MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık Gaziosmanpaşa Belediyesince organize edilen 'Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'yı Anma' etkinliğine katıldı. Öğlen saatlerinde Gaziosmanpaşa Meydanı'nda yapılan etkinlikte konuşan Fikri Işık, "Demokraside özgür iradeyle atılan her oy bizim başımızın üzerinde. İster 'Hayır' olsun İster 'Evet' olsun ama bazı konularda da dikkatinizi çekmek bizim görevimiz, önümüzdeki riskleri sizlerle paylaşmak bizim görevimiz. Milletimizin vereceği her kararı başımızın üzerinde taşımaya hazırız." diye konuşarak 16 Nisan Referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“15 TEMMUZ İHANETİNDEN SONRA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK"

Sözlerine Gazi Osman Paşa'yı ve şehitleri anarak başlayan Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimine de değindi. “Bu topraklar bize vatan kalsın diye hala bedel ödemeye devam ediyoruz" diyen Fikri Işık, “Tarihin her döneminde bu milleti dışarıdan parçalayamayacaklarını, yenemeyeceklerini anlayan bu ülke düşmanlarının içimize hain sokarak bizi içimizden parçalama gayretlerini biliyoruz. Bugün de bu tehlikenin hala farkındayız. İşte en son 15 Temmuz gecesi yine böyle bir oyun sahnelendi. İçimize belki 40 yıl önce soktukları bir ihanet şebekesinin 15 Temmuz gecesi milli iradeye, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik giriştikleri hain darbe teşebbüsü, yine bu ülkenin her zaman olduğu gibi kendi içinden çıkardığı kahramanlar ve kendi şerefli askerleri aracılığıyla hamdolsun bertaraf edildi. Evet, içimizde asker elbisesi giymiş hainler vardı. Ama o asker elbisesi giymiş hainlere karşı şerefli Türk üniformasını taşıyan şerefli askerlerimiz de vardı hamdolsun. Onlar ne yaptılar o hainleri en kısa sürede derdest ettiler. Milletiyle bütünleştiler ve hamdolsun o 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber elbirliğiyle bertaraf ettik. Hamdolsun bu 15 Temmuz ihanetinden sonra gücümüze güç kattık. Gücümüze daha fazla güç kattık. İçimizdeki hainler temizlendikçe birbirimize olan güvenimiz daha da arttı. Milli birliğimiz ve beraberliğimiz daha da arttı. Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin" şeklinde konuştu.

MAYIS'TA SERİ ÜRETİM

AK Pati iktidarı döneminde Türkiye'nin IMF'ye olan borçlarının ödendiğini hatırlatan Fikri Işık, Türkiye'nin gücünü arttırdıkça daha güzel şeyler yapacağını söyledi. Yine Ak Parti İktidarları döneminde savunma sanayindeki yerlilik oranının yüzde 24'lerden yüzde 60 oranına ulaştığını belirten Işık, kalitenin de bu oranla birlikte arttığını dile getirdi. Türkiye'nin kendi milli piyade tüfeği ve topunu üretmeye başladığını da hatırlatan Işık, milli tank Altay'ın bütün testlerden başarıyla geçtiğini ve bir aksilik olmazsa Mayıs 2017'de seri üretime geçileceğini açıkladı. Işık, “Bakınız kendi tankımızı kendimiz yaptık, bütün testlerden de başarıyla geçti. Mayıs ayında inşallah aksilik olmazsa seri üretimi için düğmeye basıyoruz. Yakında artık başkasının tankına muhtaç değiliz" diye konuştu.

“3 ASKERİ ŞEHİT EDEN 20 TERÖRİST YAKALANDI"

Türkiye'nin kendi gemilerini ve insansız hava araçlarını ürettiğini vurgulayan Fikri Işık, dün Şırnak'ta şehit düşen askerleri hatırlatarak, “Dün üç askerimiz şehit olmuştu. Allah rahmet eylesin ama bugün o 3 tane askeri şehit eden 20 tane terörist Gabar Dağı'nda yakalandı ve etkisiz hale getirildi. Nasıl yaptık? Artık tepelerinde insansız hava araçları geziyor. Tespit ettiği anda ad bombayı tepesine bırakıyor. Artık öyle Türkiye'ye kafa tutmak mümkün değil. Teröristler ya silahı bırakacak memleketi terk edip gidecek ya da tepelerine bomba yağacak, o kesin akıbet başlarına gelecek" dedi.

Türkiye'nin 2023'yılında kendi muharip uçağını üretmesi için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Işık, “Artık her alanda bu ülkeyi başkasına muhtaç etmeyecek adımları ardı ardına atıyoruz. Bu bizim tarihimize ve şehitlerimize olan sorumluluğumuzdur. Ancak bütün bunları nasıl yapıyoruz derseniz, tüm bunları sizlerin sayesinde yapıyoruz. Sizlerin güveni ve desteği sürdükçe, sizler istikrarı sandıkta sağladıkça Türkiye hamdolsun bu hamleleri ardı ardına hayata geçiriyor" şeklinde konuştu.

“ARTIK BU KAVGALARDAN BIKTIK"

Türkiye sandıkta istikrarı yakaladığı yıllarda şaha kalktığını söyleyen Fikri Işık, “16 Nisan'da diyoruz ki gelin artık istikrarı sandıkta sağlayın. İşi şansa bırakmayalım. İleride cumhurbaşkanı başbakan kavgalarını Türkiye olarak tekrar yaşamayalım. Bu çift başlılığı ortadan kaldıralım. Gelin Cumhurbaşkanlığı makamıyla Başbakanlık makamını birleştiren ve hükümeti doğrudan sandıkta seçen hükümet değişikliği sistemini hayata geçirelim. Bu Türkiye'nin geleceğe güvenle bakması için son derece önemli bir reform. Artık biz bu kavgalardan bıktık. Hamdolsun 14 yıldır bu kavgaları yaşamıyoruz. İlk beş yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın sabrı sayesinde, Sayın Ahmet Necdet Sezer'le olan o sıkıntıları Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti sayesinde Türkiye'ye bedel ödetmeden atlatmayı başardık. Ama yarın bunlara tekrar dönmemenin garantisi yok. Yarın cumhurbaşkanının partisiyle başbakanın partisinin ayrı olduğu zaman anlaşmazlık çıktığında Türkiye yine bedel ödeyebilir." ifadelerini kullandı.

“İSTER 'HAYIR' OLSUN İSTER 'EVET' OLSUN"

Kim hangi oyu verirse versin başımızın üzerinde diyerek sözlerine devam eden Fikri Işık, “ Demokraside özgür iradeyle atılan her oy bizim başımızın üzerinde. İster 'Hayır' olsun İster 'Evet' olsun ama bazı konularda da dikkatinizi çekmek bizim görevimiz. Önümüzdeki riskleri sizlerle paylaşmak bizim görevimiz" dedi.

Konuşmasına, Türkiye'nin mevcut ortalamalarla büyüdüğü takdirde artacak nüfusuyla birlikte gelecekte Avrupa'nın en büyük ve güçlü ülkesi olacağını belirterek devam eden Fikri Işık, bu durumun batılıların uykularını kaçırdığını söyledi. Işık, “Bugün Avrupa'nın her yerinde FETÖ cirit atarken PKK cirit atarken Türkiye'nin bakanlarına yapılan insanlık dışı muamelenin sebebini biz bilmek zorundayız" şeklinde konuştu. Işık, gençlere çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak bizim vazifemizdir. Milletimizin vereceği her kararı başımızın üzerinde taşımaya hazırız." diyerek sözlerini tamamladı.

 (FOTOĞRAF)