ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars’ın Kağızman ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Bakan Eroğlu, 'Kağızman'a ısmarladım nar gele' türküsüyle 'evet' oyu istedi.

Özel uçakla Kars’a gelen Bakanlar Ahmet Arslan ve Veysel Eroğlu, kent merkezinde  ziyaretlerde bulundu. Harakani Türbesi’nde dua ettikten sonra Kağızman ilçesine gittiler. Kağızman sulama suyu ve içme suyu arıtma tesisleri ile Kağızman Öğretmen Evinin temelini atan Bakanlar, orman köylülerine Orköy Sertifikası dağıttılar.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 18 yaşındakilerin milletvekili seçilmesi hakkında "Ne deseler beğenirsiniz. Efendim bunlar sadece kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar. Bunlar halktan birini milletvekili yapmayacaklar. Veysel Eroğlu, bir köy çocuğu. Ama okumuş, kendini yetiştirmiş, profesör olmuş ve bu ülkenin en büyük projelerine imza atıyor. Kimse diyor mu ‘Veysel hoca sen Afyonkarahisar’dan, sen Şuhut’tan, sen bir köyden geldin bakan olamazsın. Demiyor. Niye demiyor? Veysel hoca kendini yetiştirmiş. Bu kardeşiniz Ahmet Arslan da üniversiteyi kazandığında yaylada koyun otlatıyordu. Kağızmanlı’nın tabiriyle koyun otarıyordu. Cumhurbaşkanımız veya bu millet, ‘Ahmet Arslan sen koyun otlatıyordun kusura bakma milletvekili olamazsın’ demedi" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bakanlığın yatırımlarını anlattı Kağızmanlılar’dan ‘evet’ oyu istedi. Bakan Eroğlu daha sonra cep telefonunu çıkararak 'Kağızman’a ısmarladım nar gele' türküsünü alandakilere dinletti. Bakan Eroğlu, türkünün ilk kıtasını dinlettikten sonra Kağızman Barajının açılışında ise geri kalan bölümü dinleteceğini bildirdi. Kars’a gelirken uçakta bu türküyü dinlediğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Sevgili kardeşlerim siz ne istediyseniz biz ‘evet’ dedik. Şimdi ‘evet’ deme sırası sizde. Ben açık konuşayım" dedi.