MALATYA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "İçiniz çok rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok aydınlık, Türkiye yeniden bir dirilişin başlangıcında." dedi.

Özlü, Malatya temasları çerçevesinde organize sanayi bölgelerinde çeşitli temaslarda bulundu, bazı fabrikaları inceledi.

Fabrikalardaki çalışmalar hakkında ilgililerden brifingler alan Özlü, daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Valiliği ziyaret etti, kentteki esnafla görüştü.

Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Özlü, yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak kentte hem sanayi sitelerini hem de organize sanayi bölgelerini destekleyeceklerini söyledi.

16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını hatırlatan Özlü, AK Parti olarak başından bu yana anayasayı değiştirmeyi seçim beyannamesinde taahhüt ettiklerini kaydetti.

Özlü, anayasa değişikliğine iliştin metnin yaklaşık bir aydır tüm kanallarda tartışılıp konuşulduğunu, mitinglerde liderlerin bu konuda açıklamalar yaptığını anımsatarak, "18 maddelik bu anayasa paketinin sadece bir tanesi bile 'Evet' demek için yeterli. O bakımdan sizlerden isteğimiz, gönlünüz çok rahat olsun, gönlünüzün bütün rahatlığıyla milletten 'Evet' oyu isteyin. Asla şüphe etmeyin. Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'yi bu bölgede güçlü kılacak bir paket hazırladık. Bunu milletimizin takdirine sunuyoruz." diye konuştu.

- Hollanda'nın skandal tavrı

Özlü, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

"(Hollanda) Avrupa'nın büyük, liberal bir ülkesi. Ben de bir süre bulundum, çok serbest, rahat bir ülkedir." diyen Özlü, şunları belirtti:

"Bu ülkenin yaptığına bakın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını yine bizim konsolosluğumuza sokmamak için o çirkin görüntüleri sergileyen bir manzarayla dün akşam karşılaştık. Sadece Hollanda değil, Almanya da İsveç de benzeri tepkileri gösteriyor. Bakanımızın oradaki Türklerle buluşup onlara anayasa referandumu için 'Evet' oyu vermelerini istemesinden niye bu kadar çekiniyorlar? Problem nedir? Ne olur yani bizim bir bakanımız gitse konsoloslukta 100-200-300-500 Türk ile konuşsa? 'Evet' çıkmasından yani anayasanın değiştirilecek olmasının Türkiye'ye sağlayacağı faydadan, Türkiye'yi bölgesinde bir büyük devlet, bir büyük güç, dünyada küresel bir oyuncu, önemli bir aktör yapacak olmasından çekiniyorlar. Bu, bu kadar açık. Bunun başka bir açıklaması, sebebi yok. Onun için bütün gönlümüzce, iç huzurla, rahat bir şekilde 'Evet' diyeceğiz.

'Evet' vermeleri için komşularımıza, arkadaşlarımıza, tanıdıklarımıza tavsiyede bulunacağız. İçiniz çok rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok aydınlık, Türkiye yeniden bir dirilişin başlangıcında."

- "Taşeronla işi başaramayan Avrupa, direkt müdahale ihtiyacı hissetti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da halk oylamasında verilecek "Evet" oyunun millet, milli egemenlik, diriliş ve yükseliş için olacağını söyledi.

"Hayır" oyu verenlere de saygılarının sonsuz olduğuna dikkati çeken Çalık, şunları dile getirdi:

"Ama dönüyoruz, vatan hainlerinin ne dediğine bakıyoruz, vatan hainlerinin tamamının 'Hayır' dediğini görüyoruz. PKK, DEAŞ, PYD terör örgütü, hepsi vatan hainleri, 'Hayır' kampanyasını yürütüyor. Bunlar ülkemiz içerisindeki taşeronlar. Bir de bunların uluslararası ayağı var. Son 10 gündür yaşamış olduğumuz ortam çok net bunu gösteriyor. Taşeronlarıyla işi başaramayan Avrupa, bu defa kendileri direkt olarak müdahale etme ihtiyacı hissetti. Dün akşam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı büyükelçiliğimize 30 metre kala yaklaştırmayarak yapmış oldukları antidemokratik uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Avrupa demokrasisinin dibe vurduğunun en önemli göstergesidir."

AK Parti İl Başkanlığının ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Özlü, daha sonra kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı toplantıda bir araya geldi.