Uzun zamandır "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" şeklinde propaganda yapan ve bu propagandayla kendilerine yol açmaya çalışan siyasi partiler ve bunların yancıları var. Bu propagandayı CHP yapıyor, bunu pkk'nın siyasi taşeronu HDP yapıyor, bunu Doğu Perinçek yapıyor, bunu Kandil'deki pkk'lı teröristler yapıyor, bunu FETÖ'cüler yapıyor, bunu Meral Akşener'in taraftarları yapıyor. Bunların hepsi de birbiriyle irtibatta olanlardır.

 Maalesef, MHP'nin içinde bunlardan ve bunların medyasından etkilenenler var. Bunlar MHP'yi sorgulamak ve  "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" gibi art niyetli propagandalar altında ezilmek yerine, "Siz CHP, HDP, Perinçek, Meral Akşener, pkk, FETÖ olarak nasıl yanyana geldiniz?" diye soramıyor.

Zaten bu soruyu sorsa, karşı taraf bu propagandayı yapmayı fazla uzatamayacak…

MHP'nin Türk milletinin aleyhine olacak bir tane adım atmamıştır ve AKP ile bu manada yanyana gelişi olmamıştır.

CHP'nin son dört yıldır pkk'nın siyasi taşeronu HDP ile her manadaki beraberliğini göremeyenler, eğer MHP'nin "terörle mücadelede" AKP'ye destek vermesini diline doluyorsa burada zaten niyetler çok net anlaşılmaktadır.

MHP, milli her meselede seçilmiş hükümete destek vermektedir.

Irak ve Suriye'den gelen tehditlere karşı AKP hükümetine yol gösterip, yapacakları konusunda da sonsuz destek vereceğini belirtmesi mi koltuk değnekliği" olacak?

ABD ve Avrupa Birliğinden gelen baskı, dayatma ve şantajlara karşı devletin ve hükümetin yanında durmak mı "koltuk değnekliği" olacak?

İçinde federasyon, özerklik barındıran "ABD tipi başkanlık" isteyen CHP, HDP, pkk birlikteliği karşısında Anayasa'nın ilk dört maddesini koruyacak, yaşanan hukuksuzluğu ortadan kaldıracak bir düzen getirmesi mi "koltuk değnekliği" olacak?

Anayasa Değişikliği içindeki 18 maddeye bakın ve Türk milletinin aleyhine olabilecek bir tane madde gösterin?

MHP'nin karşı çıktığı CHP, HDP, pkk birlikteliğinin istediği tarzdaki başkanlık sistemiydi. Bir zamanlar AKP'de bu manada bunlara yakın düşünceler barındırıyordu. MHP 35 milletvekiliyle bir yanlış yolu ortadan kaldırmıştır.

CHP, HDP, pkk "Hayır" duruşu sergileyip, ABD tipi başkanlık isteyince MHP bu yüzden mi koltuk değneği olmuştur?

MHP, AKP'ye muhalefet konusunda da olması gerektiği zamanda en sert muhalefeti yapmadı mı?

Barzani'nin paçavrasının asılması konusunda, FETÖ'nün siyasi ayağıyla mücadele konusunda, Atatürk ve Cumhuriyet konusunda, AKP'li danışmanlar konusunda, Barzani'ye müdahale konusunda Türkiye'de MHP Lideri Devlet Bahçeli gibi kim muhalefet yapabilmiş, en üst perdeden sert eleştirileri kim yapabilmiştir?

O yüzden MHP içinde hiç kimsenin eziklik duyacağı bir konu yoktur. Bugün MHP 35 milletvekiliyle her kötü yoldan Türkiye'yi korumaya çalışmaktadır.

MHP'nin duruşu şahsi, siyasi hesaplar adına değil, Türk milletinin menfaatleri korumak ve kollamak adınadır.

Bunu anlamayanların, kimlerle yanyana geldiğine bakmayıp "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" şeklinde propaganda yapması alçaklık ve basitlikten başka bir şey değildir.

AKP "Ben bu yanlışı, ihaneti yapacağım" dediğinde MHP'de "Ben bu yanlışa ve ihanete destek veriyorum" dediğinde ancak "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" propagandasının bir geçerliliği olur. Böyle bir durum olmadığına göre yapılan her buna benzer propaganda basitliğini korumaktadır.

"Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan MHP ve Ülkücülere neler söyledi neler" cümlesiyle propagandaya başlayan fitneciler, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de en ağır ifadelerle cevabını verdiğini niye görmek istemiyor? 

Çünkü işlerine gelmiyor.

MHP her sözünün, her davranışının arkasındadır. 

Türkiye bugün her manada kuşatılmışken, devleti yönetenlerle sadece kavgaya dayalı muhataplık oluşturulmasını isteyenler, inanın Türkiye düşmanlarıdır. Zaten eleştiri yapılması gereken yerde eleştiri, destek verilmesi gereken yerde olması gereken yapılıyor.

MHP Türkiye'de en sağlıklı, en kararlı muhalefeti yapmaktadır. Konu vatansa zaten tüm varlığını ortaya koymaktadır.

MHP'nin ne denli güçlü, ne denli önemli bir parti olduğunu sürekli gündemde olmasından anlayabilirsiniz.

Dün "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık" diyenler, bugün 'Tek millet demek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek bayrak demek, bayrağı sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek vatan demek, vatanını sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek devlet demek, devletin birlik ve bütünlüğünü korumak milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Bizim milliyetçiliğimiz budur arkadaşlar" noktasına geldiyse buna MHP üzülmeli mi?

MHP bu duruma üzülmez elbette ama üzülen birileri var. MHP doğruları desteklediği gibi, yanlışları eleştirmiyorsa o zaman konuşmanız lazım.

Bir dönüp bakın, siz kiminle yol yürüyorsunuz… Ondan sonra MHP'nin ismini ağzınıza alın…