AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin ilçe kongrelerine katılmak üzere geldiği Antalya'da, Aksu 4. Olağan İlçe Kongresinde, AK Parti'nin sıradan değil, milletin partisi olduğunu söyledi. 

AKP'nin 2002'de kurulmuş bir parti olmadığını belirten Ünal, AK Parti'nin Türkiye'nin içinden çıkıp gelen bir duygu, bir inanç olduğunu bildirdi.

AKP mensuplarının büyük bir mücadelenin bugünkü şahitleri, kültür taşıyıcıları olduğunu vurgulayan Ünal, "Kendinizi herhangi bir kişi olarak görmeyiniz. O tarihin içinden akıp giden büyük nehrin bugünkü sahipleri, bugünkü taşıyıcılarısınız. Arakan'daki mazlumların umutlu baktığı coğrafyanın sahiplerisiniz. Büyük ümmet coğrafyasının umudusunuz." dedi.

"Milletle yürümeye devam edeceğiz"

Ünal, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan yiğitler ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği olmasaydı bugün bir Türkiye'nin olmayacağını aktaran Ünal, AK Parti kadrolarının milletle kurduğu ilişkinin, bir oy alış verişi, bir siyaset değil, bir gönül ve aşk hikayesi olduğunu vurguladı. Mahir Ünal, Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesinin, milletine sevdalı, aşık bir adamın hikayesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hikayeyi unutmayacağız. Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürüme onuruna sahip olduğumuz için mutluyuz. Bundan rahatsız olan varsa rahatsız olmaya devam etsin. Biz Tayyip Erdoğan ile bu milletle yürümeye devam edeceğiz. Niye Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyorlar? Tayyip Erdoğan ne yaptı size? Tayyip Erdoğan, bu ülkenin refahı, huzuru için çalışmaktan başka ne yaptı? Tayyip Erdoğan bu millete hizmet etmekten başka ne yaptı?' Bu milletin teveccühü Tayyip Erdoğan'ın üzerinde olduğu için doğrudan millete saldıramadıkları için Tayyip Erdoğan'a saldırıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ı lider yapan bu milletin teveccühüdür. Bu milletle kurduğu ilişkidir. Zannetmeyin ki bunların derdi Tayyip Erdoğan ile bunların derdi bu milletle. O yüzden davamıza, bizi bir arada tutan bu millet hareketine, liderimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunu böyle bilsinler."

"Siyaset düşmanlık yapma işi değildir"

Anayasa referandumundan önce Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika'da doğrudan Türkiye'yi hedef alan siyaset adamlarının açıklamalar yaptığına işaret eden Ünal, ülkelerin Türkiye'deki referandumla işlerinin ne olduğunu sordu.
Alman devlet televizyonunun hayır kampanyası için Türkçe yayın yaptığını ifade eden Ünal, Almanya'nın PKK terör örgütünün etkinliğine örgüt elebaşının katılmasına izin verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşları ile bir araya gelmesinin engellendiğini bildirdi.

Türkiye'deki ana muhalefet partisinin yurt dışındaki Türkiye karşıtlarının dili ve söylemiyle konuştuğunu anlatan Ünal, "Ana muhalefet, Türkiye'nin son dört yılda ölümüne mücadele ettiği FETÖ terör örgütüyle aynı dilden konuşuyor. Düşmanlık başka bir şeydir. Muhalefet başka bir şeydir. Bazı ülkeler Türkiye'ye düşmanlık yapabilirler. Uluslararası ilişkilerden dolayı bazı ülkeler düşmanca tavır takınabilirler. Ama ülkedeki bir siyasi partinin düşmanca tavır takınması kabul edilemez. Çünkü siyaset düşmanlık yapma işi değildir. Ama bakıyorsunuz sözde ana muhalefet partisi düşmanca tavırlar içine giriyor." diye konuştu.

"Milletin oyun bozmakta üstüne yok"

Ünal, ana muhalefet partisinin "Türkiye'de yargı yok", "Türkiye'de yargı iktidardan talimat alıyor" söylemlerinde bulunduğunu, bunların içeriye dönük değil, dışarıya dönük söylemler olduğunu belirtti. 
FETÖ davalarıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidileceğini, CHP'nin de şimdiden buna altlık oluşturduğunu savunan Ünal, "Şimdi de 'Savunma hakkı kutsaldır, savunma konusunda adil davranmıyorsunuz' diyorlar. Yine dışarıya konuşuyorlar. Amaçları Türkiye'deki yargılamaların adil olmadığı mesajını dünyaya vermek. Bu millet bu oyunu görüyor. Bu milletin oyun bozmakta üstüne yoktur. Bu millet Allah'ın izniyle bu oyunu da bozar. Bundan emin olun." diye konuştu.