AK Parti TBMM Grup Başkanlığından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, gazete ve televizyonların temsilcileri ile yaptığı toplantıda sarf ettiği iddialar üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "İktidarda 120 ile 180 arası ByLock'çu vekil var. Bunlar açıklanmıyor." ifadelerinin akla, mantığa, siyasete, hakkaniyete uygun düşmeyen utanç verici iftira olduğu bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İktidarda bu kadar ByLockçu, dolayısıyla örgüt üyesi vekil var ise bunun muhalefet ayağı da olacağına göre malum terör örgütü, darbe yapmaya gerek kalmaksızın niçin hükümeti düşürüp Meclis içindeki üyeleriyle kendi hükümetini kurmamıştır? 15 Temmuz öncesi FETÖ mensubu olan yüksek yargı mensuplarının tasfiyesini amaçlayan yasal değişikliklerin gerçekleştirilmesini muhalefetin itiraz ve direnişlerine rağmen iktidar yaparken niçin ByLock'çu vekiller kolaylıkla engelleyebilecekleri bu değişikliğe karşı çıkmamışlardır? Anayasa değişiklik teklifi Meclisten yüksek bir oy oranıyla geçerken niçin Sayın Kılıçdaroğlu'nun var olduğunu iddia ettiği bu ByLock'çu vekiller bir güç gösterisinde bulunup bunu engellememişlerdir?

17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde dahi AK Parti içinde FETÖ mensubu addedilebilecek vekil sayısı ancak on civarındaydı. AK Parti'nin her düzeyde bu çete ile açık bir mücadeleye giriştiği, mensuplarının parti kademelerine sızma girişimlerine karşı olağanüstü bir duyarlılıkla davrandığı süreçte iki genel seçim yaşanmıştır. Böylesi bir zamanda herhangi bir ByLock'çu kişinin bırakın aday olmayı, partiye bile yaklaştırılmayacağı hususunu Sayın Kılıçdaroğlu siyasi tecrübesi ile takdir etme yeteneğinden yoksun mudur? Yoksa böyle bir yeteneği olmakla birlikte halkın aklını ve basiretini takdir etme konusunda vahim bir sorunla mı maluldür?"

"FETÖ örgütüne dolaylı siyasi destek mahiyetindedir"

Açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun iftira ile FETÖ örgütüne yönelik mücadeleyi 'bakın halk katındaki insanlar hesap veriyor fakat siyasiler vermiyor' propagandası ile etkilemek ve kamu vicdanında yanlış bir algı doğurmak peşinde olduğu" belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu utanç vericidir, karşı olduklarını söyledikleri FETÖ örgütüne dolaylı siyasi destek mahiyetindedir. Ayrıca yine bu tavır, 16 Nisan yaklaşırken 'hayır'cı cephenin kaybedeceği telaşı dolayısıyla bu iftiradan medet ummadır. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık çağrımızdır. Elinizde herhangi bir milletvekili ile ilgili onun ByLock'çu olduğuna dair bir belge, bir rapor, bir değerlendirme var ise bunu kamuoyu ile paylaşın. Esasen ortaya böyle bir belge koymaksızın sadece ifade olarak belirttiğiniz 'iktidarda 120-180 ByLock'çu vekil var.' sözü sizi kendi beyanlarınızla utanç verici, ahlaken tartışmalı bir yere getirmiştir. Kendi beyanlarınızla düştüğünüz bu çukurdan çıkmanızın yegane yolu, aslında önceden yapmanız gerekeni şimdi yapmanız, bu sözlerin arkasını belgeyle doldurmanızdır. Bunu yapamayacağınızı biliyoruz ve sizi ucuz polemiklerin ötesinde hukuk zemininde konuşmaya ve davranmaya zorlamak için konuyu hukuk zeminine taşıyacağımızı, mahkemede sizinle hesaplaşacağımızı beyan ediyoruz."