TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Polonya Senatosu Başkanı Tomasz Grodzki ile bir araya geldiği görüşmede, "Türkiye ve Polonya 6 asrı aşkın diplomatik ilişkilere sahip iki dost ve müttefik ülkedir" dedi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Polonya’nın başkenti Varşova’da Polonya Senatosu Başkanı Tomasz Grodzki ile görüşme gerçekleştirdi. Şentop görüşmede dost ve müttefik Polonya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek bu ziyaretin iki ülke arasında Meclis Başkanları düzeyinde 5 yıl aradan sonra gerçekleştirilen bir ziyaret olduğunu hatırlattı. Ziyaretinin parlamentolar arası diyaloğa yeni bir ivme kazandıracağına inandığını belirten Şentop, "Türkiye ve Polonya 6 asrı aşkın diplomatik ilişkilere sahip iki dost ve müttefik ülkedir. Ülkelerimiz arasında güçlü insani bağlar ve örnek bir dayanışma bulunmaktadır. Tarihte ilişkileri bu kadar uzun soluklu ve yoğun olan çok fazla devlet yoktur" dedi.

"POLONYA İLE İŞ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMAMIZI BUNDAN SONRA DA SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

2009’da stratejik ortaklık boyutu kazanan ilişkilerin olumlu seyri ve son zamanlarda üst düzeyli temasların kazandığı ivmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Şentop, "Polonya ile her alandaki ikili ve çok taraflı iş birliğimizi ve parlementolar arası iş birliğimizi daha da geliştirmeyi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.Bu çerçevede, yasama organları arasındaki temas ve iş birliğinin arttırılmasına önem verdiklerini dile getiren Şentop, "Özellikle Parlamentolararası Dostluk Grupları ile Dışişleri ve Savunma Komisyonlarımız arasında daha yakın bir diyalog tesis edilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Polonya’nın, Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği destek için teşekkür eden Şentop, "Polonya ile iş birliği ve dayanışmamızı bundan sonra da sürdürmeye hazırız" dedi.

"TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİK SÜRECİNE SÜREKLİ OLUMLU BAKACAĞIMIZI TEYİT ETMEK İSTERİM"

Senato Başkanı Grodzki de Türkiye ile Polonya arasında her alanda iş birliği için potansiyel bulunduğunu, Türkiye’nin turizm açısından Polonyalıların ilk tercihi olduğunu vurguladı. Polonya’nın, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ifade eden Grodzki, "Zorlu bir süreç, ödevler var. Konuya sürekli olumlu bakacağımızı teyit etmek isterim" ifadelerini kullandı.

(İHA)