İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla vatandaşlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyor.

Yıldırım, Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nden yürüyerek beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Çengelköy Meydanı'na geldi.

Başbakan Yıldırım'ı burada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'a yürüdüğü sırada sevgi gösterisinde bulunurken, bazıları fotoğraf çektirmek için yanına geldi.

Yıldırım, burada vatandaşlara hitaben "Aziz İstanbullular, şimdi hep beraber şehitler abidesine doğru yürüyoruz. Gelecek için, istikrar için, istikbal için, bir daha terör örgütlerinin ve darbecilerin bu ülkede herhangi bir kalkışmaya cesaret edememeleri için, birlik için, beraberlik için, tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için hep beraber yürüyoruz arkadaşlar." dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra "Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılarak, anma töreninin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyüşe devam etti.

Bu arada yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "İdam isteriz" sloganları atıyor.