Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu anayasa değişikliğine herkesten daha fazla, esasında gençlerimizin sahip çıkması lazım çünkü birileri sizlere güvenmiyor. Sizleri çağa çoluk olarak ilan ediyor. Oysa Türk gencine gerekli eğitimi, imkanları verdiğinizde dünya ile yarışabilecek bir gençlik var bizde." dedi.

Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği kentte, Türkiye Gençlik Konseyince Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda gençlerle buluştu. Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, gençlerin bu ülkenin geleceği ve teminatı olduğunu belirterek gençlik için yapılan her şeyin bu vatan için yapıldığı bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Önlerinde bir referandum bulunduğunu aktaran Tüfenkci, halk oylamasında seçilme yaşını 18'e düşürdüklerini ve gençlerin önünü açtıklarını ifade etti. Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bunu ne için yapıyoruz? Gençlere sözde değil özde güvendiğimizi gösteriyoruz. Biz gençlerin geleceğimiz olduğuna inanıyoruz. Bu anayasa değişikliğine herkesten daha fazla, esasında gençlerimizin sahip çıkması lazım çünkü birileri sizlere güvenmiyor. Sizleri çağa çoluk olarak ilan ediyor. Oysa Türk gencine gerekli eğitimi, imkanları verdiğinizde dünya ile yarışabilecek bir gençlik var bizde. Eğer bu gençlik 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesi karşısında canını veriyorsa bayrak için canını veriyorsa namus için canını veriyorsa ezan için canını veriyorsa vatan için canını veriyorsa ne için Meclis'te temsil edilmesin? Ey hayırcılar, gelin Malatya'ya bu gençleri görün."

- İsviçre'deki gösteri

Bakan Tüfenkci, terör örgütü yandaşlarının İsviçre'nin başkenti Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Tüfenkci, İsviçre'de Türk bakanlara izin verilmediğini ama terör örgütlerine için verildiğini anlatarak şunları söyledi:

"Orada Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlıklarını görüyor musunuz? Astıkları afişlerle, yapmış oldukları haberleri görüyor musunuz? Esasında bu hakaretler, 80 milyona yapılmış hakarettir çünkü o Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorsa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretlerde esasında tüm ülkeye yapılmış, Türk insanına yapılmış hakarettir. Değerli arkadaşlar, onun cevabını 16 Nisan'da inşallah vereceğiz."

- "Anlamakta zorluk çekiyoruz"

Bakan Tüfenkci, daha sonra Battalgazi ilçesindeki bir restoranda belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Kentte yapılan ve yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi veren Tüfenkci, referandumun önemine dikkati çekti.

Referandumda gelecek için karar verileceğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hayır diyenlere baktığımızda niye hayır dediklerini doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz. Diyorlar ki 'Eski sistem devam etsin.' Geçmişte bu sistem darbeler üretti. Tarafsız bir yargının olmasından kim rahatsız olur? Çünkü bugüne kadar iktidar olmadıkları halde yargı eliyle iktidarlarmış gibi davranıyorlardı. Biz diyoruz ki artık millet işini yapsın. Yargı, mahkemelerine baksın adil, tarafsız olsun kimse de ona karışmasın, bağımsız olsun ama birileri hayır diyor."

Tüfenkci, daha sonra Yeşilyurt ilçesine bağlı Özal Mahallesi'nde vatandaşlara hitabında, Türkiye'nin geleceği noktasında verilen her bir oyun gelecek nesiller için iş, aş ve bölgede lider bir Türkiye anlamına geldiğini söyledi. Tüfenkci, yapılacak anayasa değişikliğiyle artık tek patronun millet olmasını istediklerini ifade etti.

- "Demokrasiye Türkiye sahip çıkıyor"

Referandumda hep beraber "evet" diyeceklerini anlatan Tüfenkci, şu görüşleri dile getirdi:

"Hayır cephesine bir bakın kimler var kimler? FETÖ, Kandil, PKK, DEAŞ, DHKP-C'si hayırda. Bir de bunların üzerine Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si hayır cephesinde. Ona göre saflarını ve dostlarını seçsinler diyoruz. Eğer siz halktan yanaysanız işte halk da burada meydan da burada gelin Özal Mahallesi'nde safınızı, oyunuzu belirtin. Sanki seçim Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de oluyor. Türkiye'de seçim oluyor, Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor, size ne oluyor Almanya, Hollanda, İsviçre? Hadi terör örgütlerini anladık da sizlere ne oluyor? Biz sistemimizi değiştiriyor, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Sizlerin sahip çıkamadığı demokrasiye Türkiye sahip çıkıyor. Sizin sahip çıkamadığı insan haklarına, ifade hürriyetine Özal köyü sahip çıkıyor. Sizlere en güzel cevabı 16 Nisan'da Özal Mahallesi'nde, Malatya'da vereceğiz, hep beraber evet vereceğiz. Duysun Almanya, Kandil, FETÖ'yü barındılar. Biz halktan yana olduk ve milletin iradesinin dışında bir irade asla ve asla tanımadık. Onun için istiyoruz ki bundan sonra patron olacaksa patron millet olsun."

Tüfenkci, girişimci, esnaf, işçi ve çiftçinin güçlenmesini, Türkiye'nin büyümesini istediklerine işaret ederek şunları kaydetti:

"Bunun için de bir yandan hainlerle, terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Sizlerin desteği ve gayretiyle 16 Nisan'da bu hükümet sistemini değiştirirsek Türkiye dünyayla rekabet edebilir hale gelecek. Bölgesinde lider, dünyada lider bir Türkiye. Onun için gece gündüz hep beraber çalışacağız."