ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemiz üzerinde maalesef oyunlar oynanıyor. Bu oyunlar da gittikçe çeşitleniyor. Ama biz ne yapacağız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, alçaklara asla göz açtırmayacağız." dedi.

Başbakan Yıldırım, memleketi Erzincan'ı ziyaretinde Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı öncesinde üniversitenin yemekhanesinde öğrencilerle öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Yıldırım, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Üniversite yıllarının önemine değinen Başbakan Yıldırım, "Zaman zaman ne kadar da uzun sürdü, bir an önce bitirsem de gitsem." denilebileceğini ama bu yılların bir daha geri getirilemeyeceğini anlattı.

Öğrencilik yıllarının, özellikle de üniversitelerdeki öğrencilik yıllarının hayatın altın yılları olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunu unutmayın ve bu yılları dolu dolu yaşayın. Sadece eğitim değil, sosyal faaliyetlerde de bulunun. Kendinizi yetiştirme anlamında, buradan mezun olurken, mutlaka bir yabancı dil öğrenin. Bu yabancı dili konuşacak, yazacak şekilde öğrenmeniz lazım. Özellikle altını çizerek söylüyorum, iş hayatınızda, okul sonrası dönemlerde en fazla ihtiyaç duyacağınız şey, mesleğinizin yanında yabancı dildir. Onun için mutlaka ne yapın, edin bir şekilde yabancı dil meselesini okul bitmeden halledin."

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yıldırım, bu vakfın, sadece Erzincan değil, Türkiye çapında öğrencilere en fazla destek olan vakıf olduğunu ifade etti.

Yıldırım, EKEV'in bir yılda toplam 4 bin 400 öğrenciye burs verdiğini, bunu da her yıl gerçekleştirdiğini vurgulayarak, tek başına böylesine bir hizmeti veren başka vakfın bulunmadığını kaydetti.

- "24 plakası, 24 ayar insanıyla can Erzincandasınız"

Öğrencilere güzel bir memlekette olduklarını ifade den Yıldırım, "Etrafı dağlık, ortası bağlık, iklimi sert, insanı mert, 24 plakası, 24 ayar insanıyla can Erzincan'dasınız. Hepiniz, başımızın tacısınız. Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Şimdi nüfusumuzun yüzde 100'ü sizden oluşmuyor ama kısa bir süre sonra siz, gelecekte nüfusun yüzde 100'ünü oluşturacaksınız. Bizim görevimiz, ülkeyi sizlere teslim ederken mümkün mertebe sorunları azalmış, sorunlar, torunlara havale edilmemiş bir ülke teslim etmek." diye konuştu.

"Ne okursanız okuyun, ne öğrenirseniz öğrenin ama bir şeyi asla unutmayın. Türkiye, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlettir." diyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz üzerinde maalesef oyunlar oynanıyor. Bu oyunlar da gittikçe çeşitleniyor. Ama biz ne yapacağız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, alçaklara asla göz açtırmayacağız. Sizlere güveniyoruz. Sizler, Türkiye'nin aydınlık yarınlarısınız. Bunda hiç endişemiz yoktur. Bugün 7 milyonu aşan bir üniversite öğrenci topluluğumuz var. 50 ülkeden daha fazla, büyük bir topluluksunuz. Bu, bizim için en büyük zenginlik. Petrolümüz, gazımız yok ama insanımız, gençlerimiz, geleceğimiz var."

Başbakan Yıldırım, yemeğin ardından üniversite bahçesinde beraberindekilerle bir süre yürüyüş yaptı. Bahçedeki çimler üzerinde oturan gençlere eşlik eden Yıldırım, onlarla sohbet etti.

Öğrencilerle tek tek tanışan ve hangi bölümde okuduklarını soran Yıldırım, başarı dileğinde bulundu.