ZONGULDAK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz vekiller olarak görevimizi yaptık, şimdi karar da mühür de milletimizde. Dolayısıyla 16 Nisan'daki halk oylamasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Kılıç, Gazipaşa Caddesi'nde AK Parti halk oylaması irtibat bürosunun açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Her seçim, her referandum öncesi koordinasyon merkezleri kurduklarını ve açılışı yapılan yerin de 16 Nisan'a kadar halk oylaması koordinasyon merkezi olarak hizmet vereceğini belirten Kılıç, "İnşallah burada tüm vatandaşlarımıza 16 Nisan’da ne yapmaya çalıştığımız, tüm AK Partili milletvekillerinin altında imzası bulunan anayasa değişiklik paketimizin ne anlama geldiğini anlatacağız. Bu ofislerde, 16 Nisan günü inşallah 'Evet' ile sonuçlanacak halk oylamasının ne anlama geldiği, Türkiye'mize neler kazandırılacağı anlatılacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tüm halka anlatacağı toplantıların da olacağını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın da Meclis'te olduğu gibi bu değişikliği anlatacağı birçok toplantı olacak. Basınımız, bizim düşüncelerimizi aktarma konusunda herkese olduğu gibi bize de yardımcı olacak. Biz her türlü fikrin ve düşüncenin açıkça dile getirilmesinin teminatı olarak görüyoruz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını. Dolayısıyla aynı amaçla bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaçla bir olarak, beraber olarak koşacağız. Bizim gücümüz birliğimizden geliyor. Onun için aramıza asla ayrılığı, farklı şeyleri sokmayacağız."

Başbakan Yıldırım'ın Meclis'te "Vekiller görevini yaptı." dediğini anımsatan Kılıç, "Biz vekiller olarak görevimizi yaptık, şimdi karar da mühür de milletimizde. Dolayısıyla 16 Nisan'daki halk oylamasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 'Evet' diyeceğiz. Ben birlikle, beraberlikle başarıya ulaşacağımızı, milletimizin bizi bu noktada zaten desteklediğini biliyor ve düşünüyorum. İnşallah 16 Nisan günü sandıklardan 'Evet' çıkacak." ifadelerini kullandı.

Halk oylaması irtibat bürosunun açılışını yapan Kılıç, burada partililerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kılıç daha sonra, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır ve partililerle esnaflara ziyarette bulundu. Kılıç, yolda karşılaştığı çocuklara, "Bunlar size Cumhurbaşkanımızın hediyesi" diyerek satranç takımı ve eşofman hediye etti.

Soğuksu Caddesi’nde bir lokantaya da giren Kılıç, burada eline döner bıçağını alarak tavuk döneri kesti.