KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünya ne yaparsa yapsın, 15 Temmuz dahil nasıl oyunlar oynarsa oynasın, nasıl çoraplar örerse örsün biz inşallah onların çoraplarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Onların oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Bugün bu coğrafyada oynamak istedikleri oyunları bozacağız." dedi.

Bakan Arslan, Kars'taki PTT Cumhuriyet Şubesi açılışında yaptığı konuşmada, PTT'nin Türkiye genelinde 4 bin 602 şubeyle hizmet veren kuruluş olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bakan olarak dünyanın birçok yerine gidip yaptıkları önemli görüşmelerde dünyadaki mazlumlar ve mağdurların Türkiye'den çok şey beklediğini gördüğünü dile getirdi.

Büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin mazlum ve mağdurlara destek olmaya devam edeceğinin bilindiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye ecdattan aldığı geleneklerle lokmasını onlarla bölüşmeye devam edecek, bunun farkındalar ve dua ediyorlar. Dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar, 'Türkiye'nin lokması ne kadar büyürse o lokmadan bize pay verecek.' diyorlar. Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecek. Büyüyen ve güçlenen Türkiye dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara aynı şekilde yardımcı, destek olmaya devam edecek. Dünya ne yaparsa yapsın, 15 Temmuz dahil nasıl oyunlar oynarsa oynasın, nasıl çoraplar örerse örsün biz inşallah onların çoraplarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Onların oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Bugün bu coğrafyada oynamak istedikleri oyunları bozacağız."

- "Kardeşliğimize devam ederek büyüyeceğiz"

Arslan, ülkenin güçlü yürüyüşünü sürdüreceğini vurgulayarak, "Milli ve yerli duruşumuza, ittifaklarımıza, kardeşliğimize devam ederek büyüyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu milli ve yerli duruşa, yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele keserek şubenin açılışını yapan Arslan daha sonra Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile şubeyi gezerek, çalışanlarla sohbet etti.

Açılışa elinde karnesiyle katılan bir kız çocuğunu yanına çağırarak tebrik eden Arslan, açılış için kendisine takdim edilen buket çiçeği kız çocuğuna verdi.

Bakan Arslan, açılış öncesi PTT çalışanlarının oluşturduğu mehteran ekibinin gösterisini de izledi.

Arslan, daha sonra beraberindekilerle il merkezindeki Haydar Aliyev Caddesi'ne geçerek, burada yeni hizmete giren PTT Çağrı Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Merkezin hayırlı olması temennisiyle kurdele kesimini yapan Arslan, çağrı merkezini gezerek çalışanlarla sohbet etti.

- Çağrı aldığı müşteri ilk seferde konuştuğu kişinin bakan olduğuna inanmadı

Arslan, merkezi arayarak kargosunun durumunu öğrenmek isteyen bir müşteriyle telefonda görüştü.

Söz konusu müşteri, Arslan'ın "Sizinle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak konuşuyorum" sözleri üzerine şaşkınlık yaşadı ve konuşmayı telefon şakası sandı.

Sistemden kargo durumuyla ilgili müşteriye bilgi veren Arslan, çağrı işleminin ardından gülümseyerek, "Önce inanmadı, sonra barkod numarasını alınca yavaş yavaş oturdu." ifadesini kullandı.