Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "Millet, 15 Temmuz günü hain FETÖ çetelerinin milleti esir etme planını bir gecede Osmanlı tokadıyla esfel-i safiline (cehennemin dibi) gönderdi." dedi.

Bakan Akdağ, beraberindeki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile İspir ilçesini ziyaret etti.

İlçe girişinde coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Akdağ, vatandaşları tek tek selamladıktan sonra İspir Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Ömer Faruk Fidan'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra seçim otobüsü üzerinde ilçe meydanında düzenlenen mitingde halka hitap eden Akdağ, halk oylamasına sayılı günler kaldığını hatırlattı.

"Sizin ferasetiniz böyle bir ferasettir"

Bugüne kadar halktan aldıkları desteklerle güçlü durduklarını belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Almanlar ya da Hollandalılar zannettiler ki Türkiye Cumhuriyetinin bakanlarını Almanya'da ya da Hollanda'da konuşturmazlarsa bu milletin oylarını olumsuz yöne doğru yönlendirebilirler. Kardeşim bu milletin feraseti öyle bir ferasettir ki, Alvarlı Efe Hazretlerine 'bize kerametten bahset' diye sormuşlar. Alvarlı Efe hazretleri "oğul, bizim millete öyle bir feraset var ki keramete tırçik atirir." demiş. Sizin ferasetiniz böyle bir ferasettir. Millet, 15 Temmuz günü hain FETÖ çetelerinin milleti esir etme planını bir gecede Osmanlı tokadıyla esfel-i safiline gönderdi."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın bir radyo programında cumhurbaşkanlığı sistemini yanlış yorumlamasını eleştiren Akdağ, ana muhalefetin durmadan yalanlarla milletin kafasını karıştırmaya devam ettiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun yeni sistemi hala öğrenemediğini anlatan Akdağ, "Yazıklar olsun, İspir halkına kime sorsak, bu sistemi bilirler. Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. Bunda başbakan olmayacak ki. Cumhurbaşkanını seçeceğiz, hükümeti Cumhurbaşkanı kuracak. İki başlılık olmayacak ki. Ama ne acıdır ki Türkiye'de 'hayır' kampanyasının başını çeken ana muhalefet partisinin genel başkanın bundan haberi yok. Heyhat vay benim başıma. Bu beyefendi mi ana muhalefet partisi başkanlığı yapacak. Yazıklar olsun ya, insan üzülüyor ya. İnsan siyaset adına üzülüyor. Belli ki bu 18 maddeyi bu beyefendi okumadan hayır diyor." diye konuştu.

FETÖ'nün "hayır" ile bir umudu var

Kandil'in "Referandumdan evet çıkarsa PKK biter, biz biteriz" dediğini aktaran Akdağ, şunları söyledi:

"Bugün FETÖ yediği tokatlarla kafasını kaldıramıyor ama bir umudu var. O da Kılıçdaroğlu'nun istediği gibi hayırın çıkmasıdır. Allah'ın izniyle buna müsaade etmeyeceğiz. Bu millet üçüncü kere onların hevesini kursağından bırakacak. Allah razı olsun Devlet Bahçeli memleket, devlet meselesi olduğu zaman siyasi partiyi bir tarafa bırakacağını gösterdi. MHP, AK Parti, BBP, CHP ve Saadet Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimize bu sandıkta evet demek icap etmez mi? Biz Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere karşı evet diyeceğiz. Geleceğimiz, çocuklarımız için Türkiye için evet diyeceğiz."

Referandumun bir partinin seçimi olmadığına işaret eden Akdağ, herkesten bu süreçte tuttuğu partiyi bir tarafa bırakmasını istedi.

Halk oylaması ile Türkiye'nin önünün biraz daha açılacağını bildiren Akdağ, "Bu milletin, devletin toprakların üzerinde olanların oyunu bitmez. O FETÖ çetelerinin halen hayali var. Çünkü FETÖ ve PKK çetelerini arkadan sıvazlayanlar var. Onların ağa babaları var arkalarında. Onların arkasında ağa babaları varsa, bizim de milletimiz ve Allah'ımız var." dedi.

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil attı.