DÜZCE (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşların algı operasyonlarına bakmamalarını belirterek, "Bizim söylediklerimizle CHP'nin söylediklerini vicdan terazinizde tartın sonucuna göre kararınızı verin. Ben aziz milletimizin vicdan terazisinin her zaman doğru tarttığına yürekten inanıyorum. Çünkü Türk milletinin vicdan terazisinin ayarları doğru ayarlandı, hiçbir güç bu ayarları bozamadı, kıyamete kadar da Allah'ın izniyle bozamayacaktır." dedi.

AK Parti Düzce İl Teşkilatınca düzenlenen danışma toplantısında konuşan Bozdağ, Türkiye'nin kendi göbeğini kendisinin keseceğini söyledi.

"Ne Kandilin talimatıyla ne de Pensilvanyanın yemledikleriyle ne DHKPC, ne FETÖ ne Fransa ne Almanya, ne Hollanda, ne Fransa. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz." diyen Bozdağ, "Kendi kararımızı kendimiz vereceğiz. Onun için de diyoruz ki kimlerle yan yana durduğumuza bakacağız, yola çıkıyorsak refikimize bakacağız. Kişi bulunduğu yerde aynı masada oturduklarına dikkat edecek." şeklinde konuştu.

Vatandaşların hakem olarak vicdan terazisinin bir kefesine 'evet' diyenleri ve söylediklerini, diğer kefesine de 'hayır' diyenleri ve söylediklerini koyup tartmasını isteyen Bozdağ, "Biz, 'Teröristler şunları yapıyor' deyince, 'Hayır diyene terörist diyorlar' diye söylüyorlar. Biz böyle bir şey demiyoruz, diyen iftiranın büyüğünü yapıyor, yalanın alasını söylüyor. Biz hakem olan milletimize, kimlerle 'evet' dediğinde aynı pozisyonda olacağını, 'hayır' dediğinde kimlerle aynı safa duracağını görmesini, kararını verirken de buna göre kararını vermesini istiyoruz. Bir dikkat çekiyoruz, hassasiyetini celbediyoruz. Olup bitenlere bak, hakemliğini yaparken bir de bu pencereden bak diyoruz." ifadelerini kullandı.

Halk oylamasına ilişkin yürütülen algı operasyonlarına kanılmaması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bizim söylediklerimizle CHP'nin söylediklerini vicdan terazinizde tartın sonucuna göre kararınızı verin. Ben aziz milletimizin vicdan terazisinin her zaman doğru tarttığına yürekten inanıyorum. Çünkü Türk milletinin vicdan terazisinin ayarları doğru ayarlandı, hiçbir güç bu ayarları bozamadı, kıyamete kadar da Allah'ın izniyle bozamayacaktır."

- "Size ne, siz ne karışıyorsunuz"

Buradan, İstanbul Caddesi Cedidiye Mahallesi AK Parti seçim bürosunun açılışına geçen Bozdağ, konuşmasında Türkiye'nin 16 Nisan'da büyük bir tarihi reformu oylamak için sandığa gideceğini söyledi.

Büyük bir değişimi, dönüşümü yapma konusundaki kararın sandığa atılacağına işaret eden Bozdağ, "Tarihi bir reformun, tarihi bir sürecin tam ortasındayız. Bütün dünya Türkiye'de olup bitenleri yakından takip ediyor. Terör örgütleri ayakta, Avrupa'da bazı ülkeler ayakta... Sanırsınız ki Türkiye'nin hükümet sistemi değil de Almanya'nın, Avusturya'nın, Hollanda'nın hükümet sistemi oylanacak 16 Nisan'da. Hepsi ayakta. Size ne, siz ne karışıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Türk halkının kendi milletinin ve kendi devletinin hükümet sistemini oylayacağını, değiştirip değiştirmeyeceğine kendisinin karar vereceğini yineleyen Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes telaşa kapılmış durumda. Neden Almanya, Avusturya, Hollanda ve diğer bazı batılı ülkeler Türkiye'deki halk oylamasıyla bu kadar yakından ilgileniyorlar. Herkesin bu sorunun cevabını araması lazım. Ana neden şu, bütün bunlar istikrarsız bir Türkiye istiyorlar, zayıf hükümetlerle yönetilen bir Türkiye istiyorlar, ekonomisi çökmüş bir Türkiye istiyorlar. Hükümetiyle cumhurbaşkanı sürekli kavga içinde bir Türkiye istiyorlar. Enerjisini sürekli iç çatışmalara harcayan bir Türkiye istiyorlar. Dünyaya nizamat veren değil, Merkel'in kapısında el pençe divan duran bir Türkiye istiyorlar. Biz de diyoruz ki 'Artık Türkiye, bildiğiniz Türkiye değil.' Böyle rüyalara ne yatın ne de böyle bir beklenti içerisinde olun. Türk milleti kendi istikrarını da güçlü iktidarını da ekonomisini de başka konulardaki kararını da kendi kararını verecek, kendi yoluna koyacaktır. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. En büyük cevabı 16 Nisan'da Düzce'den göndermemiz lazım."

-"Avrupa medeniyetinin değerleri iflas etti"

Avrupa Birliğinin, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin, Avrupa Birliği'nin ve Avrupa Konseyi'nin bazı organları ile temsilcilerinin Türkiye'yi insan hakları, demokrasi ve hukuk konusunda haksız yere, terör örgütlerinin oluşturduğu algı çerçevesinde sürekli eleştirdiğini dile getiren Bozdağ, "Almanya'da, Avusturya'da seyahat hürriyeti engellendi. Demokrasi mezara gömüldü. İnsan hakları ayaklar altına alınıp çiğnendi. İfade hürriyeti yok edildi. Türk toplumunun toplanma hakkı ortadan kaldırıldı. Diplomatik nezaket kurallarıyla bağdaşmayacak, nazist ve faşist uygulamalar yapıldı. Avrupa Birliği'nin, Avrupa medeniyetinin değerleri iflas etti. Herhangi bir Avrupalı yetkili şimdiye kadar kalkıp 'Ey Hollanda, Almanya, Avusturya siz insan haklarını çiğniyorsunuz, siz ifade hürriyetini engelliyorsunuz, toplantı hakkına, seyahat hakkına saygı göstermiyorsunuz. Demokratik bir ülkenin, meşru hükümetinin bakanlarının kendisini ifade etmesine izin vermiyorsunuz. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? İnsan hakları anlayışınız bu mu? Avrupa Birliğinin değerleri bu mu?' Hiçbirisini söyleyeni duydunuz mu? Avrupa Birliği Genel Sekreteri konuştu mu? Avrupa Birliğinden konuşan oldu mu? Başka ülkelerden 'yanlış yapılmıştır, bu Avrupa'yı temsil etmez' diyenler oldu mu? Hayır. Hiçbirini diyen olmadı." diye konuştu.

"Irkçılık, ayrımcılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığını siyasetçiler beslerse veya bu hastalıklara teslim olursa o ülkede huzur, güven ve barış asla olmaz." diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin bakanlarını konuşma tahammülü olmayanlar, bu aşırılıklarla mücadele etmezler. Edemezlerse yarın Merkel'i de Hollanda'nın başbakanı da kendi ülkelerinde gönül huzuru içerisinde konuşacakları bir mekan bulamazlar. Demokrasiyi beraber yaşatmamız lazım. Türkiye'ye karşı, adil, objektif, mert olun, herkese davrandığınız gibi eşit davranın. Nasıl bakarsanız bakın, ister doğru gözle ister şaşı gözle bakın, Türk milleti ve Türkiye kendi yolunda yürümeye kararlı bir şekilde devam edecektir. Bunda kimsenin endişesi olmasın. Türkiye'nin istikrarının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye, siyasi istikrar, güçlü iktidarla yoluna devam edecektir."

Türkiye'nin etrafının sıkıntılı olduğunu, Suriye'de yaklaşık 6, Irak'ta yaklaşık 14 yıldır savaşın devam ettiğini, binlerce insanın öldüğünü, milyonlarcasının yerinden yurdundan edildiğini anlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"500 binden fazla Suriyeli ölmüş, 15 milyon Suriyeli yerinden, yurdundan edilmiş, 3 milyon Suriyeli Türkiye'de. Yüz binlerce Iraklı hayatını kaybetmiş. Yerinden yurdundan olmuş milyonlarca Iraklı var. Türkiye buradaki yangından, dumandan, ateşten, feryadı figandan etkileniyor. Siz CHP'nin dediğine bakmayın, adam gözünü kapatıyor, yanıyor yanıyor. Sen gözünü kapasan ne yazar, kapamasan ne yazar. Burnunu kapatıyor, yanık kokusu geliyor, kapatsan gelmiyor mu o kokular. 'Kapımızı kapatalım' kapatsan ne yazar, ateş ateş. Kapı yanar. Ama bunlar öyle. Bambaşka bir yerde duruyor. Öte yandan PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ örgütleri ve diğer terör örgütleri hep beraber Türkiye'nin birliğine, dirliğine, huzuruna, güvenliğine, istikrarına, hukukuna ve demokrasisine saldırıyorlar. Devletimizi, milletimizi birbirinin karşısına düşürmek ve bölmek için uğraşıyorlar. Biz terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Ama sadece terörle değil, bu terör örgütlerinin ipini elinde tutan ülkelerle, uluslararası kararlılıklarla da Türkiye aynı zamanda mücadele ediyor."