KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Beyoğlu'nda fahri konsoloslar ile bir araya geldi. Pera Palas'ta düzenlenen toplantıda konuşan Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye'nin yurtdışında imajının düzeltilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Avcı, "Çeşitli sebeplerle ülkemiz hakkında maksatlı ve haksız bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu durum başta turizm sektörümüz olmak üzere hem ekonomimize hem de ülkemizin algısına olumsuz etkileri olan bir genişliğe ulaşmıştır. Buna karşı bir seferberlik ruhuyla hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bu durumu düzeltmek için herkesin imkanları ölçüsünde bireysel veya kurumsal katkılar verdiğini de görüyoruz. Bakanlık olarak biz de bu çalışmaları desteklemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL MEDYA İÇİN CİDDİ BİR KAYNAK AYIRDIK"

Bakan Avcı konuşmasının devamında Türkiye'nin tanıtımı için yürüttükleri çalışmalara değindi. Avcı, "2017 geride bıraktığımız yılın olumsuz etkilerinin onarılmaya başlayacağı yıl olarak görülebilir. Stratejimizn odağında destinasyon tanıtımı bulunmaktadır. Bölgesel tanıtımı ön plana çıkardık. Sektör kuruluşlarının bu yöndeki çalışmalarını özellikle destekliyoruz. Bu hassas dönemde bireyle doğrudan iletişim çok gerekli ve çok önemli olduğundan sosyal medya için ciddi bir kaynak ayırdık. Bu alandaki faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Bir diğer önemli konu ise, kültür ve sanat yolu ile ülkemizin imajına katkıda bulunmak. Başta İstanbul'da olmak üzere ülkemizde bir çok önemli uluslararası Kültür-Sanat organizasyonları gerçekleştiriliyor." diye konuştu.