Kayseri'de bir otelde düzenlenen kahvaltı programına katılan Elitaş, burada gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelere ilişkin sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu'nun elinde salladığı kağıt parçalarıyla, dün parti sözcüsünün açıkladığı kağıtların, bir ticari şirketin ana sözleşmelerinin örnekleri, ne derece doğru olduğu belli olmayan noter tasdikleri olduğunu belirtti.

"Islak imzalar var mıdır tam bilmiyorum ama tamamen bir itibar suikasti, çamur siyasetinden başka bir şey değil." diyen Elitaş, şöyle konuştu:

"Bundan önce elinde çamurla dolaşan Kılıçdaroğlu, çamurdan adam modeline girmiş, maalesef sürekli herkese çamur bulaştırmaya gayret etme içerisinde bulunuyor. Gönderdiği kağıt parçası, gösterdiği kağıt parçası Cumhurbaşkanımızın yakınlarının yurt dışına para transfer ettiğiyle ilgiliydi. Halbuki açıkladıkları kağıtlardan anlıyoruz ki yurt dışından gelen hatta yurt içinden iki bankanın birbirine döviz transferlerinin swift numaralarını okuyarak büyük bir hata, büyük bir yanılgı, akıl tutulması ile karşı karşıya kalmış bir Kılıçdaroğlu gördük. Taraflar, muhataplar derhal mahkemeye verdiler, savcılığa suç duyurusunda bulundular ve o belgeyi açıklayacağız diye internetten indirdikleri kağıt parçalarını, firmaların ana sözleşmelerini kamuoyu ile paylaşma mecburiyetinde kaldılar."

Bu iddiaların zaten yıllar önce internette yayınlanmış, algı operasyonuyla ortaya çıkarılmış, en sonda mayıs 2017 tarihinde güncellenmiş yayınlar olduğunu vurgulayan Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslı astarı olmayan, internette FETÖ terör örgütü tarafından yayınlanmış o kağıtları, o bilgileri, bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye aleyhine açılmış bir dava görüşülürken, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ örgütünün taşeronu olarak kullanılması ana muhalefet partisi adına üzücü bir hadise, ülkem adına büyük bir üzüntü duyuyorum. Mayıs 2017 tarihinde internette yayınlanan bu belgelerin kimlere doğru uzandığına baktığınızda tamamen FETÖ ile irtibatlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu şu anda FETÖ'nün elemanı gibi gayret göstermekte, ana muhalefet değil, ihanetin en başında olan muhalefet partisi konumuna Cumhuriyet Halk Partisi düşürülmektedir. Sağduyulu Cumhuriyet Halk Parti'lilere, ihanet noktasına giden Kılıçdaroğlu'nu havale ediyorum. Umarım, dilerim yakın bir zamanda kendine gelir."