AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz.' Alçağa bak alçağa. Sen kimsin? İşte Kırıkkale burada." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Kırıkkale'nin her zaman kendilerini coşkuyla karşıladığını ifade eden Yıldırım, 2002'den beri Kırıkkale'nin kendileriyle ve milletin adamı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte olduğunu vurguladı.

Kırıkkale'nin 16 Nisan'da tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan sandıkları "evet" ile dolduracağını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Sizin 2002'deki genel seçimlerde yüzde 49 ile başlayan desteğiniz yüzde 52'lere, yüzde 62'lere ulaştı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapan seçimlerde, Kırıkkale yüzde 64 ile 'evet' dedi. Siz cumhurbaşkanlığı referandumunda bir destan yazdınız. Yüzde 80 oranında 'evet' dediniz. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir rekora hazır mısınız? 2007'de yüzde 80, aradan 10 yıl geçti. Her yıla bir puan hedef yüzde 90."

- "Bunların kabusu evet, hayalleri ise hayır"

Yıldırım, Türkiye'nin yüklerinden ve ağırlıklarından kurtulması için son viraja girildiğini, referanduma 12 gün kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"O gün, büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz.' Alçağa bak alçağa. Sen kimsin? İşte Kırıkkale burada. Bunun hesabını soracak mısın, 16 Nisan'da en güzel cevabı verecek misin Kırıkkale? Benim Kırıkkaleli kardeşim bu defa da Allah'ın izniyle sandıkları 'evet' ile dolduracak. Kırıkkale tekrar tarih yazacak, tarih."

Meydandakilere, "Vesayetçi anayasayı, darbe anayasasını değiştirmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

"Kırıkkale 'evet' diyor Anadolu da baştan başa 'evet' diyor" diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizin bu evetlerinizin ne anlama geldiğini şer odakları, terör yuvaları çok iyi biliyor. Bu evetler ile 16 Nisan sonrasında Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulacak olması onları çılgına döndürüyor. Bunların kabusu 'evet', hayalleri ise 'hayır'. Türkiye'yi durdurmak için neler yaptıklarını en iyi siz biliyorsunuz. Darbe girişimi, komplo, kumpas, saldırı, terör her şey ne ararsan var. En son baktılar ki olmuyor bu sefer FETÖ'yü piyasaya sürdüler. 17-25 Aralık'ta denediler. Olmadı 15 Temmuz'da o kanlı terör kalkışmasını denediler. Asker kıyafetini giymiş alçak FETÖ teröristleri milletin üzerine bombalar yağdırdı. Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamadılar. Bütün Türkiye direndi."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle, 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büyük eserler, dev hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, Kırıkkale'nin tarihten bu yana hiç işgal görmemiş bir şehir olduğunu, kentin 15 Temmuz'da çapulculara da pabuç bırakmadığını söyledi.

Kırıkkalelilerin asla esareti kabul etmediğini belirten Yıldırım, "Bu millet istiklaline, istikbaline düşkündür. Onun için terörün burada yeri olmaz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye'de, Kırıkkale'de Cumhurbaşkanının, Başbakanının çağrısına bir an bile tereddüt etmeden meydanları doldurdunuz." dedi.

O gece birçok ilden ve Kırıkkale'den şehitlerin olduğunu anımsatan Yıldırım, terörle mücadele ederken hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Hainlerin ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar AK Parti'yi Türkiye'ye ve Kırıkkale'ye hizmet etmekten geri bırakamayacaklarını belirten Yıldırım, "15 senedir denediler, zorladılar ama başaramadılar." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bütün şehirlerini ve Kırıkkale'yi kalkındırmak için büyük bir çaba harcadıklarını söyleyen Yıldırım, Kırıkkale'ye 15 yıl içerisinde 4 milyar liradan fazla yatırım ve destek sağladıklarını, kentte eğitim, sağlık alanında birçok yatırım yaptıklarını anlattı.

Başbakan Yıldırım, 2002 yılına kadar Kırıkkale'de sadece 39 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunun üzerine 193 kilometre bölünmüş yol eklediklerini aktardı.

Kırıkkale'ye 4 baraj ve bir gölet yaparak hizmete aldıklarını söyleyen Yıldırım, son 15 yılda yaptıkları sulama projeleriyle 14 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, 21 milyon fidan diktiklerini, 23 taşkın koruma projesi ve 15 bin kapasiteli Başpınar Stadyumu'nu yaptıklarını kaydetti.

- Yüksek hızlı tren 2018'de bitecek

AK Parti hükümeti döneminde tarıma, hayvancılığa 460 milyon lira doğrudan destek sağladıklarını ifade eden Yıldırım, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas yüksek hızlı tren hattını 2018'de biteceklerini, hızlı trenle Kırıkkale'den Ankara'ya yarım saatte gidileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayisi'ni Kırıkkale'ye kurduklarını vurgulayan Yıldırım, ayrıca 800 konutun yapımının devam ettiğini, Keskin, Büyükceceli barajlarının temelini attıklarını, yapımının devam ettiğini katardı.

Sulakyurt Barajı'nın sulama tesislerinin yapımının devam ettiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sadece Kırıkkale'ye değil Türkiye'nin her köşesine hizmet ediyoruz. 2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büyük eserler, dev hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Bir yandan demokrasimizi güçlendirdik bir yandan da aşımızı, ekmeğimizi büyüttük. 15 yılda Türkiye'nin gücüne güç kattık."

Başbakan Yıldırım, ihracatı 36 milyar liradan 143 milyar liraya çıkardıklarını, IMF'ye olan borcun ödendiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan'da inşallah sandıktan çıkacak evetler Türkiye'ye yeni ufuk açacak. Meşru siyaseti hiç kimse darbelerle alaşağı edemeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini" dedi.

Yıldırım, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Yıldırım, "Marmaray hayaldi gerçek oldu, Avrasya Tüneli hayaldi gerçek oldu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayaldi gerçek oldu, Osmangazi Köprüsü hayaldi gerçek oldu. Dedelerimizin 'Çanakkale geçilmez' dediği ve düşmanı durdurduğu Çanakkale'ye de dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'nin dünyanın en büyük havalimanını" yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şimdi bütün bunları yapınca bazıları da kuduruyor, çileden çıkıyorlar, kıskanıyorlar. Bir yandan PKK terör örgütü, bir yandan FETÖ terör örgütü, bir yandan Avrupa'nın bazı ülkeleri işi gücü bırakmışlar 'hayır' için çalışıyorlar, 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Hadi onları anladık. Onlar Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemiyorlar. Peki CHP'ye ne oluyor? Hadi HDP'yi de anladık. CHP anamuhalefet partisi sana yakışır mı HDP'nin kuyruğuna takılmak, 'hayır' kampanyası yapmak? Ben eminim ki CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz Türkiye'nin geleceği için, gençlerimizin geleceği için, aydınlık yarınlarımız için 16 Nisan'da onlar da 'evet' diyecekler."

Yıldırım, Kırıkkale'nin Anadolu'nun özeti ve ortasında kavşak şehir olduğunu ifade ederek, Ankaralıların, Yozgatlıların, Çorumluların, Kayserililerin, Kırşehirlilerin, Çankırılıların burada yaşadığını söyledi.

Kırıkkale'nin bütün Anadolu'nun bir araya geldiği, kardeş olduğu, Türkiye'nin bütün renklerini ve zenginliklerini içinde barındıran örnek şehir olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kırıkkale Türkiye'dir, Türkiye Kırıkkale'dir. Kırıkkale milletin istikrar aşkının, mücadele aşkının, direniş ruhunun sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizi dize getiremeyecekler"

Kırıkkale'nin silah sanayinin de merkezi olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İşte bu Kırıkkale 16 Nisan'da Türkiye üzerine karanlık hesap yapanların, hesabını bitirmeye hazır mı? 16 Nisan'da inşallah sandıktan çıkacak evetler Türkiye'ye yeni ufuk açacak. Türkiye'de bir daha paralel devletler, devlet içindeki çeteleşmeler sona erecek. Devletin silahını, tankını, topunu, vatandaşa çeviren caniler artık buna fırsat bulamayacaklar. Hukuk düzenine kimse göz dikemeyecek. Meşru siyaseti hiç kimse darbelerle alaşağı edemeyecek. Devlet ve millet arasına hiç kimse giremeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini. Bizi dize getiremeyecekler. Demokrasi nöbeti tutan o 80 milyon vatandaşımızı nasıl o gün dize getiremedilerse bundan böyle de bunu başaramayacaklar."

"Millet oyunun rengine göre kendisini edepsizce tehdit edenlere, denize dökmekten bahsedenlere gereken dersi verecek mi?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırıkkaleliler büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, kalıcı istikrar için, bizimle birlikte aydınlık yarınlar için, istiklal için, istikbal için, kutuplaşma değil, kucaklaşmak için. O zaman hep birlikte söyleyelim; milletimizin dirliği için, devletimizin birliği için, daha güçlü ekonomi için, aydınlık bir gelecek için, daha fazla refah için, huzurla yaşamak için... Kapı kapı dolaşacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız. Hanımlar, iş size düşüyor. Her zaman AK Parti'nin başarısında sizin büyük rolünüz var. Gençler, gelecek sizin unutmayın. Bu CHP 18 yaşındaki gençlere siyaseti çok görüyor, istemiyor ve 'hayır' diyor. Bunun cevabını verecek misiniz?"

- Notlar

Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na, üzerinde "Kale gibisin be reis" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri ile "Kırıkkale'nin insanı mert, kararı net, tabii ki evet" pankartı asıldı.

Yıldırım, miting konuşmasından önce eşi Semiha Yıldırım ile vatandaşları selamladı.

Başbakan Yıldırım'a Kırıkkale programında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bazı milletvekilleri ve ilgililer eşlik etti.

Konuşmasının ardından Yıldırım, mitinge katılan vatandaşlara karanfil dağıttı.