İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, özellikle Arap gençlerinin Türkiye'ye olan ilgisini artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Çünkü biliyoruz ki gençler birbirleriyle ne kadar dost olurlarsa, ülkelerinin geleceği de o kadar parlak olacak demektir. Biz, Türk ve Arap gençlerini buluşturacak çeşitli organizasyonlar için birlikte çalışıyoruz." dedi.

Bakan Avcı ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, heyetlerarası görüşmelerinin ardından, Şişli Öğretmenevi'nde basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin turizm hedeflerini çeşitlendirme stratejisi doğrultusunda özellikle Arap ülkelerine yönelik tanıtım ve müşterek proje geliştirme faaliyetlerini son dönemde yoğunlaştırdığını dile getiren Avcı, "Son 6 ay içerisinde Arap Turizm Örgütü ile muhtelif vesilelerle bir araya geldik. 2 ay önce Eskişehir'de Fuhaid'i, yardımcısı Yemen Turizm Bakanıyla birlikte misafir ettik. Gerek bölgenin, Eskişehir, Afyon, Kütahya'nın gerekse Türkiye genelinin özellikle termal turizm potansiyeli konusunda kendilerini bilgilendirdik. Geçen hafta Rize'de Arap dünyasından turizm yatırımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdik. Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika turizmcileri buluşmasını yaptık." diye konuştu.

Avcı, bugünkü toplantıda daha önce yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini ve bundan sonra yapılması gerekenler konusundaki takvimi eş zamanlı hale getirmeye çalıştıklarını anlatarak, "Önümüzdeki dönemde özellikle Arap gençlerinin Türkiye'ye olan ilgisini arttıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençler birbirleriyle ne kadar dost olurlarsa, ülkelerinin geleceği de o kadar parlak olacak demektir. Biz, Türk ve Arap gençlerini buluşturacak çeşitli organizasyonlar için birlikte çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Karşılıklı yatırımlar konusu ele alındı"

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid de verimli bir toplantı geçirdiklerini ve ortak yapılabilecek projeleri konuştuklarını ifade ederek, "Bu konulardan birisi de Arap-Türk Festivali etkinliklerinin düzenlenmesiyle ilgiliydi. Karşılıklı yatırımların ne şekilde yapılabileceği konusu ele alındı. Aynı zamanda her iki taraf açısından turist sayısının artırılması için yapılabilecek faaliyetler de gündemimizdeydi. Öyle sanıyorum ki 2017, bir önceki yıla nazaran Arap-Türk iş birliğini, yardımlaşmasını daha iyi şekilde görecektir." diye konuştu.

Al Fuhaid, Bakan Avcı'ya ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, iş birliğine yönelik desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yakın zamanda Avcı ile Arap Turizm Örgütünün İstanbul Ofisi'ni açacaklarını bildiren Al Fuhaid, ofisin iş birliğinin en önemli halkası olacağının da altını çizdi.

Al Fuhaid, "Bu sene Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelecek turist sayısının inşallah düşündüğümüzün de çok üzerinde olacağını sanıyorum. Tabii ki Türk turistlerin de Arap ülkelerine gideceğini düşünüyorum." dedi.

Yatırımcılara ve turistlere gösterilecek kolaylıklara ilişkin çalışmalardan mutluluk duyduğuna dikkati çeken Al Fuhaid, Avcı'yı Arap Turizm Örgütünün Cidde'deki merkezine davet ettiklerini de sözlerine ekledi.