıyoruz. Bartın'ın en önemli konusu taşkın koruma, dere ıslahı. 34 taşkın koruma projesini tamamladık. 11 milyon fidan diktik, yeşil Bartın daha da yeşillendi. Şehir merkezindeki dere ıslahlarını da tamamlıyoruz. Bartın'da taşkın ve sellerin zararını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca TOKİ marifetiyle 320 konut daha inşa ediyoruz."

- "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz"

Türkiye'de başkalarının hayal dahi edemediklerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Yıldırım, "AK Parti, Türkiye'nin en güçlü partisidir. 2003'te de böyleydi 2017'de de aynıdır. İki katı güçlenerek bugünlere geldik." şeklinde konuştu.

Bartın'ın yüzde 28 oy oranıyla başladığını, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılan halk oylamasına yüzde 57 oranında destek verdiğini hatırlatan Yıldırım, "İş yapmazsanız, ortaya eser koymazsanız vatandaş sizin kara kaşınıza, kara gözünüze mi meraklı? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ne diyoruz? Laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan bir iktidar olduk, böyle olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Erinmedim dinledim"

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki bir restoranda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla buluşmasında yaptığı konuşmayı Bartın'a gelirken izlediğini dile getirdi.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ilişkin şunları söyledi:

"Bugün gelirken yolda baktım Kılıçdaroğlu, İzmit'te muhtarlarla toplantı yapıyor. Merak ettim acaba ne anlatacak diye erinmedim dinledim. Anlatıyor, diyor ki 'Muhtarlar size 5 müjdem var.' Nedir diye millet can kulağıyla dinliyor. 'Sadece size ait muhtarlar kanunu çıkaracağım' diyor. 'Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihinden daha eski müessese. Bunların kanunu filan yok mu, bir bakın bakalım dedim. Gariban daha muhtara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok. 1944 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle, Muhtar ve İhtiyar Heyetlerine Dair Kanun. Yetmemiş, 1977'de buna Muhtar, Ödenek ve Sosyal Güvenlik Kanunu diye ilave bir kanun daha yapılmış. Sonra baktım muhtarların ne derdi varmış, ne yapılmış. Bugüne kadar muhtarlara yönelik çok önemli düzenlemeleri AK Parti hükümeti yaptı."

- "Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu"

Muhtarların taleplerinin artık bilgisayar ortamında kabul edildiğini, bunun için İçişleri Bakanlığında Muhtarlar Dairesi'nin kurulduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Oraya giriyorsunuz, taleplerinizi yazıyorsunuz. O talepler takip ediliyor, size geri dönüş yapılıyor. Valiliklerde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde de bir başkan yardımcısı muhtarlardan sorumlu olarak görev yapıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Biz iktidar olursak belediyelerde muhtarların işiyle ilgili görevlendirme yapacağız.' Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu. Kanunları da var, bu ihtiyaçların hepsi düşünülmüş.

Başka, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ettik. Resmi Gazete'de bu yayımlandı. Bununla ilgili mevzuat yapıldı, yayımlandı ve o gün resmen Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Daha önemlisi 2002'de muhtarlar 97 lira para alıyordu. Şimdi ne kadar alıyorlar? Bin 503 lira para alıyorlar. Bütün muhtarlara maaş bağlandı, 50 bin muhtar istinasız bu parayı alıyor. Buna ilaveten bir de sigorta emeklilik primlerini de devlet yatırıyor. Bunu da üzerine koyduğun zaman 2 bin 116 lira her bir muhtarımıza kaynak aktarıyoruz. Helali hoş olsun."

- "Önce mevcudu öğren kardeşim"

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Muhtarlar daha fazlasını hak ediyor ama bu CHP, Kılıçdaroğlu bunları söylüyor da muhtarların haklarını verirken, maaşlarını düzeltirken getirdiğimiz kanuna ne vermişler diye bakın dedim, ret vermişler. Kanun görüşülüyor, maaşlar artacak, primlerini devlet verecek, ana muhalefet partisi 'Ben yokum' diyor. 'Ondan sonra muhtarlara kanun çıkaracağım' diye bol keseden atıyor. Önce mevcudu öğren kardeşim. Bir de muhtarlara bugüne kadar yapılanlar görüşülürken, hadi o maddede gelip önerge veriyorsun, maaş daha fazla olsun diye, Türkiye'nin imkanlarını da bilmeden, etmeden. O önerge kabul edilmiyor, kanun oylanıyor, kanuna ret veriyorsun. Böylece de 'Muhtarları ben düşünüyorum' diyorsun. Buna kimi inandıracaksın? Belli ki Sayın Kılıçdaroğlu'na bütçe konuşmasındaki kamyon işi fazla koymuş. Ha babam 10 dakika da kamyonculardan bahsetti. Kamyoncuların efendim ne sorunu olduğu, bizim kamyoncuların sorunlarını bilmediğimizden tutun neler neler... Ey Kılıçdaroğlu, sen o yollarda yaya yürürken kamyoncularla biz beraberdik biz. Sen o günlerde İstanbul'dan Ankara'ya Feto'cularla bölücülerle kol kola gidiyordun. Sen ne anlarsın bu işlerden."

- "Ülkenin hizmet gördüğü yıllar güçlü iktidarların olduğu yıllar"

"Memleketimizde, ülkemizde Cumhuriyet'ten bugüne kadar bakın, bu ülkenin hizmet gördüğü yıllar güçlü iktidarların ve sağ iktidarların olduğu yıllardır." diyen Yıldırım, Adnan Menderes'in başbakanlığındaki iktidarın bulunduğu 1950-1960 yıllarında Türkiye'nin destan yazdığını belirtti.

Türkiye'nin 1970'li yıllardaki zayıf iktidarlarla kazanımlarını kaybettiğini söyleyen Yıldırım, "Rahmetli Özal'ın iktidar olduğu 1980'li yıllar, yine Türkiye'nin sıçrama yaptığı yıllardır. 1990'lı yıllara geldik, tekrar Türkiye kazanımını kaybetmiş. 2000'li yıllarda hamdolsun AK Parti tek başına iş başına geldi, 15 yıldır da Türkiye ve millet kazanmaya devam ediyor. 16 Nisan referandumuyla artık Türkiye'de bundan sonra tek başına iktidar, sürekli istikrar dönemi başlıyor. Ne zaman? 2019. İşte bu kongremizi yapıyoruz, diğer illerimizde de kongremizi yapıyoruz. İnşallah mart ayının sonuna kadar kongrelerimiz bitecek ve 2018 içinde Büyük Kongremizi de yapacağız. Ondan sonra 2019. Durmak yok, yola devam." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin yenilenen yönetimiyle başarılara imza atacağını söyleyen Yıldırım, teşkilat üyelerinin, AK Parti'nin başarısının arkasındaki gerçek kahramanlar olduğunu belirtti.

- "Kapı kapı dolaşacağız"

Ak kadınların, "AK Parti iktidarının arkasındaki kahramanlar", ak gençlerin ise "AK Parti iktidarının başarısının en önde giden neferleri" olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"O halde gençler, ak kadınlar, ana kademe, demek ki davamızı anlatmadığınız hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar gayret edeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız, el sıkacağız, gönül kazanacağız. Türkiye'ye, Bartın'a kazandırdığımız eserleri anlatacağız. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir gelecek hayalimiz var, bunları anlatacağız. Türkiye'yi demokraside, kalkınmada, eğitimde, sağlıkta hangi hedeflerle buluşturacağız, hangi başarılara taşıyacağız, bunları hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı heyecanla, canla başla çalışacağız. Her birinizin görevinizi layıkıyla, en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyorum. Desteğiniz, coşkunuz, bizi bağrınıza bastığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum."

- "Yanlış anlaşılmaya meydan vermek istemem"

Başbakan Yıldırım, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı'nın kongredeki konuşmasına atıfta bulunarak, "İl Başkanımız burada bir şey söyledi, bir yanlış anlaşılmaya meydan vermek istemem. Peygamber Efendimizin baş tacı, onun sıddık dostu Ebubekir Efendimiz ve diğer halifelerimiz, onlar bizim baş tacımız. Allah bizi onların şefaatine nail eylesin. Biz kendi çapımızda gayret gösteriyoruz ama onlar nere biz nere?" dedi.

- Kongreden notlar

Başbakan Yıldırım, salona gelişinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Yıldırım, partilileri selamlayarak kürsüye çıktı.

Yıldırım, yanına gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un çocuklarını sevdi.

Bu arada partililer, güvenlik kontrollerinin ardından salona alındı. Salonun yetersiz gelmesi nedeniyle çok sayıda partili de dışarıdan kongreyi takip etti.

Salona Türk bayraklarının yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Salondaki pankartlarda Kudüs'ün, Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayan mesajlar dikkat çekti.

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partililere yönelik videolu mesajı izlendi.

Başbakan Yıldırım'a, konuşmasının ardından AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı tarafından hediye takdim edildi.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Ahmet Sorgun ile milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer davetliler katıldı.