MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası'nın meclis toplantısında yaptığı konuşmada, " 15 Temmuz bize eğitim maskesiyle, çocuklarımızı öne alarak bir grubun ne noktaya gelebildiğini, hangi dış güçlerin maşası haline geldiğini ve adeta ülkeyi dış güçler tarafından işgale açık bir hale getirecek eyleme kalkışıldığını gösterdi" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİ GELECEK NESİLLERE ANLATMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR" 
İstanbul Ticaret Odası'nın aylık meclis toplantısı, Fatih'te bulunan merkezinde yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Bakan Yılmaz burada üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Yılmaz: "Şehitlerimizi gelecek nesillere anlatmak bizim boynumuzun borcudur" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti, " Eğer siz boşluk bırakırsanız, mutlaka birileri gelip, doldurur. Dolayısıyla hiçbir alanda boşluk bırakmamamız lazım ki bir daha 15 Temmuzlar olmasın. Eğer boşluk bırakırsanız, fizik kanunudur o boşluk bir şekilde dolar. 15 Temmuz bize eğitim maskesiyle, çocuklarımızı öne alarak bir grubun ne noktaya gelebildiğini, hangi dış güçlerin maşası haline geldiğini ve adeta ülkeyi dış güçler tarafından işgale açık bir hale getirecek eyleme kalkışıldığını gösterdi. İnanıyoruzki eğitime hep beraber sahip çıkarsak, eğitim alanında bir boşluk oluşmayacak ve bunlarda bir daha bu alanı kullanamayacak"

"HİÇBİR ÖĞRETMENİ EVLADINI ONLARIN OKULLARINA GÖNDERDİĞİ İÇİN İLİŞİĞİNİ KESMEDİK"
Yılmaz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Eğitim Türkiye'nin en önemli konusu. Eğitimden daha önemli hiçbir konu yok. Herkesin kendi işinin bile birinci günceli eğitimdir. Eğitimi düzeltirseniz her şeyi düzeltmişsiniz demektir. Eğitimde bir sıkıntı, ihmal varsa bilin ki her şeyde ihmal var demektir. Dolayısıyla önceliğimiz eğitimdir.Bizim 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı sorumluluğumuz var. Bir daha 15 Temmuz'u yaşatmamamız lazım. Onun için de her kurumun kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu yapıyla bağlantısı olduğuna inandığımız insanların ilişiğini kestik.  Hiç bir öğretmeni evladını onların okullarına gönderdiği için ilişiğini kesmedik. Onun dışında bankası bir çağrı yapmış, ve para yatırmışsa onun ilişiğini kesmedik. Ancak F. Gülen'in çağrısı üzerine bu bankaya bir para yatırmışsa yani iradesini oraya bağlamışsa, bunları ihraç ettik. 33 binin üzerinde bir ilişik kesme oldu"