Başbakan Binali Yıldırım, Giresun Valiliğinde kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada, coşkulu bir mitingde Giresunlularla bir araya geldiğini hatırlatan Yıldırım, daha sonra Giresun'un sanayisini, hizmet sektörünü, kültür dünyasını ve vakıflarını bir araya getiren sivil toplum buluşmasına katıldığını bildirdi.

STK'ların, AK Parti iktidarı boyunca "toplumun sesi" olduklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz de milletimizin sesine kulak vererek çalıştık, ürettik, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. AK Parti'nin siyaset anlayışında bölgecilik, etnik milliyetçilik, dini milliyetçilik yok, Türkiye var, 81 milyon vatandaşımız ve 780 bin kilometrekare vatan toprağımız var. Bu birliktelik sayesinde birçok zorlukların da kolayca aşılmasını sağladık.

"15 Temmuz'dan ders almayanlar var"

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Giresun'un da ayakta olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Giresun sadece o gecede değil, devam eden bir ay içinde demokrasi nöbetleriyle hep ayaktaydı. 15 Temmuz'dan ders almayanların olduğunu görüyoruz. 'Acaba, bir ihtimal bir şey daha yapar mıyız' diye yurt dışındaki akıl hocalarıyla beraber yeni planlar, yeni anlayışlarla hareket ediyorlar. Son günlerde ekonomimiz üzerinde ortaya atılan şayialar, yalanlar, senaryolar hep bu FETÖ üst aklının yurt dışındaki planlarıdır, kurgularıdır. Oynadıkları kirli oyunlarla bu milleti geçmişte de dize getiremediler, bundan sonra da asla bunu başaramayacaklar.

"Fırat'ın doğusu da tamamlanacak"

Türkiye'nin sınır ötesi terör operasyonlarına ilişkin bilgi veren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şimdi Fırat'ın batısı tamamlandı, doğusu ne olacak? Doğusu da aynı olacak. Hiç bunun yolu yok. Hiçbir zaman terörle burun buruna yaşayamayız. Buna müsaade etmeyiz. Arkasında Amerika olsun fark etmez, kim olursa olsun. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruat. Bizim şiarımız bu."

Yıldırım, "Şimdi Menbiç konusunda ısrarımız sonucu bir noktaya gelindi ve burnundan kıl aldırmayanlar yavaş yavaş 'Bu işi oturalım konuşalım' diyor." diye konuştu.

"İnce'yi eleyip Erdoğan'ı seçeceksiniz"

Yıldırım, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Herkesin söylediğini güzelce dinleyeceksiniz, ince eleyip sık dokuyacaksınız, İnce'yi eleyip Erdoğan'ı seçeceksiniz." dedi.