Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana’da yine yeni katılımların adresi oldu. MHP Seyhan İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen programda 750 kişi MHP saflarına katıldı.

ŞEHİTLERE KURAN TİLAVETİ VE SAYGI DURUŞU

MHP Adana’da her geçen gün artan bir ilginin merkezi haline geldi. Karataş, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Kozan’dan sonra merkez ilçe Seyhan da, yeni iltihaklara sahne oldu. Değişik partilere mensup 750 kişi, MHP saflarına katıldı. MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener’in ev sahipliği yaptığı tören, Şehitlerin ruhuna atfen Kuran tilaveti, ardından yine Şehitlere saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Emin Canlı, ilçe başkanları, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dudu Yaşar, MHP Seyhan Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Parlak da hazır bulundu.

MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, partisine yönelik oyunların tutmayacağını söyledi. Varlı “Milliyetçi Hareket’ Partisi’nin siyaset sahnesinden silineceğini ve kendilerinin iktidar olacağını iddia edip, aslında bütün hedefleri MHP’nin önüne takoz koymak olan, fitne çıkarıp mensuplarımızı ayartmaya çalışan zihniyete karşı insanlarımızın ortaya koyduğu bir tepkidir bu. İşin esasında şu da var. Bunların iktidar olmak, Türkiye’yi yönetmek gibi bir dertleri yok. Eğer olsaydı, oy oranı nicelik olarak MHP’den çok daha fazla olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ve CHP’ni hedef alırlardı. Ama bakıyorsunuz gittikleri her yerde MHP’ni hedef alıyorlar. Asla başaramayacaklar. Önümüze koymak istedikleri takoz, ayaklarında prangaya dönüşecek, silinip gidecekler ama Devlet Bahçeli liderliğinde Milliyetçi Hareket, güçlenerek yoluna devam edecektir.” ifadesini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da, şöyle konuştu:

“Sarsılmaz bir iman, çelikleşmiş bir irade ile Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde milli vicdanın sesi, milli duruşun temsilcisi olmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi, milletimizin yoğun bir ilgisini ve desteğini almaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Milli Mücadelede ilham kaynağı olan Adana’da, devletimizin beka mücadelesi verdiği bir zamanda vatandaşlarımızın patimize verdiği destek bu manada çok kutlu ve çok değerlidir. Bu katılımların bundan sonra da devam edeceğinden kuşkunuz olmasın. Milliyetçi Hareket’e hoş geldiniz. Allah razı olsun.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, MHP’nin dünden daha güçlü olduğunu söyledi ve Adana’da iddialı olduklarını yineledi. Sözlü “İsteseler de istemeseler de MHP Adana’nın en büyük siyasi organizasyonudur. 2019’da ne olacak derseniz, 15 ilçeyi ve büyükşehri MHP alacaktır, MHP’nin bugünkü gücü dünden daha fazladır. Seyhan’da sokak sokak gezen ve bu katılımda emek harcayan Şehmus Uçar kardeşime çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin rotası konusunda endişe edilmemesi gerektiğini belirten Sözlü “Ülkücü-Milliyetçi Hareketin rotası ne ise Türkiye’nin rotası odur. Türkiye’nin rotası asla değişmez. Yeter ki birlik olalım, gücümüzü muhafaza edelim.” dedi.

MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener de, şunları söyledi:

“Bizim için dünya menfaatlerine eğilip bükülmek, adaletten şaşmak, huzursuzluk yoktur. Bir kez daha diyorum ki; başka kapılardan medet umanlar, rüzgâra kapılanlar iyi ki gittiler! Ne mutlu üç hilal sancağı altında dimdik durabilenlere. Ne mutlu ülkücüyüm diyene. Ne mutlu Türk’üm diyene. Bizim saflarımızda yılgınlık, yorgunluk, geriye gidiş yoktur. Yarın Seyhan’da daha diri, daha iri olacağız Allah’ın izniyle. Hoş geldiniz, gücümüze güç kattınız.”

Konuşmaların ardından partiye katılım yapan vatandaşlara üç hilal rozetleri takıldı. 750 kişiyi temsilen MHP’ne iltihak eden isimlerden bazıları şunlar:

“Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur. Kocavezir İşmerkezi Başkanı Garip Erbaş. Adress Gazetesi ve Zerrin Hoş gel Medya Ajans Sahibi Zerrin Hoşgel. Avrasya Gayrimenkul ve Emlakçılar Odası Başkan Adayı Gabil Demir. Siyasi Danışman Asli Öz.”