MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Alman yönetiminin, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soru ve cevaplar şu şekilde:

Soru: Almanya’ya gitmeyi düşünüyor musunuz efendim? Bir görüşmeniz oldu mu Sayın Cumhurbaşkanıyla? Veya sizin gitme planınız var mı?

Devlet Bahçeli: Bir görüşmemiz olmadı. Alman yönetiminin, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde sayın Cumhurbaşkanı’nın eğer Avrupa’ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım..

Soru:: Cumhurbaşkanı danışmanı sayın İlnur Çevik'in bir açıklaması oldu. "eğer hayır çıkarsa 7 Haziran seçimlerinden sonraki kaosu mumla ararsınız" ifadesini nasıl değerlendirirsiniz?

Devlet Bahçeli: Bir bildiği varsa sizinle paylaşsın, İlnur Çevik beyefendi..

Soru: Bazı isimlerle ilgili bir disiplin süreci başlatılmıştı. Bir gelişme var mı?

Devlet Bahçeli: Süreç tamamlanmak üzere. Zannederim savunma haklarını kullanmak için verilen süre bekleniyor..

Soru: ABD, Rusya ve Türkiye genelkurmay başkanları Antalya’da bir araya geldiler, olası operasyonlar değerlendirildiği söyleniyor. Siz bu buluşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Devlet Bahçeli: O kadar derinliğimiz yok bizim. Ne görüştüler bilemeyiz.

Soru: Dün CHP genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’ndan gelen bir laf olarak nitelendirilen bir açıklama var. Referandum sonrasında başbakanlığın devam edeceğini söyledi. Nasıl değerlendirirsiniz?

Devlet Bahçeli: 9 Ocak'tan itibaren geçen süre içinde zannediyorum olayları çok yakınen takip etmediği anlaşılmaktadır. Değerli danışmanları var. Onlarla sohbet etmesinde yarar vardır.

Soru: Sinan Oğan'a yapılan bir saldırı oldu. Nasıl değerlendirdiniz?

Devlet Bahçeli: Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyü yıkıyor. Kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiç bir şeyi yarım bırakmaz..

Anlaşıldı mı?