KAYSERİ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Sayın Kılıçdaroğlu belgede sahtekarlık yapmıştır. Elinde çamurla gezen Kılıçdaroğlu, artık bir mertebe daha yükselerek çamur adam moduna girmiştir. Bugün 'çamur at izi kalsın' siyasetinin temsilcisi kim diye söylerseniz çamur adam Kılıçdaroğlu'dur." dedi.

Kayseri Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğünün yeni hizmet binalarının temel atma töreninde konuşan Elitaş, Türkiye ekonomisinin her türlü olumsuzluklara rağmen iyi durumda olduğunu belirtti.

Elitaş, 2016 yılında darbe girişimi ile karşı karşıya kalan Türkiye'nin, hükümetin aldığı tedbirlerle 2017 yılını yüzde 6'nın üzerinde bir büyüme ile gerçekleştireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, Çin ve Hindistan'dan sonra en çok büyüme gösteren ülkeler arasında yer alacak. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz sürdüğü sürece, teröristlerle, hainlerle mücadelemiz sürdüğü sürece inşallah gelecekle ilgili karamsarlığımız olmayacak, geleceğimiz aydınlık olacak. 15 Temmuz'dan 1 ay sonra 2 ay sonra kerhen, mecburiyetten 'geçmiş olsun' diye arayan ülkeler, bugün Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştırıp, ekonomik darbe yaptırarak iktidarı devirme gayreti içerisindeler. Ama uluslararası güçler ne yaparlarsa yapsınlar 80 milyonun vatan aşkının, birlik beraberliğinin önüne geçemeyecekler. Her türlü, her türlü darbeye göğüslerini siper ederek bu girişimlerden de alınlarının akıyla çıkacaklar."

- "Ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışacak iş değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelere değinen Elitaş, "Üzülüyorum, ana muhalefet partisinin genel başkanı FETÖ operasyonu bir kasetle geldi. Şimdi de FETÖ'cülerin taşeronu olmuş, belgede sahtekarlık yaparak, belgeyi çarpıtarak, akrabaları vasıtasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını karalamak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni başı öne eğik hale getirmek için gayret gösteriyor. Ana muhalefet partisinin görevi bu olmaz, ana muhalefet partisi ihanet partisi gibi, hıyanet partisi gibi görev yapmaktadır. CHP'ye gönül vermiş insanlara, kardeşlerimize büyük bir haksızlıktır." diye konuştu.

Ana muhalefet liderinin ortaya sunduğu belgelerin aslı astarı olmadığına dikkati çeken Elitaş, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, 21 Kasım'daki grup toplantısında iki tane kağıt parçası salladı elinde, 'Cumhurbaşkanının akrabaları, yakınları Türkiye'den başka ülkelere döviz transfer ediyor, sen mi millisin ben mi milliyim' diye iddialı bir açıklamada bulundu. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Eğer benim akrabalarım, ben, çocuklarım yurt dışına o dediğin tarihlerde para transfer ettiysek görevi bırakıyorum, sen gereğini yapacak mısın?' dedi. Arkadaş, 'Belgeler geliyor, belgelerle konuşacağım' dedi. Getirdi, 4-5 tane kağıt olması gerekirken kalabalık bir dosya getirdi. O dosyada bir şirketin ana sözleşmesini, ticaret sicilinde yazılan sözleşmesini, 10-15 sayfa bir taraftan İngilizcesi, diğer taraftan Türkçesi, öbür taraftan noter tasdikli belgesi 15 sayfa çıkmış 45 sayfaya. Öbür bir şirketin ana sözleşmesini getirmiş 10-15 sayfada kalınca bir dosyayı ortaya koymuş 'işte kutuyu açıyorum' diyor. Ticaret Sicil Gazetesi'nde veya ticaret sicil memurluğunda bulunan belgeyi sanki bir sırmış gibi, sanki gizli bir belgeymiş gibi, sanki arkasında karanlık işler varmış gibi aktarmak ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışacak iş değil. O gösterdiği kağıt parçası Albaraka Türk ile Halk Bankası arasındaki döviz transferi. 'Hesap uzmanıyım' diye söyleyen Kılıçdaroğlu, hesap uzmanlığını unuttuğu gibi Türk Ticaret Kanunu da unutmuş, bilmiyor."

- "Çamur adam moduna girmiştir"

Elitaş, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu belgede sahtekarlık yapmıştır. Elinde çamurla gezen Kılıçdaroğlu, artık bir mertebe daha yükselerek çamur adam moduna girmiştir. Bugün 'çamur at izi kalsın' siyasetinin temsilcisi kim diye söylerseniz çamur adam Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'nin ekonomik müdahalelerle zorda bırakılmaya çalışıldığı bir süreçte, diğer siyasi parti genel başkanlarının yaptığı milli davranış gibi, basiretli bir insan gibi, bir Türk vatandaşı gibi durup bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olmak, devletini savunma görevi ana muhalefet partisinin genel başkanının en önemli görevlerinden biridir. Bugün ABD'de görülen davayı hükümeti yıpratmak için, devleti yok etmek için çalışanların ekmeğine yağ sürmek FETÖ'cülerin taşeronu olarak görünmek ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmayan bir iştir. FETÖ'cüler bu ülkeye ihanet etmiştir. İhanete hizmet edenler, teröristlere hizmet edenler, ihanet edenlerle aynı yolda kucak kucağadır demektir."