BURSA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bu ülke geçmişte başbakan ve cumhurbaşkanı kavgalarına çok şahit oldu. Başbakan ayrı bir yere çekiyor, cumhurbaşkanı ayrı bir yere çekiyor. Bundan ortaya çıkan zararı da millet çekiyor." dedi.

Bakan Aslan, Panayır Mahallesi'nde düzenlenen nokta mitingindeki konuşmasında, AK Parti döneminde yapılan hizmetlere ilişkin bilgi verdi, bu hizmetlerin geçmişte çift başlılık olması nedeniyle gerçekleştirilemediğini söyledi. Aslan, "Kavgadan millete hizmet etmeye sıra gelmiyordu, gelemiyordu. Böyle bir Türkiye'den böyle bir Türkiye'ye geldik. Biz bu ülkeyi 3,5 kat büyüttük." diye konuştu.

Anayasa değişikliğini neden istediklerini anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Kabul edin ki bir dönem daha güçlü bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızı desteklediniz ve seçildi. Yine onun yol arkadaşı Binali Yıldırım'ı desteklediniz ve seçildi. Bugün olduğu gibi kavga gürültü etmeden çift başlılık yapmadan 5 yıl daha size hizmet ettiler. Ondan sonra bir garanti var mı? Ondan sonra garanti yok da peki ne olabilir, bizim derdimiz ne? Bu ülke geçmişte başbakan ve cumhurbaşkanı kavgalarına çok şahit oldu. Başbakan ayrı bir yere çekiyor, cumhurbaşkanı ayrı bir yere çekiyor. Bundan ortaya çıkan zararı da millet çekiyor."

Bakan Arslan, Türkiye'nin eski günlere dönmemesi için çaba gösterdiklerini belirterek, "Biz tekrar öyle duruma düşmemek için 'bu ülke tek merkezden yönetilsin' diyoruz. Bu ülke cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetilsin. Millet sandığa gittiği gün kimi hükümet yapacağına kendisi karar versin. Yüzde 50'nin üzerinde oy alan cumhurbaşkanı olsun. Hükümeti kurunca da acaba güvenoyu alabildim mi?, Acaba gensoru oldu mu? 1 yıllık hükümet miyim? 2 yıllık hükümet miyim? Yarın cumhurbaşkanı görevi benden alıp başkasına verir mi? diye bir derdi olmasın istiyoruz." ifadesini kullandı.

Aslan, daha sonra Şirinevler Mahallesi'ndeki nokta mitinginde vatandaşlara seslendi. Ahmet Aslan, katılımcılardan 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyu vermelerini istedi.