TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı gazetelerde yer alan "Afrin'e girilmesini doğru bulmuyorum" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu dil, bu üslup PYD'nin dili ve üslubudur. Ana muhalefetin bu dili böylesine benimsemiş olması endişe vericidir." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

CHP'nin adeta bir tutarsızlıklar partisine döndüğünü ifade eden Turan, CHP'nin daha önce de dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde de buna benzer bir tutum sergilediğini belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı başladığında Kılıçdaroğlu'nun operasyonu desteklerken, bazı vekillerin ise operasyona karşı çıktığını anlatan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PYD’ye terör örgütü demeye bile dilleri varmadı. Kılıçdaroğlu'nun kendisi de Silahlı Kuvvetlerimiz ile sahada mücadele eden Özgür Suriye Ordusu’na hakaret etti, onları terörist olarak nitelendirdi. Nihayet bugün Kılıçdaroğlu ağzındaki baklayı çıkarmış ve Afrin'in merkezine girilmemesi gerektiğini söylemiş. Bu dil, bu üslup PYD'nin dili ve üslubudur. Ana muhalefetin bu dili böylesine benimsemiş olması endişe vericidir. Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, terör örgütü burada üs kurmuş ve ülkemize bir tehdit unsuru haline gelmişse mücadeleden geri mi kalalım? Kılıçdaroğlu neye dayanarak bunu söylüyor?"

Sınır güvenliğine karşı bir tehdit oldukça mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Turan, "Kimsenin icazetine ihtiyaç duymadan milletimizin güvenliğini sağlayacağız. Sınırımızın ötesine operasyon yapmamızın nedeni, birilerinin toprağını işgal etmek değil, vatanımızın güvenliğini sağlamak içindir. Güvenliğimiz Afrin'in merkezine girmeyi gerektiriyorsa bunu da yaparız." diye konuştu.