Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Referandumdan çıkacak sonuç bizim bu seviyeye takılıp kalmamıza, bu seviyelerde oyalanıp durmamıza neden olabilir ya da referandumun sonucu Türkiye'nin bir sıçrama yapmasına, süper lige çıkmasına vesile olabilir." dedi.

Özlü, Bursa'da, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleriyle DSİ Duaçınarı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda buluştu. Türkiye'de bebek ve çocuk giyiminin kendine göre şartları, fırsatları ve güçlükleri bulunduğunu aktaran Özlü, Türkiye'de doğum oranının düşüş eğiliminde olduğunu kaydetti. Özlü, şöyle konuştu:

"Ancak buna rağmen yıllık 1 milyon 300 bin civarında yeni bebeğin dünyaya gözlerini açtığı bir ülkemiz var. Orta sınıfın gelir seviyesinin yükseliyor olması sebebiyle bebek ve çocuklar için yapılan harcamalar sürekli artıyor. Sadece giyim konusunda değil. Bebek ve çocuklara yönelik sağlık araç gereçleri, bakım ürünleri ve oyuncaklara yönelik taleplerde de ciddi artış var. Ülke olarak bebek ve çocuk giyiminde önemli avantajlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Doğru adımlar atarsak sadece ülke içinde değil, bölgesel ve küresel düzeyde de etkili olabileceğimizi düşünüyorum. Bu adımların birincisi hiç şüphesiz kaliteli üretim yapmaktır. Özellikle çocukların sağlığı konusunda tam bir hassasiyet göstermek ve bu hassasiyeti mümkün mertebede sağlayabilmek gerekiyor."

Bebek ve çocuk giyim sektöründe hem vatandaşları hem de yerli üreticileri korumak için en fazla önemsedikleri konuların birinin piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri olduğunu dile getiren Özlü, "İthal ya da yerli fark etmez gerekli standartları taşımayan ürünlerin piyasada dolaşmasına asla tahammül göstermeyeceğiz." diye konuştu.

Özlü, daha fazla katma değer elde etmek için de daha yenilikçi tasarımlar üretilmesi ve güçlü markalar oluşturulması gerektiğine işaret etti.

Halk oylaması

Türkiye'nin çok önemli bir referandumun eşiğinde olduğunu vurgulayan Özlü, 16 Nisan'da anayasa değişikliğiyle ilgili "evet" ya da "hayır" şeklinde bir karar verileceğini, bu tarihin ülkenin bir yenilenme süreci olacağını söyledi. Yenilenme olmadan büyüme olamayacağını, yenilenmeden kalkınma ve gelişme olmayacağını aktaran Özlü, şunları ifade etti:

"Dolayısıyla biz AK Parti olarak bu referandumda sizlerin takdirine sunacağımız paketi Türkiye'nin yenilenmesi, Türkiye'nin güçlenmesi olarak görüyoruz. Bugün Türkiye birçok farklı alanda dünyanın orta seviyedeki ülkelerden biri durumundadır. Referandumdan çıkacak sonuç bizim bu seviyeye takılıp kalmamıza, bu seviyelerde oyalanıp durmamıza neden olabilir ya da referandumun sonucu Türkiye'nin bir sıçrama yapmasına, süper lige çıkmasına vesile olabilir. Bu açıdan baktığımızda mevcut sistemimiz ile yeni sistem arasındaki farkları çok iyi idrak etmek durumundayız."

Özlü, aslında bu referandumda kişilerin değil bir sistemin oylanacağını aktararak, "Statükodan yana olanlar ve yenilik isteyenler. Bu referandumun iki ayrı noktası budur. Mevcut sistemi kutsayanlar ve beğenenler ile mevcut sistemin kalmasını istemeyenler, Türkiye'yi daha hızlı büyütmek isteyen, güçlendirmek isteyen ve Türkiye'nin önüne taze bir güç koymak isteyenler arasında olacak. Bu bakımdan bu referandum ülkemiz için hayati önem taşıyor."

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve işadamları katıldı.

Bakan Özlü, programın ardından Vişne Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek, çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti.