Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatmaktan vazgeçin. Atatürk'ten geçinmekten vazgeçin. Atatürk'ün fıtratında korku yok, cesaret var, milletine inanma ve güvenme var, milletle beraber mücadele var. Sen milletten korkuyorsun sonra da diyorsun ki, 'Atatürkçülük elden gidiyor." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Enez ilçesinde Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin halk oylaması sürecinden geçtiğini hatırlattı.

Ülkenin geleceği için 'evet' denmesi gerektiğini belirten Müezinoğlu, şöyle devam etti:

"Peki niye 'evet'. Türkiye için 'evet'. Millet için 'evet'. Daha çok hizmet için 'evet'. Millet ne derse o olsun diye 'evet'. Hayır diyenlere ve size hayır dedirtmek isteyenlere bakın, bunların niyeti belirli güç odaklarına hizmet etmektir. Milleti merkeze alarak değil, milletten korkuyorlar. Milletten korktukları için size 'hayır' deyin diyorlar. Niye 'hayır' diyeceğim. Ne güzel muhtarı seçtiğim gibi belediye başkanını seçtiğim gibi cumhurbaşkanını da ben seçeceğim. Ben ne istiyorsam bu ülkede o olacak. Sen artık kapalı kapılar arkasında filan cumhurbaşkanı olacak diye dayatamayacaksın. Millete bedel ödetemeyeceksin. Milletin kaderiyle oynayamayacaksın. Millet ne istiyorsa bundan sonra bu ülkede o olacak. İpin ucu milletin elinde olacak." 

Gençlerin ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bu gençlerin arasından Recep Tayyip Erdoğanlar çıkacaktır. CHP'li gençlere de diyorum ki CHP'li gençlerin arasından da istiyorlarsa Kemal Kılıçdaroğlular'ı çıksın ama genci çıksın. Ama onlar korkuyor. Kılıçdaroğlu gibi birileri çıkacak diye korkuyor. Gençlerden korkmayın. Onlardan zarar gelmez, enerjileri, potansiyelleri var, üretirler. Onlardan korkmayın. Bir taraftan milletten korkuyor, bir taraftan gençlerden korkuyor. Sonra da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor.

Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatmaktan vazgeçin. Atatürk'ten geçinmekten vazgeçin. Atatürk'ün fıtratında korku yok, cesaret var, milletine inanma ve güvenme var, milletle beraber mücadele var. Sen milletten korkuyorsun sonra da diyorsun ki, 'Atatürkçülük elden gidiyor'. Tabii sen böyle yan gelip de yatarsan olmaz bu iş. Atatürk'ü kullanıyorlar. Atatürk'ten geçiniyorlar. Sonra da millete diyorlar ki 'bak ha tek adam geliyor, bak ha gençler geliyor. 18 yaşındaki çocuğu şu yapacak bu yapacak'. Ya yanlış yapıyorsa ipin ucu milletin elinde 'hadi kardeşim güle güle' dersiniz güle güle gider, çok doğru yapıyorsa millet onu seçer değil mi. Doğruların çoksa yüreğin yetiyorsa bu millete inanıyorsan güveniyorsan Recep Tayyip Erdoğan gibi mertçe çıkarsın. Bu kadar basit."

-"CHP'den istifa et, partisiz cumhurbaşkanı adayı ol"

Müezzinoğlu, Kılıçdaroğlu'nun partili cumhurbaşkanı eleştirisi yaptığını dile getirerek, "Biz diyoruz ki yalan söylemiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi de belli, çizgisi de belli, siyaset anlayışı da belli. Sen ne güzel partili cumhurbaşkanlığına şayet millet karşıysa sana bir fırsat sen de CHP'den istifa et, partisiz cumhurbaşkanı adayı ol , meydan boş. Meydan sana açık. Bu milletin gönlünde yer et, buyur gel. Sana bir yasak var mı, yok. Partisiz cumhurbaşkanına yasak var mı, yok. Daha önce ekmek için Ekmeleddin'i buldun mu, gene bul. Millette karşılığı varsa eyvallah. Demokrasi bu, milli irade bu. Demokrasiden korkuyor. Milli iradeden korkuyor. Halktan korkuyor. 'Dağdaki çoban' diyor. 'Göbeğini kaşıyan adam' diyor, 'bidon kafalı adam' diyor. Ya bu milleti hakir gören bu milletin gönlünde yer edinemez." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasının ardından ilçedeki esnafı ziyaret etti.

-"Cumhur güçlüyse cumhuriyet güçlüdür"

Bakan Müezzinoğlu, İpsala ilçesinde Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada da 17 Nisan'dan sonra CHP'nin Atatürk'ün üzerinden geçinemeyeceğini söyledi.

"Milletten korkanlar köşesine gitsin, millete inanlar, güvenenler milletin karşısına gelsin. Hizmetleriyle, eserleriyle hedefleriyle gelsin milletin karşısına, milletin vicdanından o anasının ak sütü gibi helal olan oyunu alsın." diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bunlar milletten korkuyor milletten. Bunlar halktan korkuyor halktan. Dikkat ederseniz hep korku cümleleri vardır. Bunlar gelirse cumhuriyet elden gider. Cumhuriyet elden gitti mi arkadaşlar. Cumhur güçlüyse cumhuriyet güçlüdür. Bunlar gelirse laiklik elden gider. İşte İpsala meydanındayız, laiklik elden mi gitti. Bunlar kendileri korkuyor, milleti de korkak zannediyor. Bu millet korkak olmadığını 15 Temmuz akşamı, sayın Kılıçdaroğlu sana gösteremediyse dünyaya gösterdi, dünyaya. 

Bak artık bu milletten başladı Almanya korkmaya, başladı Hollanda korkmaya. Komşularımızı saymıyorum. Ama Almanya, Hollanda ve Avrupa büyüyen Türkiye'den korkuyor. 2023 hedefleri olan Türkiye'den korkuyor. Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına giren bir Türkiye'den korkuyor. Onlar korkmakta haklı olabilir, büyük Türkiye'den korkabilirler. Onların düzeni bozulabilir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi nasıl büyük Türkiye'den rahatsız olur. Nasıl büyüyen, gelişen Türkiye'den rahatsız olabilir. Nasıl milli iradenin, milletin eline geçmesinden rahatsız olabilir."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Karpuzlu beldesi ve Sultanköy köyünde vatandaşlarla konuştu ve esnafı ziyaret etti.