MANİSA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Manisa ve Soma'da daha fazla yatırım ve istihdam için büyük projeleri destekleyeceklerini belirtti.

Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, şehzadeler şehri Manisa ve Türkiye için güzel bir gün yaşadıklarını söyledi.

AK Parti iktidarının yatırımlar halkasına her geçen gün bir yenisini daha eklediğini dile getiren Albayrak, 1 milyar liranın üstünde yatırımla gerçekleşen projelerin Manisa'da vatandaşın hizmetine sunulacağını kaydetti.

Albayrak, projeler arasında en önemli olanın Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine verilecek konutlar olduğunu ifade etti.

Her geçen gün yeni yatırımların vatandaşın hizmetine sunulduğunu anlatan Albayrak, "Bizler Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu çıtaya erişmek için bakanlık olarak her zamankinden çok çalışmaya devam edeceğiz. Manisa ve Soma'da eskisinden daha fazla yatırım ve istihdam için büyük projeleri destekleyeceğiz." dedi.

Albayrak, 2018 yılında madencilik alanında çok daha büyük istihdamın önünü açacak projelere imza atacaklarını, "Büyük Türkiye" hedefine yürüdüklerini ifade ederek, "Bugün bizim için önemli bir gün. Bu kutlu iktidarın 15. yılı. Rabbim nice 15 yıllar hayırla hizmet etmeyi nasip etsin." diye konuştu.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 3 Kasım 2002'de iktidar olan AK Parti'nin o günden bu yana halka gece gündüz demeden hizmet ettiğini belirtti.

Engellilere, kimsesizlere sahip çıktıklarını, sosyal devlet anlayışıyla 80 milyona hizmet verdiklerini dile getiren Bakan Kaya, toplu açılış törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaya, geçmişte evlerinin odalarına terk edilmiş engellilerin bugün AK Parti iktidarı sayesinde sosyal yaşama karıştığını anlatarak, "İstihdamda yaklaşık 330 bin engelliyi iş hayatına kattık. İstiyoruz ki engellilerimiz istihdamda olsun, sosyal hayatın içinde olsun." dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Manisa'ya önemli hizmetlerin, tesislerin kazandırıldığını, Manisa halkının da iktidara alkışlarla teşekkür ettiğini vurguladı.

Soma'daki maden faciasının yaşandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evlatlarını kaybetmiş gibi üzüldüğüne tanık olduğunu vurgulayan Arınç, büyük üzüntünün ardından madenci şehitlerinin ailelerine önemli yardımlar yapıldığını hatırlattı.

Manisa'nın AK Parti hükümetleri döneminde büyük hizmetler aldığını belirten Arınç, "60 yıl öncesine dönersek Manisa, İzmir'in banliyösü gibiydi. Manisa'dan ayakkabı almak için de iş için de İzmir'e gidilirdi. Açıkça söyleyebilirim ki şimdi İzmir bizim banliyömüz oldu. Ticaretimiz, sanayimiz yükseldi." diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise törenle açılışı yapılan tesislerin vatandaşlar için büyük önem taşıdığını anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de kentte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, belediye çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.